Görüş Bildir
Haberler
Bu Ünlü Siyasetçilerin Hangisinin Ekonomi Mezunu Olduğunu Bulabilecek misin?

etiket Bu Ünlü Siyasetçilerin Hangisinin Ekonomi Mezunu Olduğunu Bulabilecek misin?

Ecivicivokke
18.10.2024 - 17:01

Bu ünlü siyasetçilerden hangisi ekonomi mezunu tahmin et bakalım!

Hazırsan seni teste alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Sence hangi ünlü siyasetçi ekonomi mezunudur?

Doğru bildin!

Tebrikler! Mario Draghi, Roma Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi almış ve ardından Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de (Ekonomi) doktorasını tamamlayarak uluslararası finans ve ekonomi alanında önemli bir uzman haline gelmiştir. Bu eğitim, onun Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı döneminde uyguladığı politikaları şekillendirmiştir.

Bilemedin!

Yalnış tahmin...Barack Obama, Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve burada hukuk eğitimi alarak liderlik kariyerine sağlam bir temel atmıştır.

Yanlış tahmin!

Angela Merkel, Leipzig Üniversitesi'nde fizik eğitimi almış ve bilimsel bir arka plana sahip olarak siyasete adım atmıştır.

Bir daha denemeye ne dersin?

Justin Trudeau, McGill Üniversitesi'nde sosyoloji okumuş ve bu eğitimle sosyal konulara duyduğu ilgiyle siyasete yönelmiştir.

Bir daha dene!

Theresa May, Oxford Üniversitesi'nde coğrafya eğitimi alarak, politikaya girmeden önce coğrafi ve sosyal dinamikleri anlamaya yönelik bilgi birikimini geliştirmiştir.

Bir kez daha dene!

Emmanuel Macron, Paris Institute of Political Studies'den mezun olarak, siyasal bilgiler alanında derin bir bilgi edinmiştir.

Yanlış cevap!

Joe Biden, Delaware Üniversitesi'nde tarih ve politika bilimi eğitimi alarak, Amerikan siyasetine olan ilgisini güçlendirmiştir.

Şıklara bir daha bak!

Maalesef cevabın doğru değil... George W. Bush, Yale Üniversitesi'nde tarih okuyarak, tarihsel olayların siyasetteki etkilerini anlama fırsatı bulmuştur.

Maalesef olmadı...

Hillary Clinton, Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve burada kazandığı hukuki bilgiyle siyasi kariyerine yön vermiştir.

Maalesef!

Margaret Thatcher, Somerville College, Oxford'da kimya eğitimi alarak, bilimsel bir zeminle siyasete girmiştir.

Bilemedin...

Nelson Mandela, Witwatersrand Üniversitesi'nde hukuk eğitimi almış ve bu eğitim, onun insan hakları savunuculuğunda önemli bir rol oynamıştır.

Yanlış tahmin...

onedio.com

Jacinda Ardern, Waikato Üniversitesi'nde iletişim eğitimi alarak, etkili iletişimin önemini kavramış ve siyasette bu becerisini kullanmıştır.

Yanlış bildin...

onedio.com

Boris Johnson, Eton College ve Balliol College, Oxford'da eğitim alarak, klasikler üzerine yoğunlaşmış ve bu birikimini siyasi hayatında kullanmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın