Görüş Bildir
Çemen Tozbey Elmacı Yazio: O Sayfaların İçinde Daha Güzelsin!
Yapıtlarının içinde ardından kovaladığımız sanatkâr yazarlarımız. Lütfen orada kalınız. Kuşkusuz o kurmaca hikâyelerin içinde daha güzelsiniz...Bir kitap gömülmüş zihnine. Say ki çok çok eskilerden tanış olduğun bir sevgili o. Doğmuş olmanın büyülü hazzıyla, pek sevdiği İstanbul sokaklarında bir gece vakti hiç zamansız senin adını çığırıyor. O öyle bir kitap ki üst üste yığılı onlarca boş sayfanın üzerine düşmüş kara bir yığın olmasına rağmen, senin yazabilme umudunu aydınlatıyor. İster istemez ben de böyle şahane bir kitap yazmalıyım hissi sızıveriyor kalbine. Kullanılmamaktan kurumuş kalemine bir umar oluyor, bir ilham... O artık efsunlu olduğuna handiyse emin olduğun roman, içindeki yaratma arzusunu çoktan döllemiş bir kere. Şimdi hiç yazılmamış bilmem kaç kitap, henüz lafı edilmemiş sayısız kelâm, çatladı çatlayacak bir yumurtanın içinde sabırla doğmayı bekliyor bir ihtimal. Sizin hayatla meselenize umar olan hangi kitaptı bilemiyorum ama benim için o mühim birkaç kitaptan biriydi Kara Kitap.
Cenk Yüksel Yazio: Kitap Yayımcılığında Fraksiyon Devri
Onedio.com okurları ve kitapseverler için güzel bir haberim var!Türkiye’de yeni, yepyeni bir yayınevi yayın hayatına başlıyor. Fraksiyon Yayınları ismiyle yayın hayatına merhaba diyen firma, Türkiye’den seçkin yazarların eserleri yanı sıra dünyada yayınlanan eserlerin Türk okurlarla da buluşması için uluslararası anlaşmalar için çalışmalarına başlamış durumda. Firmanın isminin hikayesi ise gerçekten bir markanın oluşumuna dair motto anlamında çok güzel bir strateji barındırıyor.Ekseriyetle siyasi anlamda algılanan 'fraksiyon' kelimesi aslına bakıldığında bir bütünün farklı parçaları anlamına gelmekte. Fraksiyon Yayınları ise bu ismi, edebiyat bir bütün ise, bu büyük şemsiye altında üretilen her tür eser, edebiyatın fraksiyonları mantığından yola çıkarak, kendine marka olarak kurgulamış. Gayet akıllıca. Çok sevdim!
Kitaplar Hakkında Şimdiye Kadar Bilmediğiniz 16 Efsanevi Gerçek
Kitaplar çantamızda, hayatımızda, kitaplığımızda, kütüphanemizde... Tarihin en eski dönemlerinden, antik çağlardan beri hayatımızda olan Heredot'a göre ise milattan önce 10. yüzyılda papirüslerin birbirine yapıştırılmasıyla başlayan mükemmel serüven... Hayatımızda bu kadar yer etmiş olmalarına rağmen kitapları veya onlara özel detayları ne kadar biliyoruz? Bu bilgi açlığını sonlandırmaya geldik! Hazırsanız başlıyoruz.
Merve Aydın Yazio: Geceyarısı Çocukları - Salman Rushdie
etiket
Bazı kitaplar vardır hani bizi derinden sarsar, oturduğunuz yerde okyanus ötesi seyahatlere çıkarır ve hiç bilmediğiniz bir ülkelerin hiç tanımadığınız insanlarıyla, kültürüyle, yemekleriyle, gelenekleriyle, siyasetiyle, dahil oldukları savaşlarla tanıştırır.
Reklam
Reklam
Reklam
Kahraman Güler Yazio: 46'lık Dergi: Fikrin Cezai Ehliyeti Olmaz
etiket
Sevgili Onedio okurları bugün size Türkiye geneli yayın yapan 46’lık derginin çalışma ekibinin 46’lık dergiye dair fikirlerini paylaşacağım. Benim çocukluktan beri en büyük hayalim fikirleri ve duyguları herhangi bir sansüre maruz kalmadan kimseye de küfür etmeden açıkça ortaya konulması ve bunu yapanlardan biri olmaktı. Bunların çocukluk yaşantımda tanıklık ettiğim toplumsal ve bireysel deneyimlerin etkisi olduğunun farkındayım. İçinde bulunduğumuz toplumsal koşullar, bizi çevreleyen dış dünya sürekli kendimize sansür uygulamamıza neden oluyor. Hangimiz baskılanmadık ki? Neyse, siz anladınız.
Size 'Bir Kitap Okudum Hayatım Değişti' Dedirtecek 20 Kitap
etiket
Türk Edebiyatının seçkin dergilerinden Notos,  bir Fransız Televizyonunda yayınlanan 'La Grande Librairie' isimli edebiyat programının araştırmasını okurlarıyla paylaşmış; binlerce katılımcıya 'hayatlarını değiştiren kitaplar' sorulmuş ve gelen cevaplara göre aşağıdaki liste oluşturulmuş. Biz de sizinle paylaşalım istedik.
Reklam
Felsefeye Merak Saran ve Hayatı Sorgulayan Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 15 Kitap
Meraklısına çok zevkli, bilmeyen içinse kafa yaktıran bir ilkeler bütünü felsefe. Biz de meraklısına ve öğrenmek isteyenlere felsefenin temel kitaplarını, bu alanda size çok şey katacak kitapları bir araya getirdik.Not: Kitap tanıtımları, tanıtım bültenlerinden alınmıştır.“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Reklam
Burak Öge Yazio: Damızlık Kızın Öyküsü: Korkulan Gelecek
etiket
Distopik sanat eserlerini sever misiniz? Distopik, ütopyadan farklı bir anlam ifade etmektedir. Ütopya, şu anda mevcut olmayan bir toplumun fakat  ilerde ideal toplum biçimi olarak düşünülen, gelecekte gerçekleşme olasılığı olmayan, imkansız fikirleri, tasarımları ifade eden bir kavramdır. Distopya ise ütopyanın zıttı bir  kavramdır. Yani,  baskıcı, otoriter toplumu ifade etmektedir. Kelime kökenine bakıldığında ise “ kötü bir yer” anlamına gelmektedir.Distopya türünde yazılmış yazılarda kötü, hastalıklı ve anormal bir toplum resmedilir.  Bu yüzden bu türdeki sanat eserlerinin okunması ve izlenmesi kolay olmamaktadır. Bu türden yazılar insanı gerçeklerle yüzleştirir, sorular sordurur. Dış dünyanın gerçekleriyle yüzleşmeye hazırsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.Distopya üzerine birçok kitap yazılmış ve birçok film çekilmiştir. Bu yazımızda  hem kitabı  hem de dizisi bulunan sanat eserinden bahsedeceğiz: Damızlık Kızın Öyküsü / The Handmaid's Tale. Başlamadan  önce  sizleri uyarmak isterim ki bu dizi korku, şiddet ve cinsellik içermektedir ve yetişkinlere uygundur. Ayrıca herkese  itaat etmemektedir.
Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Kitap Aklın İlacıdır
etiket
Okuma yazma öğrendiğimiz günden beri bizi seven insanların hep bir ağızdan ve planlanmış bir işleyiş gibi bize önerdiği ortak bir tavsiye vardır: Kitap okumak.Evet, okuyacağız, okumalıyız. Bizi hayata bağlayan, yaşamımızı anlamlandıran hayat amacımızı bulmak için. Hayat amacımızı ararken, hayatın kendisine çok farklı pencerelerden bakabilmek için. Başkalarının tecrübelerinden faydalanıp yolumuzu aydınlatmak için. Anlama, yorumlama, analiz etme, çıkarımlarda bulunma yetkinliklerimizin kapasitesini arttırabilmek için.Kendimizi daha iyi ifade edebilme yetisi kazanmak için. Yaşlandığımızda zihnimizi genç tutmaya devam edebilmek için. Düşünmeyi prangalardan kurtarıp, ufkumuzu genişletmek için. Günün sıkıntı ve stresinden bir nebze uzaklaşabilmek için. Bilgili, bilinçli olmak ve merak ettiğimiz konuları öğrenebilmek için. Keyif yapmak için kahvenin yanında, orijinal fikirlerimizi beslemek için bilgisayarın başında, uykumuzu düzenlemek için yastığın yanında en az bir başucu kitabımız olmalı.
Cansu Poyraz Karadeniz Yazio: Barış Murat Yağcı’nın Kitap Yazması Caiz midir Yoksa Tez Kellesi Vurula mı?
etiket
Gördüğümüz kadarıyla her ünlü şahsiyet tanındığı alanın dışında bir iş yaptığında öncelikli olarak linç yemekte. Hayır efendim, alışıla geldiği gibi suçu sosyal medyaya atmayacağım çünkü bu taşlayıp sonra bağrımıza basma alışkanlığımız sosyal medyayla ortaya çıkan bir durum değil, yaşı yetenler hatırlayacaktır; 90’larda mankenden oyuncu olur mu, oyuncudan şarkıcı olur mu, şarkıcıdan sunucu olur mu gibi zincir tartışmalar yaşanırdı. Konunun muhatabına mikrofon uzatıldığında ise cevap hep aynı olurdu: “Arkadaşlar meyve veren ağaç taşlanır.”
Bilim İnsanları Tarafından Önerilen ve İnsan Beynini Farklı Şekillerde Etkileyen 17 Kitap
Edebiyatın her insan üzerinde iyileştirici, zihinleri rahatlatıcı bir etkisi vardır. İşte bu etkiler üzerine araştırmalar yapan bilim insanları, bazı nitelikli romanların insan beynini geliştirip, keskinleştirdiğini; insana varlık nedeninin sorgulamayı, düşünmeyi öğütlediğini ve bu yetileri elde etmesiyle de sosyal bağları güçlendirerek kişiliğini değiştirdiğini ve ilişki kurmayı kolaylaştırdığını belirlemiş.'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Reklam