Eyvah Eyvah! Yapay Zekâ Artık Yüz Analiziyle Hangi Siyasi Görüşe Sahip Olduğunuzu Söyleyebiliyor
Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, yapay zekâ yüz özelliklerine dayanarak bir kişinin siyasi görüşünü tahmin etmeye yardımcı olabiliyor. Araştırmada, sağ görüşlü politikacıların fotoğraflarda mutlu yüz ifadelerine sahip olma olasılığının daha yüksek olduğu, nötr yüz ifadeleriyle resmedilen kişilerin ise sol görüşlü olarak tanımlanma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.
Titanik Hakkında Muhtemelen Hiç Duymadığınız İlginç Bilgiler
Tarihin en büyüleyici denizcilik öykülerinden birini keşfetmek üzere geçmişe yaptığımız yolculuğa hoş geldiniz. İhtişam ve trajedi öyküsüyle efsaneleşmiş bir gemi olan Titanik hakkında bilinmeyen gerçekleri derinlemesine inceleyeceğiz. Bu gemiyle alakalı akılda kalmış tüm sorulara cevap vermek ve enkaz çalışmaları sonrası elde edilen veri ve bilgiler için içeriğimizi okumaya başlayalım!
MIT Araştırmalarına Göre Zehirli Gazlarla Dolu Venüs'te Yaşam Olabilir!
Son araştırmalar, Venüs gezegeninin atmosferinde yaşam olasılığının daha önce düşünülenden daha gerçekçi olduğunu ortaya koyuyor. Cardiff Üniversitesi ve MIT'deki bilim insanlarından oluşan bir ekip, Astrobiology dergisinde yayınladıkları bir makalede, Venüs'ün bulutlarının gelecekteki astrobiyoloji odaklı uzay görevleri tarafından tespit edilebilecek bir biyokütleyi destekleyebileceğini belirtiyor.
Sicim Teorisi Nedir? 4. Boyutun Ötesi Nerede?
Teorik fizik alanında, sicim teorisi karmaşık ve büyüleyici alanlarından biridir. Evrenin temel doğasını, parçacıkların yapısını ve etkileşimleri açıklayarak araştırır. Bu teoriye göre evrenin temel yapı taşları küçük ve tek boyutlu sicimlerdir.
Eskiden Dünyada Bir Günün 19 Saat Sürmesinin Sebebi Neydi?
Çok eskiden dünyada bir gün 24 saatten az sürüyordu. Hatta bilim insanları bir günün 19 saat sürdüğü zamanların yaşandığını kanıtladı. Peki fazladan 5 saati nasıl kazandık? Bir gün neden 19 saat sürüyordu? Buyurun birlikte öğrenelim. 👇
Plüton Hangi Yılda Neden Cüce Gezegen Olarak Sınıflandırıldı?
Başlangıçta güneş sistemimizin dokuzuncu gezegeni olarak kabul edilen Plüton daha sonra cüce gezegen olarak yeniden sınıflandırıldı. Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) tarafından alınan bu karar, dünya çapında bilim insanları ve astronomi meraklıları arasında tartışmalara yol açtı. Bu içeriğimizde, Plüton'un yeniden sınıflandırılmasının nedenini açıklayacağız.