Görüş Bildir
Haberler
Ekonominin Hangi Alanı Tam Senlik?

etiket Ekonominin Hangi Alanı Tam Senlik?

Ecivicivokke
24.09.2023 - 17:02

Kişilerin ilgi alanları bazı özelliklerine göre değişiklik gösterir. Senin sahip olduğun özelliklere göre ekonominin hangi alanı tam senlik?

Bu testte söylüyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yaşadığın ülkenin sorunlarını tıpkı kendi sorunlarınmış gibi ciddiye alıyor musun?

2. Yolda yürürken yardıma muhtaç insanlar gördüğünde nasıl hissediyorsun?

3. Eğer yaşadığın ülke ekonomik olarak çok kötü duruma düşseydi ve bu durumu düzeltmek için seferberlik ilan etseydi yapabileceğin ne varsa yapar mıydın?

4. Yaşadığın ülkeden farklı ekonomileri de takip ediyor musun?

5. Güncel döviz kurundan her zaman haberdar olduğunu söyleyebilir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yaşadığın alan konusunda duyarlı olup olmadığını öğrenelim! Daha önce hiç yere çöp attın mı?

7. Sürdürülebilirlik konusunda ne düşünüyorsun peki?

8. Eğer bir sihirli değneğin olsaydı ilk olarak hangisini yapardın?

Kalkınma ekonomisi!

Kalkınma ekonomisi!

Kalkınma ekonomisi, gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve sosyal eşitsizlikleri azaltmayı hedefleyerek, insanların yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlar. Bu çerçevede, kalkınma ekonomisi; gelir dağılımını iyileştirmeyi, eğitim ve sağlık hizmetlerini geliştirmeyi, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi ve işsizliği azaltmayı amaçlar. Dolayısıyla, işsizlik ve yoksullukla mücadele etme isteği, onu kalkınma ekonomisi konularına daha fazla ilgi duymanı gerektirir. Bu testte verdiğin cevaplara göre kalkınma ekonomisi alanı tam sana göre!

Çevre ekonomisi!

Çevre ekonomisi!

Çevre ekonomisi tam sana göre çünkü sen doğanın korunmasını ve sürdürülebilir bir yaşamı önemsiyorsun.  Çevre ekonomisi, ekonomik faaliyetlerin çevresel etkilerini azaltarak ekonomik büyüme ile çevre koruma arasında denge sağlamayı hedefler. Bu bağlamda, çevre ekonomisi; çevre kirliliğini azaltmayı, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik etmeyi, atık yönetimini geliştirmeyi ve ekonomik büyümenin ekolojik sınırları içinde gerçekleşmesini amaçlar. Dolayısıyla doğanın korunması ve sürdürülebilirliğe önem verdiğin için çevre ekonomisi konuları ilgini çekecek gibi gözüküyor!

Uluslararası ekonomi!

Uluslararası ekonomi!

Senin için en uygun ekonomi alanı uluslararası ekonomi! Bunun en büyük sebebi farklı ülkelerin ekonomilerine duyduğun ilgi. Sen küresel ticaretin ve uluslararası ilişkilerin karmaşıklığına ilgi duyan birisin. Ülkeler arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomik ilişkiler senin için oldukça önemli. Uluslararası ekonomi; döviz kurları, ticaret anlaşmaları, uluslararası yatırımlar ve ekonomik krizler gibi konuları inceleyerek, küresel ekonomik dinamikleri anlama ve yorumlama yeteneğini geliştirir. Yani tam senlik!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kalkınma ekonomisi 😂siz bu fakire güvenin kalkınacağız