Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Az Parayla Yemekli Düğün Yapabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz 14 Tavsiye

etiket Az Parayla Yemekli Düğün Yapabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz 14 Tavsiye

Düğün telaşına düşen herkes gelecek misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için her şeyi düşünüyor. Düğün hazırlıklarında oluşan en büyük soru işaretlerinden biri de 'Düğün yemekli mi yemeksiz mi olacak?' durumu. Şehir dışından gelecek misafirler, tam da akşam yemeği saatinde başlayacak organizasyon ve koşuşturmaca misafirlerin aç karnına düğüne katılmasına neden olabilir. Yemekli bir düğünde en büyük tasarruf ise herkesi çağırmamak oluyor maalesef. Ya da en iyisi nikah yapıp geçin! 😌

1. Mezelerinizi kendiniz yapın.

1. Mezelerinizi kendiniz yapın.

Bu zaman alıcı gibi gelebilir, ancak özellikle zamanından önce yapılabilen ve dondurulmuş mezeleri seçip, yemek saatinden hemen önce ısıttığınızda yemek vermek oldukça kolay hale gelebilir. Çoğu firma, mezeler için aşırı şişirilmiş bir fiyat talep eder ve masrafın %50'si bu şekilde cebinizde kalabilir.

2. Toptan satış yapan marketlerden alışveriş yapın.

2. Toptan satış yapan marketlerden alışveriş yapın.

Yapacağınız meze malzemelerini parakende fiyatıyla daha pahalıya almak yerine toptan satışla daha uygun fiyata bulabileceğiniz marketlerden alın. Bu marketlerde diğerlerinde olmayan ve birim fiyatıyla daha uygun fiyata gelen büyük boy ürünler de bulabilirsiniz.

3. Servis elemanı çalıştırmayın.

3. Servis elemanı çalıştırmayın.

Düğün salonunuzun giriş kısmına yakın bir yere açık büfe tarzında bir masa kurun. Bir yakınınızı görevlendirerek ya da bir servis elemanı çalıştırarak gelen kişilerin tabağına ürünlerden planladığınız şekilde koymasını rica edin. Eğer 'bu işlerin ayıbı olmaz' diyorsanız, misafirlerinden gerektiğinden fazla miktarda almasını engelleyebilecek birini de bu masanın başında durması için görevlendirebilirsiniz.

4. Yalnızca şehir dışından gelen misafirlerinize yemek verin.

4. Yalnızca şehir dışından gelen misafirlerinize yemek verin.

Eğer 'benim misafirlerimin sayısı çok fazla herkese yemek veremem' diyorsanız, yalnızca en yakınlarınıza ve şehir dışından gelen misafirlerinize düğün saatinden 2 saat kadar önce salonda bulunmalarını rica edip bu zaman dilimi içinde yemek faslını onlarla geçirebilirsiniz.

5. Basit olun.

5. Basit olun.

Düğüne gelen misafirler ne yediklerini pek de umursamayıp görüntülerine odaklanacaklardır. Bu yüzden hoş görünümlü ama basit, az malzemeli ürünler sunun.

6. İçeceklerinizi kendiniz getirin.

6. İçeceklerinizi kendiniz getirin.

Düğün mekanınızı ayarlarken, kendi içeceklerinizi getirip getirmeyeceğinizi sorun. Toptan fiyatına satın aldığınız içecekleri vererek firmaların verdiği fiyattan çok daha uyguna getirirsiniz. Alkolsüz içecekler sunmanız harcayacağınız parayı oldukça düşürür.

7. Yalnızca ordövr tabağı düğün için yeterli olur.

7. Yalnızca ordövr tabağı düğün için yeterli olur.

Misafirlerinize önden çorba, sonra ara sıcaklar, sonra da ana yemek vermek zorunda değilsiniz. Yemek vermenin amacını gösteriş değil, yalnızca akşam yemeği saatinde hazırlanıp düğününüze gelen; bu koşuşturmada yemek yiyemeyen misafirlerinizin karnını doyurmak olarak görürseniz işler biraz daha basitleşecektir. Bizimkiler sadece mezeyle doymaz derseniz, barbunya gibi baklagillerle veya hazır garnitürlerle yapılan yemekleri sunabilirsiniz.

Garnitür kullanarak yapabileceğiniz tarifler için:

8. Tabakları daha önceden hazırlayabilirsiniz.

8. Tabakları daha önceden hazırlayabilirsiniz.

Tabakları düğün öncesinde hazırlayıp koyabileceğiniz kadar vaktiniz varsa yaptığınız yiyecekleri tabaklara yerleştirip masalara önceden koyabilirsiniz.

9. Düğün salonu araştırırken dışarıdan catering şirketi getirebileceklerinize öncelik verin.

Çoğu düğün salonu kendi anlaşmalı olduğu organizasyon şirketiyle çalışmayı zorunlu tutar. Bu salonlar yerine kendi ürünlerinizi getirebileceğiniz veya en uygun fiyatlı catering şirketini bulduğunuzda anlaşabileceğiniz salonları tercih edin.

10. Fiyatları kontrol edin.

10. Fiyatları kontrol edin.

Vereceğiniz ürüne ve çeşitliliğine göre yalnızca ana yemek vermek ordövr tabağından daha ucuza gelebilir. Bu yüzden önceden fiyatlarını hesaplayarak bir seçim yapabilirsiniz.

11. Meyve ve sebzeler için üreticilerle anlaşın.

11. Meyve ve sebzeler için üreticilerle anlaşın.

Yakınlarınızda meyve sebze üreticileri varsa iletişime geçip ürünlerinizi tedarik edebilirsiniz. Böylece aracı farkını ortadan kaldırmış olursunuz.

12. Bir aşçı tutabilirsiniz.

Yemekleri biz kendimiz yapamayız diyorsanız, malzemeleri kendiniz alıp yalnızca aşçı parası ödeyerek de catering şirketlerinin verdiği fiyatlardan daha ucuza getirebilirsiniz.

13. Gösterişli bir pasta veya tatlı yerine mini kekler tercih edin.

13. Gösterişli bir pasta veya tatlı yerine mini kekler tercih edin.

Eğer anlaşmanızda düğün pastası varsa başka bir tatlı sunmayın. Yoksa da kendi yapacağınız mini kek veya kurabiyeler hatta üreticisinden aldığınız meyveler tatlı servisi için yeterli olacaktır. Herkese ayrı ayrı vermek yerine her masaya birer ikişer tabak şeklinde koyabilirsiniz. Böylece az görünmeyecektir.

Tatlı niyetine sunabileceğiniz mini kek tarifleri için:

14. Ya da en iyisi yöresel düğün yemekleri!

14. Ya da en iyisi yöresel düğün yemekleri!

Baktınız olmuyor düğün öncesi keşkek dövün, pide içi hazırlayıp fırına verin ve pide dağıtın, tavuk pilav, etli pilav verin. Yanında da ayran. oh be!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
92
62
33
33
20
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Düğündekilere "sadece şehirdışından gelenler yiyecek siz yemeyin" diyebilen varsa süper.

Pasif Kullanıcı

Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar :D

cookielyon

benim sevdiğim akrabalarımın sayısı 10u geçmez bıraksan düğünüme bile çağırmam bok yesinler

Sinem Arı

gelinliğin kollarını sıvar keşkek yapar dağıtırım artık napayım