Görüş Bildir
Haberler
Belarus'ta Yapılan Rusya Ukrayna Müzakere Toplantısı Sona Erdi: Rusya Ukrayna Barış Kararı Ne Oldu?

Belarus'ta Yapılan Rusya Ukrayna Müzakere Toplantısı Sona Erdi: Rusya Ukrayna Barış Kararı Ne Oldu?

GNS
28.02.2022 - 19:41

Rusya Ukrayna arasındaki savaş tüm etkilerini göstermeye başladı. Ekonomik açıdan ve siyasi açıdan tüm dünyada farklı sonuçlar doğuran Rusya - Ukrayna krizi için barış müzakeresi görüşmesi yapıldı. Rusya ve Ukrayna heyetleri bugün Belarus sınırında görüşmelere başlangıç yaptı. Barış müzakeresiyle ilgili ilk açıklama ise Ukrayna'dan geldi. Peki Rusya Ukrayna savaşında durum ne? Barış anlaşmasına varıldı mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rusya Ukrayna krizinde sular durulmuyor. Rusya Başbakanı Vlademir Putin'in askeri kuvvetlerini Ukrayna'nın üstüne yollaması dünya genelinde bir krizin başlamasına yol açtı. Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler tarafından Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygulanmaya devam ederken, Rusya ve Ukrayna heyetleri, Belarus-Ukrayna sınırında müzakerelere başladı. Toplantının sona ermesi ile ilk açıklama Ukrayna'dan geldi. İşte detaylar...

Rusya Ukrayna Müzakereleri Sonucu Ne Oldu?

Rusya Ukrayna Müzakereleri Sonucu Ne Oldu?

Rusya ve Ukrayna heyetleri, Belarus sınırındaki müzakere noktasına ulaştı. İki heyet arasındaki görüşmeler başladı, dünyanın gözü buraya çevrildi.

Müzakerelere ilişkin ilk açıklama Ukrayna cephesinden geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, 'Kırım ve Donbas dahil tüm Rus güçlerinin çekilmesini talep ettik' açıklaması yaptı.

Müzakerelerde açılışı Belarus Dışişleri Bakanı yaptı. Makei 'Lukashenko, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin tüm kriz sorunlarına çözüm bulabileceğini umuyor' dedi.

Ukrayna Rusya Arası Barış Sağlandı mı?

Ukrayna Rusya Arası Barış Sağlandı mı?

Heyetlerin yerini almasının ardından gizli formatta heyetlerarası görüşmeye geçildi. Ukrayna'nın heyetinde, Ukrayna Savunma Bakanı Aleksiy Reznikov, iktidardaki Halkın Hizmetkarı grubunun Başkanı David Arakhamia, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Podolyak, Ukrayna Delegasyonu Üçlü Temas Grubu Birinci Başkan Yardımcısı Andriy Kostin, Milletvekili Rüstem Ömerov ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Toçitskiy var.

Ukrayna basını, müzakerelerin kilit konusunun, acil bir ateşkes ve birliklerin Ukrayna topraklarından çekilmesi olacağını belirtiyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın