onedio
Görüş Bildir
Eğer Yarın Dünya'daki Tüm Sular Çekilseydi Ne Olurdu?
Susuz bir hayat düşüncesi kulağa felaketlerin habercisiymiş gibi geliyor değil mi? Tam olarak da öyle. Zira su dünya üzerinden yok olduğu anda ekonomik ve ekolojik başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirirdi. Öyleyse, suyun sadece bir anlığına dünyadan yok olduğu bir senaryo hayal edelim ve olacakları izleyelim...
Nükleer Afet Durumunda Neler Yapılması Gerek? Olası Bir Nükleer Saldırıda Dikkat Etmeniz Gereken 25 Tavsiye
Son yıllarda, biliyorsunuz ki insanlığın başına birçok farklı felaket geldi. Savaşlar, seller, salgın hastalıklar, yangınlar derken geçtiğimiz Şubat ayında ülkemizde yaşanan deprem felaketiyle sarsıldık. Tüm bu felaketlere, siviller olarak elimizden geldiğince hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Peki, son zamanlarda küresel bir endişe haline gelen nükleer saldırı konusunda ne kadar bilgiye sahibiz? Olası bir nükleer patlamada neler yapılmalı? Cevapları içeriğimizde👇
İnsan Beyni Hakkında Önceden Duymadığınız 20 Şaşırtıcı Gerçek
Genellikle 3 kiloluk bir kütleye sığdırılmış bir süper bilgisayara benzetilen insan beyni, bir doğa mühendisliği harikasıdır. Nöronlar ve sinapslardan oluşan karmaşık labirenti düşüncelerimizin, hayallerimizin ve duygularımızın özünü taşır. Gelin heyecan verici bir yolculuğa çıkalım ve kafatasımızın içinde taşıdığımız bu mucize hakkında 20 şaşırtıcı gerçeği keşfedelim.
Ay'a İnilmediğini İddia Eden Komplo Teorilerini Çürüttük!
21 Temmuz 1969 yılında Ay'a ilk inişin gerçekleşemesi ile insanlığın kaderi değişti. Faket bazı gruplar bunun aslında büyük bir oyun olduğuna dair birçok teori öne sürdü. Gerçekte ise bu teorilerin oldukça basit açıklamaları var. Gelin en popüler 10 teoriyi kolaylıkla çürütelim.
Reklam
Reklam
Ünlü Markaların Şimdiki Sektörleri ile Uzaktan Yakından Alakası Olmayan İlk Ürünleri
Bir çoğumuzun ilk görüşte hemen tanıdığı ve günlük hayatta ürünlerini sıklıkla kullandığı ünlü markalar, pek tabi ki güncel başarısını oldukça eski ve dopdolu mazilerine borçlu. Şirketlerin sahip olduğu bu köklü köklü tarihin başlangıç serüvenlerinin de bugün olduğu gibi tutarlı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Gelin hep beraber biraz geçmişe gidelim ve dev markaların daha ufak girişimler olarak sayıldığı zamanlardaki ilk ürünlerine göz atalım.
Evrimin Yolculuğuna Büyük Bir Adım: İlk Hücrenin Büyüleyici Yapısı ve Hikayesi
Hayatın temel yapı taşı olan hücreler, biyolojik sistemlerin temel bileşenleridir. Ancak, ilk hücrenin nasıl oluştuğu ve evrimleştiği uzun bir süre boyunca büyük bir bilinmezlik olarak kalmıştır. Neyse ki günümüz bilim dünyası, oluşan ilk hücre hakkında bazı bulgular elde etmeyi başarmıştır. Dolayısıyla biz de bu içerikte sizlere ilk hücrenin nasıl oluştuğunu ve hangi aşamalardan geçtiğini anlatacağız.
Reklam
Simülasyon Teorisi Nedir? Bir Bilgisayar Simülasyonunda mı Yaşıyoruz?
Simülasyon teorisi, günümüzde oldukça popüler olan ve varoluşumuzun gerçekliğini sorgulayan bir felsefi düşünce akımıdır. Bu teoriye göre, tüm evrenin ve içindeki varlıkların gerçekliği, bir bilgisayar simülasyonunda yaşıyor olma ihtimali üzerine kuruludur. Bu içeriğimizde, simülasyon teorisinin ne olduğunu ve bir bilgisayar simülasyonunda yaşama olasılığını ele alacağız.
Dünyadaki En Sert Doğal Madde Nedir?
Dünyada farklı sertlik seviyelerine göre çeşitli doğal madde bulunmaktadır. Bu çok çeşitli doğal maddelerin arasından ise sertliği ile elmas ilgi çekici olmuştur. Lüks olarak bilinen elmasların aslında şaşırtıcı jeolojik kökenleri vardır. Hadi hep birlikte elmasların gizemli dünyasına girelim.
Reklam
Reality Shifting: Meditasyon ve Hipnoz Yoluyla Alternatif Bir Evrene Geçmek Mümkün mü?
Son yıllarda gerçeklik değiştirme kavramı, alternatif boyutları ve deneyimleri keşfetmek isteyen bireyler arasında popülerlik kazanmıştır. Gerçeklik değiştirme, bilinçli olarak farklı gerçekliklere veya boyutlara geçiş yapmak için meditasyon ve kendi kendine hipnoz gibi tekniklerin kullanılmasını içerir. Bu içeriğimizde, reality shifting'in anlamını, yöntemlerini, meditasyon ve kendi kendine hipnoz yoluyla alternatif bir evrene geçme olasılığını keşfederek evren değiştirmek mümkün mü? Buna bakacağız.
Bilim İnsanları Samanyolu’nda Uzaylı Yaşamına Dair  Kanıtlar Buldu
Fosfor, dünya üzerinde yaşamın devamı için büyük öneme sahip olan altı temel elementten bir tanesidir. Nitrojen, karbon, hidrojen, oksijen ve kükürt ile birlikte, organik bileşenlerin esas yapı taşlarını meydana getirir. Şimdiye kadar evrenimizin en uzak köşelerinde bu elementlerin sadece bir tanesi eksik bulunmaktaydı. Fakat 8 Haziran'da Amerikan Astronomi Topluluğu'nun Albuquerque'de düzenlediği toplantıda gerçekleştirilen bir sunum neticesinde, Samanyolu'nun çeperinde yer alan bir gaz bulutunda fosfor elementinin varlığına dair bulgulara ulaşıldığı duyuruldu.
Reklam
Bilim Dünyasının Konuştuğu 26 Yaşındaki Türk: 4 Milyar Yıl Önceki Gizemi Çözdü!
etiket
Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmasını tamamlama aşamasına gelen 26 yaşındaki Furkan Öztürk, 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemlerden birini ortaya çıkardı. Öztürk'ün bu keşfi bilim dünyasında büyük ses getirdi. Büyük keşfi öven Nobel ödüllü bilim insanı Jack Szostak, keşfi 'çığır açıcı' olarak tanımladı.Genç Türk fizikçinin çalışması, prestijli akademik yayın organlarında 'çığır açıcı keşif' şeklinde duyurulmaya başlanırken, keşfin Dünya'da yaşamın nasıl başladığına ve uzayda yaşama kadar birçok gizeme ışık tutması bekleniyor.
Nefesiniz Kesilecek! Gerilimin ve Aksiyonun Bir An Bile Bitmediği En İyi Hayatta Kalma Filmleri
İnsanlar olarak her birimiz içgüdüsel olarak hayatta kalmaya programlıyızdır. Başımıza gelen olaylarda da bu duygu devreye girerek hayata tutunmamıza yardımcı olur. Bu duygudan yola çıkarak sizler için vahşi ormanların, tehlikeli denizlerin, zor hava koşullarının ve yırtıcı hayvanların bulunduğu hayatta kalma mücadelelerinin görsele döküldüğü nefes kesici filmleri derledik.Umarız hiçbir zaman böyle bir olay yaşamazsınız diyerek, sizleri filmlere bir göz atmaya davet ediyoruz🖐️
Reklam