Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Doğanın Matematiği Altın Oran ve Mucidi Fibonacci
Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Doğanın Matematiği Altın Oran ve Mucidi Fibonacci
Orantısız sanat olamaz.
Altın Oran ve Fibonacci Sayıları, Richard A. Dunlap
Doğada birçok unsurda ilginç bir şekilde tekrar eden bir nümerasyon vardır. Bunu deniz kabuklarından ayçiçeklerine baktığımızda görebiliriz.
İlk kez Mısırlılar ve Yunanlar tarafından mimari yapılarda, heykellerde ve diğer sanatsal alanlarda kullanılmıştır. Temel olarak bölünen bir bütünün yan yana getirilen iki parçasının diğer büyük parçayı oluşturması prensibine dayanır ve altın oranın sayısal değeri 1,618’dir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İyice temelinden başlamak gerekirse matematik kimileri için sıkıcı ve çok çabuk geride bırakılması gereken bir ders adıyken bazıları için hayatı, doğayı, dünyayı ve hatta evreni anlamanın tek yolu!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, …
Birçok matematikçi, bilim insanı ve sanatçının yıllar boyu ilgisini çeken ve araştırmalara konu olan bu oranın sihri yapılan ve yaratılan resimlerin, heykellerin, süslemelerin, mozaiklerin, mimari eserlerin, fotoğrafların, doğada bulunan bir çiçeğin yapraklarının insan gözünün algılayabildiği en uygun düzenlemede olmasıydı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Yaaaaaaa oluuuummmm, senin sayılara hastayım ben la...Defter defter yazıp duruyom, iyice mala bağladım haa :D Seviyom lan seni Fiboo <3 (öpücüklü emoji,... Devamını Gör