Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Elektrikli Süpürge Robotunu Seçerken Nelere Dikkat Etmen Gerektiğini Biliyor musun?

Akıllı Elektrikli Süpürge Robotunu Seçerken Nelere Dikkat Etmen Gerektiğini Biliyor musun?

Son zamanlarda, akıllı robot elektrikli süpürgeler pek çok tüketicinin ilgi odağı oldu. O bizi mutlu eden, evlerin olmazsa olmaz yeni cihazı... Artık sıkıcı temizlik cihazları olmadan neler yapabileceğini bir düşün!

Fakat birçok insan için listelenen özellikler çok karmaşık gibi görünmekte. İyi bir akıllı süpürge robotu nasıl seçilmeli? İşte basit bir ipucu: Temizlik ve navigasyon/engellerden uzak durma performansına odaklanın. (Engellerden uzaklaşmak navigasyonun temelidir, bu yüzden ikisinden birlikte bahsedeceğiz.)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Temizleme Gücü

1. Temizleme Gücü

1. Vakum

Vakum, bakmanız gereken ilk belirleyici özelliktir. Vakum gücünün ilk birimi Pa olarak ifade edilir. Genelde robotların vakum gücü 1,500 pa ile 3000 pa arasında değişim gösterir. Eğer pa, 3000’in üzerindeyse bu muhteşem bir vakum gücü olarak kabul edilir. 5000 pa üzerinde olan vakum gücünü ise çok nadir görürüz. 

Teorik olarak, vakum gücü ne kadar yüksekse cihaz o kadar iyidir. Fakat normalde evinizde bulunan atık miktarına göre seçim yapmanızı tavsiye ederiz. (Eğer bütçeniz yüksekse, yüksek bir vakum seçmeniz önerilir.)

2. Paspaslama kapasitesi

Öncelikle, robot süpürgenin paspas yapma özelliği olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. (Çünkü inatçı lekeler ancak bu şekilde silinir.) Daha sonra, nasıl paspas yaptığına ve suyu kontrol ettiğine bakmanız gerekmektedir. Genellikle, robot süpürgelerin paspaslama yapması için üç yöntem vardır. Birincisi dönüş, ikincisi titreşim, sonuncu ve en ilkel yönetemi ise, robot vakum tarafından sürüklenmek.

Test edilmiş ve gerçek dönüşlü veya titreşimli tip tavsiye edilmektedir. Ayrıca suyu daha eşit bir halde serbest bıraktığı için elektrik kontrollü su tanklarını tavsiye etmekteyiz. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki, bazı üst düzey elektrikli robot süpürgelerin akıllı su kontrol etme özelliği mevcuttur. Bu süpürgeler, zeminin ne kadar kirli olduğuna dayanarak su tahliyesini dinamik olarak ayarlayabilirler.

3. Halı Tanımlaması

3. Halı Tanımlaması

Birçok ailenin evinde halı bulunduğu için bunu vurgulamaktayız. Halıları vakumlamak daha zordur, ve onları kesinlikle paspaslayamazsınız. 

Bu yüzden seçeceğiniz robot süpürge halıyı tanımlayabilmeli ve vakumlama gücünü arttırabilmelidir. Halı tanımlama özelliği ne kadar önemlidir? Eğer robot süpürgeniz halıyı algılayamazsa, onu paspaslamaya çalışır ve sonunda daha da kirlenmesine sebep olur. Ayrıca, otomatik güç arttırma özelliği gömülü tozların derinlemesine temizlenmesi için önemlidir.

2. Navigasyon/Engellerden uzak durma

2. Navigasyon/Engellerden uzak durma

Navigasyon ve engellerden uzak durma özelliği, robot süpürgenin nasıl olduğu konusunda önemli bir ölçüdür. Genel olarak iki çeşit navigasyon teknolojisi vardır: lazer ve görüş. Lazer navigasyon daha sabit ve kusursuzdur fakat daha pahalıdır.  Görsel navigasyonla daha ayrıntılı 3D bilgiler elde edilebilir ama aydınlatma üzerinde büyük bir etkisi vardır. 

Engellerden uzak durma teknolojileri çok daha karmaşıktır. LDS, Ai tek kamera, Ai çift kamera, LiDAR, 3D yapılandırılmış ışık, 3D ToF vb. mevcuttur. Her teknolojinin artıları ve eksileri vardır. Bu yüzden daha iyi bir performans için birden fazlasını seçmek yaygındır: 3D yapılandırılmış ışık+Ai çift kamera, 3D ToF+Ai çift kamera, vb.

Yukarıda bahsedilen iki ana faktör dışında, diğer özellikler fazla zamanınızı almamalıdır.

Yukarıda bahsedilen iki ana faktör dışında, diğer özellikler fazla zamanınızı almamalıdır.

Pil ömrü, gürültü seviyesi, engel aşma, uygulama bağlantısı… çoğu robot süpürge için fazla fark etmez.. 

İpuçlarını okumanıza rağmen hala kararsızsanız, test edilmiş gerçek bir robot elektrik süpürgesini sizlere tavsiye edebiliriz—TWOTOO T2. Testlerini yüksek puanla geçti, olumlu müşteri eleştirileri aldı ve yukarıda belirtilen iki faktörü de tutturdu.

8,000pa üstün vakum gücü ve 4,000vpm paspasıyla evinizdeki en kötü lekeleri bile çıkarabilir. Sahip olduğu LDS navigasyon ve otopilot (3D ToF ve Ai çift kamera) sistemiyle, şarj kabloları, terlikler, çoraplar, evcil hayvan atıkları gibi yaygın engelleri milimetrik düzeyde hassasiyetle algılayabilir. Evi dağınık olan veya basitçe tembel kişiler için mükemmeldir.

Son olarak, eğer aileniz veya arkadaşlarınız robot süpürge seçme konusunda sorun yaşıyorlarsa onlarla ipuçlarımızı paylaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
1
1
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın