onedio
Görüş Bildir
Cenk Yüksel Yazio: Şahane Hayat, Müzisyenler ve Herbokoloji Ana Bilim Dalı Mensupları
Şayet bu yazıyı pandemi döneminin  başında yazmış olsaydım, insanların kişisel dönüşüme daha çok kıymet vereceklerine, iyiye kanalize olacaklarına,  dünyanın bu döngüden çok ama çok şey öğreneceği ne kadar  çok büyük umutlar besleyen o saf salak gürûhun üyelerinden biri olduğum için bu başlığın şahane hayat kısmını gerçekten inanarak atabilirdim. Lakin devamına da baktığınızda anlayacağınız gibi, tamamen bir ironiden ibarettir.Neden diye soracak olursanız? (Ki biraz aklı olanın böyle bir soru soracağını düşünmüyorum elbette…) Dünyada insanın haricinde her şey ama her şey kusursuz bir uyumla çalışmakta.  Bir tek nedense insan bozguncu olarak dünyadaki her şeye, her değere, her gelişime zarar vermekte. Sanki insan dünyanın kanserli olan hücresi ve yavaş yavaş kanserli hücre tüm bedene yayılıyor.  İlahi planda insanlar yukarıyla sözleşme yaparlar ve insan olarak gelmek istediklerini dile getirirlermiş. Yani aslında bizim insan olarak dünyaya gelişimiz bir tekamül sıralaması içerisinde kendi isteğimizle gerçekleşen bir durummuş. Şayet, böyle bir dünyaya ve kötülerin çoğunluk olduğu bir ortama insan olarak gelmek benim tercihim ise beni de Allah bildiği gibi yapsın! Ne işin var kardeşim? Otur oturduğun yerde… Huriler, Nuriler, şakalar, espriler. Rahat mı battı da bedenlendin bu dünyada? Vardır bir nedeni diyorum. Hikmetinden sual olunmaz yine de :)
Umut Nur Sungur Yazio: Soyut Sanatı Anlamak Mümkün mü?
etiket
Çoğumuz bir müzeye veya sanat galerisine gittiğimizde kaygıya kapılabiliyoruz. Özellikle sanat galerilerinin kapısından içeri grime konusunda tereddüt edebiliyoruz. Gördüğümüz eserleri, sanatçıları, akımları tanımamız, eserin aktarmak istediğini anlamamız gerektiğini düşünüyoruz. “Ya bir şey anlamazsam, ya etrafımdakiler bunu fark ederse, yanlış bir şey sorup, söyler, kendimi rezil edersem…” gibi kaygılar yaşayabiliyoruz. Bu düşünceler, sanatın sadece entelektüel birikimi olan belli bir kesime hitap ettiği hissini oluşturup, toplumu sanattan, müzelere ve galerilere gitme fikrinden uzaklaştırabiliyor.
Reklam
Reklam
Gerçek Fotoğraflardan Ayırt Etmenin İmkansız Olduğu Muhteşem Figüratif Yağlı Boya Çalışmaları
Figüratif yağlı boya ressamı olan 47 yaşındaki Alman Philipp Weber, yarattığı muhteşem sanat eserleriyle görenleri büyülüyor. Kendisini ''dış görünüşün arkasındaki gerçeği yakalamaya çalışmakla takıntılı'' olarak tanımlayan Weber, yağlı boya ile yaptığı resimlerini sosyal medyada paylaşıyor. İşte Philipp Weber'in çalışmalarından derlediğimiz, gerçek bir fotoğraftan ayırt edilebilmesi imkansız olan 35 sanat eseri; 👇Kaynak
Reklam
60'larda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Yatan Akıl Hastalarının Yazdığı 26 Şiir
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir dönem personele okuma yazma eğitimi vermiş olan Bedia Tuncer, bir taraftan da akıl hastalarıyla ilgilenmiş ve akıl hastalarının yazdıkları şiirleri derleyerek bir şiir kitabının yayınlanmasına vesile olmuş. 1964 senesinde Matbaa Teknisyenleri Basımevince İstanbul’da basılan kitap, belki de dünyada türünün tek örneği.
Romantik Komedinin Bir Başka Güzel Olduğu Yıllardan Geriye Kalan 15 Efsanevi Film
Romantik komedi kendine has büyük bir izleyici kitlesine sahip olan, bir yandan da bir o kadar eleştirilen bir tür. 'Romantik komedi benden sorulur, en fazla 1-2 tanesini izlememişimdir.' diyenlerden, 'pek izlediğim bir tür değil ama madem efsane dediniz, bir göz atarım'cılara kadar herkese hitap eden bu listedeki filmler, türe de uygun olarak insanın içini ısıtıyorlar.Filmlerin konuları beyazperde'den alıntıdır.
Reklam
Dün, Bugün, Yarın: Akbank Caz Festivali'nin Hayatımıza Kattığı 8 Şey
Bünyesinde barındırdığı tüm türleriyle, insanı özüne ulaştıran yapısıyla, ruh halinize bağlı olarak değişen ritimleriyle koca bir okyanustur Caz!  ❤️Akbank Caz Festivali köklü tarihi ve tükenmeyen notalarıyla müzikseverlere her yıl şehrin en caz halini sunmaya devam ediyor. 30 yılı geride bırakan festival hazırlanan ''Dün, Bugün, Yarın'' albümüyle farklı bir boyuta taşındı. Şimdi gelin albümün hazırlık aşamasında neler yaşanmış birlikte inceleyelim. 
Reklam
İnsanı 'Gerçek Nedir?' Diye Sorgulatan Baş Döndürücü Resimler
etiket
Kanadalı ressam Robert Gonsalves'in illüzyonlarla dolu tabloları, algınızı değiştiriyor ve tablolarda resmedilenin ne olduğunu ve gerçek olup olmadığını sorgulatıyor.Birçok çarpıcı tablosunda, çoklu hikayeler arasında net olmayan bir sınır kullanılmış, bu da izleyiciyi bu sınırlar arasında ileri geri gidip gelmeye zorluyor. Tıpkı her baktığınızda değişen optik bir yanılsama gibi.Gonsalves'in sanata merakı çok erken yaşlarda başlamış, bu da böyle karmaşık tablolar çizmek konusunda başarılı olmasını sağlamış. Henüz 12 yaşındayken teknik, perspektif ve mimari sanatıyla tanışmış. Salvador Dali ve Rene Magritte ile tanışması da onun sıradışı tabloları üzerinde sonsuz bir etki bırakmış. Buyurun bir göz atın!
Reklam