Görüş Bildir
Haberler
Aranılan Yolda Bulunur, Varılan Yerde Değil: Dış Dünyayla Bağınızı Koparacak Anlam Dolu 13 'Yolculuk' Oyunu

Aranılan Yolda Bulunur, Varılan Yerde Değil: Dış Dünyayla Bağınızı Koparacak Anlam Dolu 13 'Yolculuk' Oyunu

Hayat uzun bir yolculuğun varış noktası değil, yolculuğun ta kendisidir. Bu yolculuk ne denli zorlu görünürse görünsün, yolda öğrenilenler varış noktasını kıymetli kılan yegane etkenlerdir. İşte bu yüzden bir bilgisayar oyununu bitirmek bile insana farklı bir tat verir. Oyunun sonunun üzücü ya da mutluluk verici olması fark etmeksizin, yol boyunca yaşananlar o oyunun sunduğu deneyimi değerli kılar.

İşte bu yüzden yolculuğun öneminden dem vuran en sağlam yapımları bu yazımızda derledik. Gelin, A noktasından B noktasına gitmekten çok daha fazlasını vadeden en iyi yolculuk oyunları listemize bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Flower

1. Flower

Annapurna Interactive tarafından geliştirilen Flower oyuncuya tek bir yaprak olarak başladığı yolculuğunda çiçeklere dönüşmeye, birçok yaprağı toplayarak doğanın ta kendisi olmaya davet ediyor. Flower hiçbir diyaloğun bulunmadığı birkaç saatlik oynanışıyla nefis bir deneyim vadediyor.

2. ABZU

2. ABZU

Suyun altında bir yolculuğa çıktığımız ABZU, Journey ve Flower'in geliştiricileri tarafından yapılan huzur dolu bir dalış deneyimi sunuyor.

3. FAR: Lone Sails

3. FAR: Lone Sails

FAR: Lone Sails unutulmuş diyarlarda yolculuk ettiğimiz, yağmur, çamur demeden devasa tankerimizle dere tepe düz gittiğimiz müthiş bir oyun olarak öne çıkıyor. Aracımızın uygun bir şekilde çalışmasını sağlarken çeşitli badireler atlattığımız yapım, listemizdeki en iyi yolculuk oyunları arasında yer alıyor.

4. Undertale

4. Undertale

Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran Undertale ise canavarlarla dolu bir dünyada küçük bir kıza hayat vermemizi sağlıyor. Oyun dünyasının en kıymetli hikayelerinden birine sahip olan yapım kesinlikle oynamanız gereken oyunlar arasında yer alıyor.

5. AER: Memories of Old

5. AER: Memories of Old

Harika bir macera oyunu olan AER: Memories of Old ise mistik harabelerle dolu mekanları keşfetmemizi ve süzülen adaların etrafında dilediğimiz gibi uçmamızı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Limbo

6. Limbo

Küçük bir çocuğa hayat verdiğimiz Limbo oyun dünyasının en başarılı yapımları arasında yer alıyor. Siyah beyaz görselliğiyle durmadan yolculuk ettiğimiz oyunda çeşitli bulmacalar çözüyor, tehlikelerin üstesinden geliyoruz.

7. To the Moon

7. To the Moon

Oyun dünyasının belki de en özel oyunlarından biri olan To the Moon, iki doktorun ölmek üzere olan bir adamın son dileğini gerçekleştirmek için zaman yolculuğuna çıkışını anlatıyor. To the Moon'u oynadıktan sonra ise kelimeler kifayetsiz kalıyor.

8. Inside

8. Inside

Hiçbir diyaloğun bulunmadığı Inside ise karanlık ve korkutucu bir dünyada yolculuk eden bir çocuğa hayat vermemizi istiyor. Etkileyici sahneleri ve nefis anlatımıyla hafızalarda yer edinen Inside, uzun bir süre öveceğiniz oyunlar arasına girecek.

9. Everything

9. Everything

David OReilly tarafından geliştirilen Everything oyunculara kelimenin tam anlamıyla her şey olma şansı sunuyor. Atom altı taneciklerinden bulutlara, dağlardan çöp konteynerine kadar her şey olabildiğiniz yapım, Alan Watts'ın ses kayıtlarıyla eşsiz bir oynanış vadediyor.

10. A Plague Tale: Innocence

10. A Plague Tale: Innocence

Kara Veba dönemini fantastik unsurlarla birleştiren A Plague Tale: Innocence bir abla ve kardeşin tarihin en karanlık anlarında düştüğü yolculuğu anlatıyor. Unutulmaz müzikleri, nefis sahne tasarımları ve ürkünç anlarıyla akıllardan silinmeyen A Plague Tale: Innocence, yeni oyunu Requiem ile beraber merakımızı cezbetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. GRIS

11. GRIS

Acı ve iyileşmeyle ilgili müthiş bir başyapıt olan GRIS, sizi dört saatlik bir içsel yolculuğa davet ediyor. Kayıp, hüzün ve kederin işlendiği fevkalade oyun bitirdikten sonra sizi gözyaşlarına boğabilir.

12. Final Fantasy XV

12. Final Fantasy XV

Final Fantasy serisinin 15.oyunu ise aksiyon elementlerini zaman zaman bir kenara bırakıp bizi yolların ortasına bırakıyor. Farklı hissettiren yolculuk sekansları ise Final Fantasy'nin neden bu kadar özel bir seri olduğunu kanıtlıyor.

13. Journey

13. Journey

2012'de piyasaya sürüldükten sonra video oyun dünyasının mihenk taşlarından biri haline gelen Journey, bugüne dek oynadığınız en eşsiz oyunlardan biri olacak. Sebata, iletişime, geçmişe ve yolculuğa dair müthiş bir hikaye olan Journey herkesin oynayıp bitirmesi gereken muazzam bir başyapıt.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azelia Hill

Ah To The Moon 😢