onedio
Görüş Bildir
Reklam
Reklam
Cassini Sondası Yardımıyla Satürn Halkalarının Kökeni Hakkında Yeni Bilgiler Elde Edebileceğimiz Ortaya Çıktı
Cassini uzay aracı yıllar önce Satürn'ün atmosferinde yanmış olsa da, verileri hala analiz ediliyor. Araştırmacılar, Satürn'ün halkalarının (halkalar Güneş'in önündeyken) 41 farklı güneş tutulmasından elde edilen bir veri kataloğunu henüz tamamladı. Halkalardaki parçacıklar güneş ışığının bir kısmını bloke ediyor ve bu da bir dizi bilgi sağlıyor. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Merkür Yine Gezintiye Çıkıyor, Mars Dünyaya İyice Yaklaşıyor; 2022 Kasım Ayındaki Gök Olayları
Binlerce yıl önce yaşamış insanlar da gökyüzüne bakıyor ve merak ediyorlardı bizim gibi! Bazılarımız onlar gibi hala şöyle soruyor: Gökyüzüne bana gelecekteki hayatıma dair bir şeyler söyler mi? Bu içerik ile bu soruya pek cevap veremesek de kimimizin sadece gökyüzünü merak ettiğini ve gök olayları yıllığına göz attığını biliyoruz. Ve bu yüzden bu yıllığı ayağınıza getirerek Kasım 2022'de gökte ne görebileceğinizi söylüyoruz. Unutmayın, göğe bakmak için illaki teleskopa ihtiyacınız yok efendim, gözünüz ve göğünüz açık olsun!Kaynak: Ankara Üniversitesi Kreiken RasathanesiFotoğraflar: NASA
Reklam
James Webb Uzay Teleskobunu Kullanarak Uzaylı Yaşamıyla İlgili İpuçları Bulmanın Yollarını Açıklıyoruz
Güneşimiz dışındaki yıldızların yörüngesindeki dünyalar olan ötegezegenlerin incelenmesi şu anda yeni James Webb Uzay Teleskobu (JWST) tarafından yürütülmekte. Güneş sistemimizin ötesinde, potansiyel olarak Dünya benzeri gezegenlerdeki koşullara ilişkin ilk çıkarımlarımız Webb teleskobu sayesinde yavaş yavaş oluşuyor. Bu uzak dünyalardan biri uzaylı yaşama ev sahipliği yapıyor olabilir. Peki bu gezegenlerde yeşermiş olabilecek yaşamı nelere bakarak tespit edebiliriz? Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
İçindekileri Gördükten Sonra Midye Yiyemeyeceksiniz: Bir Biyoloğun Mikroskop İncelemeleri Sizi Şoke Edecek
'Göz görmeyince gönül katlanır.' derler, gerçekten de öyle. Yoksa muhtemelen aç kalırdık! Biyolog Recep adıyla TikTok'ta içerik üreten bir kullanıcı, pek çok farklı yiyeceğin mikroskop altındaki inceleme sonuçlarını paylaşıyor. Görüntülerse pek iç açıcı değil! Gelin, paylaştıklarıyla herkesi şaşırtan Biyolog Recep'in gönderilerini mercek altına alalım.
Ağaç Halkalarını İnceleyen Bilim İnsanları Kozmik Radyasyon Fırtınaları Hakkında Bilinmeyenlere Ulaştı
Her bin yılda bir atmosferdeki karbon-14 üretimi artar ve bu olağanüstü bir şekilde yıkıcı radyasyon fırtınaları oluşturabilir. Gökbilimcilerin buna neyin neden olabileceğine dair teorileri var ancak bu olaylarla ilgili şimdiye kadarki en kapsamlı çalışma, olası nedenleri eliyor ve bu doğa olayını her zamankinden daha gizemli yapıyor. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Şimdiye Kadar Bulunan En Hafif Nötron Yıldızı Uzmanlara Göre Yeni Tür Bir Astronomik Obje Olabilir
Kütlesi Güneş'inkinin 10 ila 25 katı olan yıldızlar süpernova olup patladıktan sonra arkalarında bir nötron yıldızı bırakırlar: Bu o kadar yoğun bir cisim ki yıldızın malzemesinin bir çay kaşığı bir dağ kadar ağırdır. Gökbilimciler, rekor kıran bir nötron yıldızı olan HESS J1731-347'nin yeni ölçümlerini bildirdiler. Biz de bu yazımızda HESS J1731-347'den bahsediyoruz.
Reklam
NASA'nın Güneş'in Gülüşünü Yakaladığı Anlar Goygoycuların Eline Fena Halde Düştü!
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) bağlı Güneş Dinamikleri Gözlemevi, “Bugün, NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, Güneş'i 'gülümseyerek' yakaladı. Morötesi ışıkta görülen Güneş üzerindeki bu koyu lekeler, koronal delikler olarak biliniyorlar ve bu lekeler hızlı güneş rüzgarının uzaya doğru taştığı noktalar.” diyerek Güneş'in gülümsediği anın fotoğrafını paylaştı. O fotoğraf ise Twitter goygoycularının eline düştü. Detaylar içeriğimizde...👇
Mars'ta 280 Milyon Yıl Boyunca Yaşayabilecek Canlı Türü Keşfedildi
Bilim insanları Mars'ta hayat olup olmadığı sorusuna farklı bir yaklaşım uygulayarak Kızıl Gezegen'de milyonlarca yıl yaşayabilecek bir canlı türünü keşfetti. Guinness Rekorlar Kitabına giren Deinococcus Radiodurans isimli bir bakterinin Mars yüzeyinin 10 metre altında bile 280 milyon yıl boyunca hayatta kalabileceğini hesapladı.
Reklam