Görüş Bildir
Tunceli'de Bir Fırıncıdan Askıda Kitap Uygulaması: 'Midemiz İçin Ekmeğe, Zihnimiz İçin Kitaba İhtiyacımız Var'
Tunceli’nin Pertek ilçesinde pide fırını işleten Jeoloji Mühendisi Barış Palancı (29) “Askıda ekmek” uygulamasının ardından “Askıda kitap” uygulamasını hayata geçirdi. Pide fırınından ekmek alan vatandaşlar, diledikleri kitabı alıp okuyabiliyor. Palancı, uygulamanın başlamasından bu yana ilçede 2 bin civarında kitabın el değiştirdiğini söyledi. Kovid-19 pandemisi nedeniyle çok fazla kitabı sergileyemediklerini belirten Palancı, üniversiteye hazırlık kitapları konusunda eksikleri olduğunu bu konuda destek beklediklerini ifade etti.
Merve Aydın Yazio: Kitap Şimdi Daha İyi Dost!
etiket
İçerisinde bulunduğumuz şu zor günlerin, hiç şüphesiz en iyi dostu kitaplardı. Yıllardır kitapları yoldaş edinen herkes ne kadar doğru yolda olduğunu bu günlerde daha iyi idrak ettiler. Pandemi hepimize kitapların eşlik etmediği bir dünyanın var olamayacağını gösterdi. Duruma iyi tarafından bakmak gerekirse, bu farkındalıklar okuyucuyu tetiklediği gibi insanların içlerinde saklı kalmış yazar ruhunu da ortaya çıkardı. Virüs bizlere sormadan hepimizi evlere kapatırken, elimizde olmadan değişen hayatlarımızın en büyük kurtarıcılarından biri kitaplar ve Webinar platformları oldu.
Reklam
Reklam
Reklam
En Çok Okunan Victor Hugo Oldu! 2020 Yılında Amazon Türkiye'de En Çok Satılan Kitaplar
2020 yılı herkesin kitap okumaya her zamankinden fazla vakit ayırabildiği bir yıl oldu. Her alışverişte olduğu gibi kitap alışverişlerinde de çoğunlukla online alışveriş siteleri tercih edildi. Bu sitelerden biri de Amazon oldu. İşte alfabetik sıraya göre Amazon Türkiye'de 2020 yılında en çok satılan kitaplar;Not: Açıklamalar kitapların tanıtım bültenlerinden alınmıştır. 'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Reklam
Reklam
Zülfü Livaneli Onedio'ya Konuştu: Batılı Yayıncılar Bizim Edebiyat Kitaplarının Satış Rakamına Şaşırıyor
etiket
Romanlar, şarkılar ve filmlerle o, hep anlatan biri. Zülfü Livaneli’nin sanat yolculuğuna baktığımızda, orada insanlık hallerini görürüz. Büyük başlıkların, en mikroskobik hallerini anlatır bize. Sıradan insanların görünmezliğini, onları ortak acılarda birleştirerek kırar. Bunun için romanlar kurar, şarkılar söyler, şiirler yazar ve bu sayede rakamlar ya da harcıalem başlıklar altında yitip gidenler, unutulmaz olur.  Livaneli’yle edebiyattan ve kitaplardan konuştuk.
"Gelecek, Hiç Gelmese mi Acaba?" Dedirten En İyi Kitap Uyarlaması Distopik Filmler
Yakın ya da çok uzak bir gelecekteki dünyalardan manzaralar sunan filmler popülaritesini asla kaybetmiyor. Toplumsal eylemlerimizin kötü ve karamsar sonuçlarıyla yüzleşmemizi sağlayan bu filmlerin birçoğu, distopik kitaplardan uyarlanıyor. Tekinsiz bir geleceği, en az uyarlandığı kitaplar kadar başarıyla anlatan distopik filmleri sizin için listeledik. İşte, çok da uzak olmayan bir geleceğin karanlık versiyonunu merak edenlerin severek izleyebileceği 12 film...
Reklam