Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi…

Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi…

Şebnem Sucu
14.02.2022 - 10:22

Çağımızda en sık görülen hasatlıklardan biri olan şeker hastalığına çocuklarda da rastlanabiliyor. Vücudun besinleri özellikle de şekerleri yakıta dönüştürmede bir takım sorunlara sebep olan şeker hastalığı, Tip 1 ve Tip 2 diyabet olarak 2 gruba ayrılır. Her ikisi de her yaşta görülebilir fakat Tip 1 diyabete daha çok çocuklarda rastlanmaktadır. Erken tanının oldukça önemli olduğu şeker hastalığının geciken tedavisi çocuklarda komalara neden olabilmektedir. Çocuklarda şeker hastalığı tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnsan vücudundaki pek çok dokunun temel besin kaynağı glikozdur. Yaşamın devam etmesi için son derece önemli olan bu kaynak, birçok kimyasal tepkimede kullanılır. Ancak aşırı alındığında hem yetişkinlerde hem de çocuklarda farklı sorunlara neden olabiliyor. Çocuklarda kontrol altına alınmadığında görme kaybı ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlara neden olabilmektedir. Son yıllarda 2-4, 6-8 ve 10-12 yaşlarındaki çocuklarda sık rastlandığı gözlemlenen şeker hastalığı tedavisi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

Şeker Hastalığı Nedir?

Şeker Hastalığı Nedir?

Şeker hastalığı diğer bir adıyla diyabet, pankreasın vücutta yeri kadar insülin üretmediği veya üretilen insülinin vücutta yeteri kadar kullanılmaması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Tip 1 ve Tip 2 gibi farklı türevlere sahip olan diyabet, dünya çapında en yaygın görülen hastalıklardan biridir. Çocukluk ve ergenlik döneminde görülen şeker hastalığının büyük bir kısmı tip 1 diyabettir.

Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri

Çocuklarda Şeker Hastalığı Belirtileri

• Aşırı miktarda su tüketimi ve susuzluk

• Ağızda kuruluk

• İdrar miktarında artış ve yatak ıslatma

• Yoğun açlık hissi

• Kilo kaybı

• Halsizlik

Depresyon

Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi

Çocuklarda Şeker Hastalığı Tedavisi

Çocuklarda şeker hastalığı geliştiğinde yaşam boyu kalıcı olarak devam etmektedir. Dolayısıyla tip 1 diyabet tedavi ile iyileştirilebilecek bir rahatsızlık değildir. insülin ile çocuklarda görülen şeker hastalığı kontrol altına alınabilmekte ve yaşamlarını normale yakın bir şekilde sürdürebilmektedirler. İnsüline ek olarak çocukların sağlıklı beslenmeleri ve düzenli egzersiz yapmaları önerilir. 

Tedavide amaç vücutta ayarlanamayan kan şekerinin düzene oturması kısaca işlevi bozulan pankreasın görevlerini yerine getirmesidir. Bu sebeple çocuklar gün içinde en az 4 kere kan şekerlerini kontrol etmeleri bu doğrultuda insülin dozlarına karar vermeleri gerekir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın