Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Hızlı Veri Aktarımı Gerçekleştirildi

Dünyanın En Hızlı Veri Aktarımı Gerçekleştirildi

Emre Savran
02.11.2014 - 16:53 Son Güncelleme: 02.11.2014 - 16:59

İnternetin global olarak en büyük sorunlarından birisi bant genişliği ve altyapısı. Her ne kadar bu alanda iyileştirmeler yapılsa da, ülkemizdeki altyapı maalesef hala yetersiz. Fakat bilim insanlarının bu konudaki çalışmaları, ileriye çok daha umutlu bakmamızı sağlıyor.

ExtremeTech’in haberine göre, Hollanda ve ABD’deki araştırmacılar, fiber ağ rekoruna imza attılar. Uzunca bir süredir bu çalışmayı sürdüren bilim insanları, bir fiberglas üzerinde saniyede 255 terabit beri aktarmayı başardılar. Bu hızın dünya rekoru olmasının yanı sıra, 1 GB’lık bir filmin 0.03 milisaniye de inmesi anlamına geliyor. 

Günümüzde bir fiber, maksimum 100 Gbps hıza ulaşıyor. Bilim insanlarının ulaştığı 255 terabit hızına oranladığımızda, fiberin 2.550 kat daha yavaş olduğunu görüyoruz. Verdiğimiz bu örnek, bu hızın ne kadar inanılmaz boyutlarda olduğunu anlamamız için yeterli gibi görünüyor.

Artık sadece uyuduğumuz vakit dışında hemen hemen tüm günümüzü akıllı telefonlarla, PC’lerle, tabletlerle geçirir olduk. Bu yüzden böylesi hızlara ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu söylesek azdır.

Kaynak: http://www.webtekno.com/internet/duny...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın