onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bu Yanılsama Görseli Beyninizin 15 Milisaniyeliğine 'Bozulmasına' Neden Oluyor!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu Yanılsama Görseli Beyninizin 15 Milisaniyeliğine 'Bozulmasına' Neden Oluyor!

A. Ece
21.02.2019 - 12:47

Eğer bahsetmek üzere olduğumuz, yüzünüze yaklaştırmanız ve uzaklaştırmanıza bağlı olarak saat yönünde ya da saat yönünün aksine hareket ediyormuş gibi görünen optik yanılsama görseliyle karşılaştıysanız biraz kafanız karışmış olabilir. Fakat ortaya çıkan son bilgilere göre aslında bu görsel 15 milisaniye boyunca 'aklınızı bozuyor.'

Ayrıntılar, hazırlarken sürekli fotoğraflara bakmaktan editörün başının dönmesine neden olan Lad Bible kaynaklı içeriğimizde: 

😣

Kaynak: http://www.ladbible.com/news/interest...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sosyal medyada belli aralıklarla karşımıza çıkıp duran Pinna Vrelstaff yanılsamaları ile ilgili Çin Bilim İnsanları Akademisi tarafından bir araştırma yürütüldü.

Araştırma yoluyla görseli algılayış şeklimiz ve görsele bakarken beynimizin verdiği tepkiler incelendi. Araştırma süresince insanlara benzer bir bilgi işleme sistemleri olması nedeniyle iki makak maymunu kullanan araştırmacılar, beyinlerinin içinde olup biten hakkında bilgi sahibi olabilmek için hayvanları elektrotlara bağladılar.

Gerçekten hareket eden görseller gösterildiğinde görselin hareket ettiğini anlatmak konusunda eğitilen makaklara daha sonra Pinna Brelstaff yanılsamaları gösterildi. Makak maymunları bu resimlerin de hareket ettiğini sandılar.

Araştırmacılar yuvarlak hareketi algılayan nöronların bilgi işlemeyişinin arasında 15 milisaniyelik bir boşluk buldu.

Araştırmacılar yuvarlak hareketi algılayan nöronların bilgi işlemeyişinin arasında 15 milisaniyelik bir boşluk buldu.

Ki bu durumda yerel hareketi algılayan nöronların aslında yanılsamada hiçbir hareketlilik olmadığını anlaması gerekiyor.

Bu bir kusur gibi görünse de, uzmanlar bunun aslında beynin daha etkin davranmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Yani beyinlerimiz bir nevi kestirmeden gidiyor.

Çin Bilim İnsanları Akademisi'nin Sinirbilimi Enstütisi'nden Dr. Ian Max Andolina, Newsweek'e verdiği röportajda şöyle diyor: 'Dünyada hareket etmek beyinlerimizin gittiğimiz yol yönünde hesaplama yapabilmesini gerektirir: Bu, günlük hayat için kritik bir durumdur.

Bunu yapabilmek için, hareket bilgisi çevremizdeki her alan ile birleşmeli ve yeterli şekilde işlenmelidir.

Fakat bunun meydana geliş şekli çok da iyi anlaşılmıyor.

Bizim araştırmamız bilginin beyin tarafından nasıl harmanlandığını araştırmak için şöhretli bir yanılsamayı faydalı hale getirdi. Pinna yanılsaması yerel ön yargıları dikkatli şekilde tanıtıyor ve diğer yanılsamaların aksine iyi şekilde kontrol edilebiliyor.'

Beyni normal bir harekete göre daha çok uğraştırıyor.

Beyni normal bir harekete göre daha çok uğraştırıyor.

Oxford Üniversitesi'nden Paul Azzopardi ise New Scientist'e 'Başınızı ileri ve geri oynatırken bu unsurların retinanızdan geçişinde iki yönlü hareket olacaktır: Dışarı doğru genişleme ve köşelerin eğimli olduğu gerçeği ile retinanızın uyarılmasının yarattığı dönüş.

Bu sadece dönen ya da genişleyen bir şeyden farklıdır, bu yüzden bu hareketin size ne anlattığını anlamak daha fazla uğraş gerektirir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
12
7
7
4
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
efsane romeo

3-5 ay önce bir fotoğraf yayınlamıştınız herkes farklı nesne görüyordu