Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Sofralarında Birlik, Beraberlik ve Bereket İçin Yemek Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Sofralarında Birlik, Beraberlik ve Bereket İçin Yemek Duası

Birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın ayı Ramazan'ın heyecanını tüm Müslüman alemi ile birlikte yaşıyoruz. Bugün altıncı iftarını gerçekleştirecek olan tüm Müslümanlar için Ramazan'ın en güzel zamanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da aile fertlerinin bir araya geldiği iftar sofralarıdır. Ramazanda tüm küslükler biter, sofralara bolluk ve bereket dolar, afiyet ve muhabbetle oruçlar açılır. Tüm ailenin bir araya geldiği bu değerli anları taçlandıracak olan yemek duası edilmeden sofradan kalkılmaz. Ramazan sofralarında okunan iftar duası, sahur duası ve yemek duasının faziletleri ise saymakla bitmez. Peki, Ramazanda okunacak yemek duası hangisidir? Sofra duasının okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Yemek duası

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Müslümanlar tarafından özlemle beklenen Ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü başladı. Bugün, yani 28 Mart Salı günü mübarek Ramazanın altıncı günü. Bugün de sofralar kuruldu sahurda niyetler edildi ve tüm ailenin birliği için dualar edildi. 

Ramazan'a kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayan pek çok Müslüman, iftar sofralarını güzelleştirmek, dualar ile süslemek için yemek duasını araştırmaya başladı. Peki, Ramazanda aileleri bir araya getiren sofraların muhabbeti, bolluğu ve bereketi için okunan yemek duası nasıl yapılır? İşte, sofra duası ile ilgili detaylar 👇

Ramazan Sofrasında Dua Etmenin Önemi Nedir?

Ramazan Sofrasında Dua Etmenin Önemi Nedir?

Ailenin bir araya geldiği, gönüllerin huzur, ibadet ve iyilikle dolduğu Ramazan sofralarında dua etmek çok önemlidir. 

Hep bir ağızdan sofranın birliği, dirliği ve bereketi için dua etmek Allah'a verdiği nimetler için şükretmek Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından da tavsiye edilmiştir.

Yemek Duasının Okunuşu ve Anlamı

Yemek Duasının Okunuşu ve Anlamı

'Elhamdü lillahillezi et’amena ve sekana ve cealena müslimin Elhamdü lillahi hamden kesiran mübareken fihi, ğayra mekfiyyin, ve la müveddein ve la müsteğnen anhü Rabbena.

El-Hamdü lillahillezi et‘ameni hazat-taame ve razakanihi min ğayri havlin vela kuvvetin'

'Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah’a hamdolsun. Ey Rabbimiz! Sana tertemiz duygularla, eksilmeyip artan, huzurundan geri çevrilmeyip kabul edilen sayısız hamd ile hamd ederiz. 

Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah’a hamdolsun.' (Ebu Davud, Libas 1; Tirmizî, Da’avât 55)

Türkçe Sofra Duası Etmek İsteyenler İçin:

Türkçe Sofra Duası Etmek İsteyenler İçin:

Bizi yokken var eden, bizi yedirip içiren Yüce Rabbimize hamdolsun. Kainatın efendisi sevgili peygamberimize salat ve selam olsun. Mağfiret ve rahmet tüm Müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun.

Ya Rabbi! Rızık ve nimet veren sensin, sen kapına yönelenleri boş çevirmezsin. Biz aciz kullarız, senin sonsuz ikram ve ihsanına muhtacız. Bize dünya ve ahirette güzel nimetler ihsan eyle.

Ey güzel Rabbimiz. Bu sofrada tattırdığın nimetlerin daha güzellerini ebedi mutluluk yurdu olan cennetinde de tatmayı bizlere nasip eyle!

Ya Rabbi! Bu helal gıdaların şükrünü eda edebilmeyi ve sana kullukta bulunabilmeyi bize nasip eyle!

Ya Rabbi! Bu sofranın hazırlanmasında emeği geçen kardeşlerimizin kazancına bereket, kendilerine sağlık, huzur ve mutluluk ihsan eyle! Ailelerinden ahirete göç edenlere ve geçmişlerimize merhamet eyle!

Ya Rabbi! Mülkün sahibi sensin, dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bizi aziz kıldığın ve nimet verdiğin kullarından eyle!

Ya Rabbi! Bizi nimetlerinden mahrum etme. Sağlık, huzur ve mutluluğumuzu daim eyle.

Ya Rabbi! Bizi, mümin kardeşlerimizi ve tüm insanlığı her türlü kaza, bela, afet ve musibetlerden muhafaza eyle! Barış ve esenlik dolu bir dünyada yaşayabilmemizi bize lütuf eyle!

Amin ve selamün alel-mürselîn vel-hamdü lillâhi rabbil-aleminel-Fatiha.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın