Görüş Bildir
Haberler
BİR OYUNCU HİKAYESİ: KYLE KUZMA

BİR OYUNCU HİKAYESİ: KYLE KUZMA

HOŞ GELDİNİZ!

NBA hakkında yazdığım ilk yazıya geldiğiniz için teşekkür ederim, bu hafta kişisel olarak çok sevdiğim ve NBA'in yükselen yıldızlardan olan Kyle Kuzma'yı ele alacağız, keyifli okumalar diliyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

KOLEJ DÖNEMİ VE DRAFT

KOLEJ DÖNEMİ VE DRAFT

Utah Utes çıkışlı sevgili Kyle'nin, kolejdeki en önemli ortalamaları şöyle:

16.4 MBS*, 9.3 MBR*, 2.4 MBA*, 2.1 MBTÇ* ve 30.9 MBD*

3. senesinde Konferans ve Defansif Takım'a seçildi. NBA'in resmi sitesinde oyuncu olarak Tobias Harris'e benzetildiği ve draft tahmini olarak 2. turdan seçilmesi tahmin edildiği yazıyor. Kendisi 2017 NBA Draft'inde boy gösterdi ve tahmin edilen bölgenin biraz üstünde, 1. Tur 27. Sırada Brooklyn Nets tarafından seçildi ve Nets, Jazz ve Lakers üçlü takası dahilinde Lakers'a takas edildi. (D'Angelo Russell'ın Lonzo Ball için kurban edildiği meşhur takas.)

MBS: Maç Başına Sayı, MBA; Maç Başına Asist, MBR: Maç Başına Ribaund, MBTÇ: Maç Başına Top Çalma, MBD: Maç Başına Dakika

NBA'DEKİ İLK SEZON!

NBA'DEKİ İLK SEZON!

Kuzma sezona fena bir giriş yapmadı görev aldığı 77 maçın 37'sinde ilk beş başladı. Lakers'da gözler biraz da şovmen babası LaVar Ball'dan kaynaklı ve süper bir reklam çalışması ile NBA'e giriş yapan, draft'in numara 2'si Lonzo Ball'da idi. Kyle tüm dünyadaki NBA severleri şoka uğratarak muhteşem bir performans ortaya koydu:

MBS: 16.1, MBR: 6.3, MBA: 1.8 ve MBD: 31.2

Adeta şunu demiş gibiydi, 'Ben de bu sahnede varım ve bu takımın en önemli parçalarındanım!' diye, pek iyi olmayan Lakers kadrosunda kendini dibine kadar göstermişti. Hatta takımın yeni yıdızı yorumlarını da almaya başlamıştı ki, bir bakıma da öyleydi zaten. Önümüzdeki sezon için gözler sezonu beklenenin epey altında geçirmiş olan 'Altın Çocuk' Lonzo'da değil, dip sıralardan çıkmış cevher Kyle Kuzma idi tamamen.

TAKIM HAYAL KIRIKLIĞI, ONUN İÇİN DEĞİŞEN BİR DURUM YOK!

TAKIM HAYAL KIRIKLIĞI, ONUN İÇİN DEĞİŞEN BİR DURUM YOK!

