Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a 'Seçim Meydanı'nda Miting İzni Çıkmadı

Erdoğan'a 'Seçim Meydanı'nda Miting İzni Çıkmadı

FreiGeist
20.05.2015 - 13:59
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta siyasi partilerin seçim mitinglerini yapması için tahsis edilen Adana İstasyon Meydanı'nda yapmak istediği mitinge vize çıkmadı. Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu, Adana Valiliği'nin başvurusunu aynı gün Vatan Partisi'nin mitingi olduğu gerekçesiyle reddetti.

Seçim sürecinde meydanlara çıkması ve toplu açılışlarla miting yapması tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs günü Adana İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği miting kentte krize dönüştü. 

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, Adana Valiliği, 15 Mayıs günü Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak “29 Mayıs 2015 Cuma günü seçim faaliyetleri dışında valiliğimizin bir faaliyeti (Cumhurbaşkanımızın halkla buluşması) bulunmaktadır. Bu nedenle İstasyon Meydanı’nın bu tarihte başka bir siyasi parti faaliyetleri için tahsis edilmesin” dedi. 

Başvuruyu değerlendirmek için toplanan Seyhan 1. İlçe Seçim Kurul, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarına atıf yaparak 29 Mayıs 2015 günü için Vatan Partisi’nin mitingi başvurusu olduğunu, siyasi partilerin miting alanını değiştirme yetkisinin kendilerinde bulunmadığını vurgulayarak valiliğin talebini oy çokluğuyla reddetti.

BAŞKAN SÖZLÜ: SEÇİMDEN SONRA GELSİN SICAK ŞEKİLDE KARŞILAYALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta Adana'da yapacağı toplu açılış için yer tahsisin büyükşehir belediyesi tarafından yapılabileceği dile getirilirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de dün Sarıçam Deresi Islahı, Kanalizasyon ve yağmur suyu kolektörlerinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada 29 Mayıs’ta Adana’ya gelmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanı Anayasa’ya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Adana’ya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam