Görüş Bildir
Haberler
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir?

Müge Kakşi
24.08.2021 - 12:00

Vücudumuz için büyük önem taşıyan bağışıklık sistemimiz bizi tüm hastalıklara ve dışarıdan gelen olumsuz etkilere karşı korumaktadır. Bağışıklık sisteminin güçsüz olduğu durumlarda vücut tüm olumsuz etkilere karşı açık hale gelirken grip gibi basit hastalıkları bile ağır geçirmemize neden olur. Bu yüzden vücudun koruma kalkanı gibi kabul edilen bağışıklık sistemini güçlendirmek insan sağlığı  açısından oldukça önemlidir. Peki, bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bağışıklık sistemi vücudumuzdaki tüm organ, doku ve hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Vücudumuza dışarıdan giren virüs ve bakteri gibi durumlarda bağışıklık sistemini oluşturan tüm bu bileşenler üzerlerine düşen görevleri yaparak çeşitli yöntemlerle o virüs ve bakterileri etkisiz hale getirmek için savaşır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek yediğimiz besinlerle de mümkündür. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yemeniz gereken besinleri haberimizde sizler için derledik...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER NELERDİR?

Pek çok insanın aynı hastalığı farklı belirtilerle atlatmasının bir nedeni de bağışık sistemidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklara karşı koruyucu olurken, hasta olunduğu taktirde de hafif atlatılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek beslenme düzeniyle de doğru orantılıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerden bazıları şunlardır;

  • Antioksidan açısından zengin olan yaban mersini yapılan araştırmalara göre birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

  • Bitter çikolata da antioksidan bakımından zengin olmakla birlikte bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Fakat fazla kalori ve zararlı yağlar içerdiğinden az tüketilmesi önerilmektedir.

  • Özellikle yemeklere katılarak kullanılan zerdeçal da içerdiği zengin içerikler sayesinde bağışık sistemini güçlendirmekte oldukça etkilidir.

  • Yeşil renkli sebzeler arasında olan brokoli ve ıspanakta vitamin içeriği açısından oldukça zengin olmakla birlikte bağışıklık sistemi açısından yararlıdır.

  • Çay ve baharat olarak da tüketilebilen zencefil de birçok hastalığa karşı koruyucu ve iyileştirici etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alır.

  • Çok eski zamanlardan beri tüketilen ve şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak bağışıklık sistemi açısından oldukça yararlıdır. Düzenli sarımsak tüketiminin kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiği saptanmıştır.

  • Yeşil çayda diğer çay türlerine kıyasla bağışıklık sistemini güçlendirmekte etkilidir.

  • Yoğurt ve kefir gibi probiyotik içeren besinler vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından oldukça önemlidir.

  • Kuruyemişler arasında yer alan ay çekirdeği ve bademde içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir göreve sahiptir.

  • Greyfurt, portakal ve mandalina gibi meyvelerde zengin c vitamini içeriği sayesinde grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları önleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın