Görüş Bildir
Haberler
En Uzun Rekorlar Onlarda: Yönettikleri Takımın Başında Yıllarca Kalan 11 Teknik Direktör

En Uzun Rekorlar Onlarda: Yönettikleri Takımın Başında Yıllarca Kalan 11 Teknik Direktör

Tugberk EVRAN
02.04.2022 - 12:00

Futbol sadece gördüklerimizden ibaret değil, işin mutfağında yaşanan şeyler ise Futbol'un çekicliğini arttıran en önemli unsur. İşte o mutfağı şefi olan bazı teknik direktörler kulübe ve takıma kendini adayarak harikalar yaratır, aynı takımı yıllarca yönetmiş 11 teknik adam.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Mircea Lucescu

11. Mircea Lucescu

Takım: Shakhtar Donetsk

Görev Süresi: 12 yıl

Ülkesi: Romanya

Shakhtar Donetsk'in marka değerinin yükselmesinde doğrudan en büyük katkı Lucescu'ya ait, 2004 yılında geldiği takımda köklü değişiklikler yaparak Avrupa kulübü haline getiren teknik adam, bu kulüple 2009 yılında UEFA Kupası kazandı. Ülkemizde Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştırdıktan sonra Milli Takımımız içinde görev yapan deneyimli teknik adam kendisini tarihe yazdırmayı başardı.

10. David Moyes

10. David Moyes

Takım: Everton

Görev Süresi: 12 yıl

Ülkesi: İskoçya

İskoç teknik adam kariyerine Preston'da başlayıp alt sıralarda dolaşan takımı bir üst lige taşımayı başarmış sonrasında da ilgileri üzerine toplayıp Everton'ın başına geçmişti. Everton'da tam 12 sezon geçiren Moyes, takımına FA Cup'da final oynatmayı başarmıştı.

9. John Coleman

9. John Coleman

Takım: Accrington Stanley F.C.

Görev Süresi: 13 yıl

Ülkesi: İngiltere

1968 yılında kurulan Accrington Stanley'nin başında tam 13 yıl kalan teknik adam burada takımıyla beraber çıktığı 587 maçtan tam 236 galibiyet almayı bildi.

8. Thomas Schaaf

8. Thomas Schaaf

Takım: Werder Bremen

Görev Süresi: 14 yıl

Ülkesi: Almanya

Kendisini hem oyuncuyken hem de teknik adamken Werder Bremen'e adıyan Schaaf kesintisiz bir şekilde 16 yıl Bremen formasını terletti. Futbolculuğu bıraktıktan sonra kulübün altyapısında teknik adam olarak çalışmaya başlayan Alman hoca, kulübün 11 yıllık kupa hasretine 5. yılında son verdi. Ayrıca Schaaf, Bundesliga'da bir takımda kesintisiz en uzun süre çalışan teknik adam ünvanını elinde bulunduruyor.

7. Valeriy Lobanovski

7. Valeriy Lobanovski

Takım: Dynamo Kyiv

Görev Süresi: 20 yıl - (3 dönem)

Ülkesi: Ukrayna

1939 doğumlu başarılı teknik adam Kyiv'in başında tam 3 farklı dönemde bulundu. Soğuk savaş sürecinde futbolda başarı isteyen SSCB birkaç kez Labanovski'nin kapısını çaldı, dolayısıyla Kyiv ile olan hikayesi bölünüp durdu. Buna rağmen futbolun temellerinin oluşturulmasına çokça katkıda bulunan Valeriy, 2002 yılında hayatını kaybetmeden önce Ukrayna tarafından Kahraman Ödülüne layık görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Arsene Wenger

6. Arsene Wenger

Takım: Arsenal

Görev Süresi: 22 yıl

Ülkesi: Fransa

İngiliz futbolunda önemli bir yere sahip olan Wenger, Arsenal'in bugün sahip olduğu seviyeye gelmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Ulusal kupalarda oldukça başarılı performans gösteren Wenger, 2000'de UEFA kupası finalinde Galatasaray'a kaybetmiştir.

5. Dario Gradi

5. Dario Gradi

Takım: Crewe Alexandra

Görev Süresi: 26 yıl - (2 dönem)

Ülkesi: İngiltere

İtalya doğumlu Gradi, İngiltere'de geçirdiği onlarca yıl sonunda İngiliz vatandaşlığına geçmiştir. Chelsea'de başladığı yardımcı antrenörlükten sonra yolu Crewe Alexandra ile kesişen Gradi burada tam 26 yıl teknik adamlık, 12 yıl sportif direktörlük yapmıştır.

4. Sir Alex Ferguson

3. Ronnie McFall

3. Ronnie McFall

Takım: Portadown

Görev Süresi: 30 yıl

Ülkesi: Kuzey İrlanda

Futbolculuk kariyerinde de Portadown'da forma giyen McFall teknik adamlık kariyerinde de eski kulübünde harikalar yarattı. Portadown'da ve Glentoran'da hocalık yapan McFall, bu iki kulüpte 20'den fazla kupa kaldırdı ve zaferleri onu İrlanda Ligi'nin en iyi teknik adamlarından birisi yaptı.

2. Bill Struth

2. Bill Struth

Takım: Rangers

Görev Süresi: 34 yıl

Ülkesi: İskoçya

İskoç teknik adam Bill Struth tam 34 yıl boyunca Rangers'da farklı farklı görevlerde bulundu. 1956 yılında hayatını kaybeden teknik adam, 1920'den 1954 yılına kadar hem Rangers'a hem de futbol dinamiklerinin gelişmesine katkıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Willie Maley

1. Willie Maley

Takım: Celtic

Görev Süresi: 43 yıl

Ülkesi: İrlanda

1897 yılından 1940 yılına kadar kesintisiz bir biçimde futbolun önemli gelişim dönemlerine tanıklık edip katkıda bulunan Willie Maley, Celtic'e bu süre içerisinde tam 30 kupa kazandırdı.

BONUS - Fatih Terim

BONUS - Fatih Terim

Takım: Galatasaray

Görev Süresi: 13 yıl - (3 dönem)

Ülkesi: Türkiye

Ülkemizin en başarılı yerli teknik adamlarından olan Adana doğumlu Fatih Terim, Galatsaray'da sayısız başarılara imza attı.

  • UEFA Kupası (1)

  • Süper Lig (8)

  • Türkiye Kupası (3)

  • Süper Kupa (5)

  • TSYD (3)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın