onedio
Görüş Bildir
Örümcekler Neden Kendi Ağlarına Takılmaz?
Örümcekler avlarını yakalamak için bazı canlılar için korkutucu ağlarıyla meşhurdur. Kendi oluşturdukları yapışkan dokuda olan ağlarına kendilerinin takılmadıkları bilinmektedir. Hep birlikte neden kendi ağlarına takılmıyorlar bakalım.
Tatlı Hayvanlar Gördüğümüzde Neden Onları Mıncırmak İsteriz?
Sevimlilik üzerine düşündüğünüzde, gözlerinizi bir yavru köpekten veya kediden alamamanız veya yüzünüzde bir gülümseme belirmesi gibi tepkiler aklınıza gelir. Ancak bu, bazıları için ısırmak veya mıncırmak gibi daha saldırgan davranışlar olabilir. Peki, bu farklılığın sebebi ne?
Dünyanın Klonlanmış İlk Kutup Kurdu Şimdi 100 Günlük Oldu!
Klonlama teknolojisi uzun zamandır gelişmekte. Daha önce klonlama teknolojisinin ne olduğundan burada bahsetmiştik. Bugünse klonlanmış ilk Arktik kurdu 100 günlük oldu ve klonlanma teknoljisindeki bu büyük başarı, bilim insanlarının gözlerini yeni olasılıklara yöneltmesine neden oldu. Şimdi bilim insanları soyu tükenmiş canlıları geri getirmenin yollarını arıyor.
Güneş Işığının Dünya’ya Ulaşması Yaklaşık Olarak Ne Kadar Sürer?
Güneş, Dünya üzerindeki yaşamın temel enerji kaynağıdır. Güneş ışığı, Dünya'ya uzak bir mesafeden gelirken belli bir zaman alır. Peki, güneş ışığının Dünya'ya ulaşması yaklaşık olarak ne kadar sürer? Bu içeriğimizde, güneş ışığının yolculuğunu ve Dünya'ya ulaşma süresini keşfedeceğiz.
Venüs’ün Kendi Ekseni Etrafında Bir Kez Dönmesi Dünya’da Kaç Gün Sürer?
Venüs, astronomları ve uzay meraklılarını her zaman büyülemiştir. Yoğun atmosferi ve eşsiz jeolojik özellikleriyle Venüs çok sayıda bilimsel çalışmaya konu olmuştur. Venüs'ün ilgi çekici yönlerinden biri de kendi ekseni etrafındaki dönüşüdür. Bu içeriğimizde, Venüs'ün kendi ekseni etrafındaki bir dönüşü Dünya'da ne kadar sürede tamamladığını inceleyeceğiz.
Reklam
Ölümsüzlük: İnsanlar Sonsuza Kadar Yaşayabilir mi?
Ölümsüzlük her zaman insanoğlunun ilgisini çeken bir konu olmuştur. Zamanın ve yaşlanmanın sınırlamalarından azade olarak sonsuza dek yaşama kavramı filozofların, bilim insanlarının ve hayalperestlerin ilgisini çekmiştir. Ancak insanların sonsuz yaşama ulaşması gerçekten mümkün mü? Bu içeriğimizde, yaşlanma karşıtı araştırmaların mevcut durumunu, yaşlanma sürecini etkileyen faktörleri ve ölümsüzlük arayışını çevreleyen etik hususları inceleyeceğiz.
Reklam
Söz Konusu Antioksidansa Akla İlk O Geliyor! Glutatyon Nedir ve Hangi Özelliklere Sahiptir?
Glutatyon, vücutta doğal olarak bulunan bir antioksidan moleküldür. Hücrelerin içinde bulunan bir tripeptit olan glutatyon, glisin, glutamik asit ve sistein amino asitlerinden oluşur. Glutatyon, hücrelerin normal fonksiyonlarını sürdürebilmeleri için önemli bir rol oynar. Başka bir değişle vücut sağlığı için oldukça önemli bir moleküldür. Dolayısıyla, biz de bu içerikte sizlere glutatyon ile ilgili birbirinden farklı bilgiler vereceğiz.
Gözlerimiz Neden Yer Çekiminin Etkisiyle Ters Dönmez?
İnsan gözü, etrafımızdaki dünyayı algılamamızı sağlayan olağanüstü bir organdır. Okuma ve yazmadan araba kullanmaya ve sanatı takdir etmeye kadar yaptığımız neredeyse her şey için gözlerimize güveniriz. Ancak, gözlerimizin neden yer çekimi ile birlikte dönmediğini hiç merak ettiniz mi? Bu içeriğimizde, bu durumun ardındaki nedenleri keşfedeceğiz.
Reklam
Süpernova Nedir? Süpernova Türleri Nelerdir?
Süpernova olayı, evrendeki akıl almaz olaylardan biridir. Büyük yıldızlar yaşamlarının sonuna geldiği zaman meydana gelen patlamadır. Bu patlama sonucunda diğer galaksiler gölgede kalır ve aşırı ışık ve parlaklık ortaya çıkar.
Reklam
Uyku Sırasında Nöronlarda Yapısal Değişiklikler Meydana Gelir mi?
Uyumak sadece dinlememiz için değil beyin yapımız içinde oldukça önemlidir. Uyku esnasında, anıların canlanması, enerji yüklenmesi ve fiziksel işlevlerin düzenlenmesi gibi faktörler gerçekleşir. Ayrıca, uyku beynimizdeki nöron yapısını da etkiler. Uyurken beynimizdeki nöron yapısındaki değişiklikler gibi temel değişimlere uğrarız.
Reklam
Satürn’ün Uydusunun Uzaya 10 Bin Kilometre Öteden Su Püskürttüğü Görüntüler Büyük İlgi Uyandırdı
NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Satürn'ün uydusu Enceladus'un uzaya yaklaşık 10.000 kilometre su püskürten dumanını görüntülediği sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Enceladus'un meşhur püskürmesi, ayın kendisini bile gölgede bırakacak kadar etkileyici. Nature Astronomy dergisinde yayınlanan bir makalede araştırmacılar, bu buzlu uydunun gayzerlerinin su buharını, Enceladus'un çapının yaklaşık 19 katı kadar uzaya püskürttüğünü belirtiyor. Eğer bu olaylar Dünya'da gerçekleşseydi, su buharı gezegenimizin atmosferinin kenarına kadar ulaşabilirdi.
Reklam