Görüş Bildir
Evrenin Doğumu Var ama Bir Doğum Yeri Yok!
Sanat manifestomdaki başlıklar ve ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyorum.Önceki bölümde hiçlikten bahsetmiş ve “Eğer hiçliği değerlendiren varsa artık kastedilen mutlak hiçlik, hiçliğini yitirir; artık o hiçlikten bahsedilemez. Çünkü herhangi bir varoluştan sonra mutlak manada hiçlik, artık bu durumunu yitiriyor. En azından mutlak hiçlikten çıkıyor. Varlıkla ilişkilendiği için hiçlik, varlığın başlangıç sınırına eşik ya da zemin durumuna geçiyor.” demiştim. Devam ediyorum.
Bilim İnsanları Ay ya da Mars'ta Nasıl Hayatta Kalacağımızı Buldular
Nature gergisinde yayımlanan makalede belirtilen araştırmaya göre, Ay veya Mars gibi uzak gezegenlerde hayatta kalmak için insanların fotoelektrokimyasal cihazlara ihtiyaç duyacakları belirtiliyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki yaşam destek sistemi, uzun süreli uzay araştırmaları için yeterli değildir. Bu nedenle, Ay veya Mars gibi yerlerde insanların yaşamını sürdürebilmesi için farklı bir teknoloji gerekmektedir.
Parçacık-Dalga İkiliğinin Ayrılmaz Bir Bütün Olduğu Kuantum Fiziği Nedir ve Temel İlkeleri Nelerdir?
Kuantum mekaniği olarak da bilinen kuantum fiziği, parçacıkların mikroskobik düzeydeki davranışlarıyla ilgilenen bir fizik dalıdır. Madde ve enerjinin fiziksel özelliklerinin temelden anlaşılmasını sağlar, klasik sezgilerimize meydan okur ve doğanın temel yasalarını tanımlamada yeni bir paradigma getirir. Biz de bu içerikte sizler için kuantum fiziğini tanımlayacak ve sahip olduğu temel ilkeler hakkında bilgiler vereceğiz.
Herhangi Bir Olayı Açıklamak İçin Kullanılan Düşünce Sistemi: Kuram Nedir?
Kuram, Türk Dil Kurumu Sözlük'te 'Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye, teori' şeklinde açıklanır. Kuram veya teori, sadece bilinen gerçekleri açıklamaz; aynı zamanda bilim adamlarının bir teori doğruysa neyi gözlemlemeleri gerektiğine dair tahminlerde bulunmalarına olanak tanır. Bu içeriğimizde kuram hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
İyileşme Sürecimize Aşıların Katkısı Nedir? Aşılar Nasıl Çalışır?
Aşılar, bulaşıcı hastalıkları iyileştirmek için kullanılır ve hayati önem taşır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler ve hastalıkları azaltırlar. Aşılar gün geçtikçe teknoloji ile birlikte gelişmeye devam ediyor. Aşılar ile ilgili yanlış anlamalar ve endişeler oldukça fazladır. Hadi hep birlikte aşıların sağlığımıza etkilerine bakalım.
Reklam
Dünya Güneş Sisteminden Çıksa Ne Olurdu?
Güneş Sistemi'nden uzaklaşmak Dünya'nın Güneş'e olan bağlılığını kaybetmesi anlamına gelir. Ancak hayal edilemeyecek bir senaryoda düşünelim: Dünya aniden Güneş Sistemimizden çıksaydı ne olurdu?
Reklam
Güneş Sistemimizdeki En Büyük Gezegen Hangisidir?
Güneş sistemi, Güneş'in etrafında dönen çeşitli gök cisimleriyle büyüleyici bir yerdir. Güneş sisteminin en ilgi çekici yönlerinden biri de gezegenlerinin çeşitliliğidir. Her gezegen benzersiz özelliklere sahiptir ve evreni anlamamızda önemli bir rol oynar. Bu içeriğimizde ise şu soruya bir cevap arayacağız: 'Güneş sistemimizdeki en büyük gezegen hangisidir?' Gelin göksel bir yolculuğa çıkalım.
Dünya'nın Sonu Geldiğinde Yaşam Nasıl Sona Erecek?
İnsanlık olarak, dünyada yaşamın nasıl son bulacağı konusunu merak ediyoruz. Bu konuda birçok teori, tehlike ve olasılık bulunmaktadır. Bu içeriğimizde, dünyada yaşamın sona erme potansiyeli olan bazı faktörlere dikkat çekeceğiz. İleriye dönük olarak bu tehlikeleri anlamak ve çözümler bulmak, gezegenimizin sürdürülebilirliği için büyük önem taşımaktadır.
Reklam
Devasa Bir Boyuta Sahip Evrendeki En Büyük Kara Delik Hangisi?
Evrenin ve uzayın gizemi insanlar için en büyüleyici ve sınırsız keşif alanlarından biridir. Sonsuz bir uzayda yer alan yıldızlar, galaksiler ve kara delik bizi hayal gücümüzün ötesine taşıyan büyüleyici bir manzarayla doludur. Gelin evrendeki en büyük karadeliği keşfedelim.
Reklam
Reklam