Los Angeles Lakers 2018 yaz dönemini olabildiği kadar dolu geçirmiş, yani 'The King' LeBron James'i kadrosuna katmış, yanına da Javale McGee, Rajon Rondo ve Lance Stephenson gibi tecrübeli parçalar eklemişti. Taraftarı olduğum Lakers camiası için ben de dahil tüm basketbol severler artık bu sezon Playoff gelecek hatta takım tam istikrar sağlarsa Batı Konferansı Finali parolasıyla yola çıkılmıştı. İşler hiç ama hiç istenildiği gibi gitmedi, yine vasat bir performansla oynayan Ball ve yan parça görevlerini ortalama altı sergileyen Josh Hart, Stephenson ve McGee ile işler yürümüyor gibiydi, Brandon Ingram'ı saymıyorum bile. Kyle Kuzma ve LeBron James takımı sırtlıyordu her maç, hatta LeBron'un bile kendi standartlarının altında kaldığı maçlar oluyordu. Kuzma elinden gelen her şeyi tam anlamıyla ortaya koyuyordu, yeri geldi takımı taşıdığı zamanlar oldu. 2. senesinde hatırı sayılır bir tecrübe kazanıyordu, bence şu sonuna kadar doğru: 'Yanınızda LBJ varsa, hele ki sizi kanatları altına aldıysa çok şanslısınız.' Bunun doğruluğunun ilk örneğini King'in CAVS'deki son sezonunda Cedi'de gördük. Cedi kendini oldukça geliştirmişti, geçtiğimiz sezonda da Kuzma'da gördüğümüzü ben rahatlıkla söyleyebilirim. Lakers'ın dağılışındaki en önemli etkenlerinden birisi de LeBron'un Anthony Davis karşılığında tüm takımı takaslamak istemesiydi fakat buraya derin olarak girmeyeceğim çünkü daha fazla esas adamımıza dönmek istiyorum. Kuzma'nın kendi adına tüm sezon üstüne sağlam koyarak oynadığı bu sezonda ortalamaları şöyle:

(70 MAÇTA GÖREV ALDI, 68'İ İLK BEŞ)

MBS: 18.7, MBR: 5.5, MBA: 2.5 ve MBD: 33.1

SİL BAŞTAN LAKERS VE BU YAZ DÖNEMİ

SİL BAŞTAN LAKERS VE BU YAZ DÖNEMİ

Önümüzdeki sezon Lakers için nasıl umut dolu ve heyecanlıysam Kuzma için de bir o kadar heyecanlıyım kesinlikle. Melekler Şehri'nin sarı-mor tarafı takıma muazzam isimleri kazandırdı, en başta Anthony Davis ve DeMarcus Cousins olmak üzere muhteşem de yan parçalar topladılar ve sezona artık Lakers'ın şanlı günlerine doğru dönüşüne başlamak için hazır tamamen. Bu takımın 'BIG 3' ekibinde insanlar King, Brow ve Cousins olacağını düşünüyorlar fakat benim düşüncem King, Brow ve Kuz olacağı görüşünde çünkü kendisine ciddi anlamda değer veriliyor ve kendini değerli hissediyor bu durum genç bir yıldız adayının performansını kesinlikle yukarıya taşıyacaktır. Yazının önceki bölümünde de LeBron eğer sizi kanatları altına alırsa ne kadar şanslı olduğunuzdan bahsetmiştim, şunu da ekliyorum LeBron sizi saha dışı hayat da kanatları altına alırsa çok fazla şanslısınızdır. Unutmayalım hem Lakers'ın hem de Pelicans'ın kaderinin yeniden yazıldığı takasta Kuzma LeBron tarafından özellikle tutuldu fakat takımda adeta gereksiz olan Lonzo, Ingram ve istenilen düzeyde olmayan Josh Hart takaslandı. Velhasıl kelam dostlar bu genç yıldız adayı ve benim çok sevdiğim insanı, Kyle Kuzma'yı önümüzdeki sezon çok daha iyi ve takım için önemli göreceğimize dair inancım tam.

ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!

ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!

Bu bölüm hem okuduğunuz için teşekkür hem de sıradaki yazı hakkında bilgilendirme bölümüdür. Önümüzdeki yazı, içinde bulunduğumuz dönemin en flaş takımlarından biri ile alakalı olacak 'NEW GENERATION OF PELICANS' haftaya sizlerle olacak. Okuduğunuz için yeniden çok teşekkür ederim, inanın yorumlarınız benim için çok önemli. Düşüncelerinizi paylaşırsanız kişisel olarak gelişmeme yardım edeceğinizden eminim ve beğendiyseniz paylaşımınızı da alırım. Sağlıcakla kalın :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın