Fakat bugün, bu durumda olanların kendini iyileştirebilmesi ve durumu iyileştirirken de ilişkilerini de düzeltilmesi için, bu aşırı anneciliğin altındaki duruma yeniden bakacağız.
Örneğin, bir kadının “annesinin oğlu” bir erkekle birlikteliği varsa da bu durumun neden kaynaklandığını görerek hem kendine hem eşine yardımcı olabileceği paylaşımları yapacağız.
Anneci olarak büyüyüp yetişmiş bir çocuğun (anne; madde ve dünyayı temsil ettiği için) daha fazla maddeye, maddi değerlere ve dünyaya değer vereceğini söyleyebiliriz. Bu sebeple çok fazla hesap kitap içinde olacak hatta bir kısmı da aşırı titiz olacaktır. Ya da bazen daha çok dişil hayata yaklaşımlar gösterecektir.
Burada belirtilen; cinsiyet olarak değil herhangi bir alanda aşırı yatay olması, aşırı tembel olması, aşırı yavaş hareket etmesi ya da sadece annesinin onayı için çalışan bir birey olması durumlarıdır. Onun için işyerindeki yöneticilerinin ya da (evlendiğinde) karısının onayı çok önemli olacak; ya da annesi hayattaysa annesinin onayı onun için birinci öncelik olacaktır.
Öyleyse annesinin onayına ihtiyaç duyduğu için ruhun, maneviyatın ya da geleceğin onayı değil; dişinin, maddenin onayı öncelik olacaktır.
Gelecek planları değil, annesinin sevindirilmesi, mutlu edilmesi çok önemli olacaktır ve ifadelerle de anneyle ilgili çeşitli bağlar, anlaşmalar yapılmış olacaktır.
Bazen evliliklerde kadınların kocalarından şikayetleri olduğunda, oğullarına -bazı durumlarda kızlarına da olabilir- kendi enerjileriyle yüklemeler yaparlar ve babalarından şikayetlerini, oğullarının kulaklarına yerleştirirler ve bir oğul babasına kızgınlık ve öfkesini, annesinin terbiyesiyle ve annesinin yansıtması ile alır.
“Görüyor musun, bak baban bana neler yapıyor, babandan neler çekiyorum?” gibi…
Ya da babasını kötü gösterecek çeşitli manzaralar yapıldığında, o oğul babacı değil, anneci tarafa geçer.
İşte annesinin oğlu serüveni aslında burada annenin, oğlunu babasından soğutma, kötüleme, karalama ya da gizliden kendisine bağlama operasyonudur ve o oğul, “babamın yapmadıklarını, yapamadıklarını ben sana yapacağım” diye bir rol üstlenir; bir şekilde annesine karşı kendini sorumlu hisseder. Bu bir modeldir.
Başka bir modelde ise anne, o oğlu kendine bağımlı kılarak, tembelleştirerek, maddi ve manevi oğluna akıtarak, aktararak hatta bazen diğer kardeşlerine vermeyip, o seçilmiş olan kurban olan oğula, bazen kızlara ya da diğer erkek kardeşlere değil, o seçilmiş olan bir tane oğula fazla vererek bir anlaşma, bir işbirliği içine girer. İşte bu tip durumlarda yine o oğul ile anne arasında bir köprü meydana gelir.
Yorum Yazın