onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gelecekte İş Dünyasında Su Kadar Hayati ve Önemli Olacak 20 Yetenek

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Gelecekte İş Dünyasında Su Kadar Hayati ve Önemli Olacak 20 Yetenek

luna
15.05.2021 - 07:00

Dijitalleşmenin hızla arttığı iş dünyasında gelecekte ihtiyaç duyacağımız yeteneklere bakalım...

Kaynak: https://www.careeraddict.com/future-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünyanın ve iş hayatının hızla değiştiğini hepimiz biliyoruz.

Dünyanın ve iş hayatının hızla değiştiğini hepimiz biliyoruz.

Bu değişen ve gelişen dünyada iş yerinde ihtiyaç duyulan yeteneklerinde değişiyor. Teknolojinin gelişmesiyle iş yerlerinde ve tüm alanlarda her şey kolaylaşıyor. Fakat, gelecekte bunun robotların işimizi almasıyla sonuçlanması mümkün mü dersiniz?

The Future of Work'ün araştırmalarına göre, her üç kişiden biri makinelerin gelecekte işlerini devralabileceğini düşünüyor.

The Future of Work'ün araştırmalarına göre, her üç kişiden biri makinelerin gelecekte işlerini devralabileceğini düşünüyor.

Bunu şu an sadece filmlerde ve dizilerde görsek de teknolojinin iş hayatının giderek daha da büyük bir parçası olduğu doğru. Peki, dijitalleşen dünyaya ayak uydurabilmek için neler yapmamız ve hangi yeteneklerimizi geliştirmemiz gerekiyor? Gelin bir göz atalım...

1. Problem çözme:

1. Problem çözme:

Problem çözme, her bağlamda çok önemli bir beceridir. Teknolojinin giderek daha karmaşık hale gelmesiyle birlikte çalışanların alışılmışın dışında düşünmeleri daha da fazla gerekecek. Ayrıca, ortaya çıkabilecek sorunları çözmek için zihinsel esnekliğe de sahip olması gerekecek. Bu nedenle, gelecekteki iş dünyasında başarılı olmak için karmaşık sorunlara çözüm bulma becerinizi geliştirmek çok önemlidir.

2. Eleştirel düşünme:

2. Eleştirel düşünme:

İşimizin bazı kısımlarında teknolojiye büyük ölçüde güvensek de, teknolojik cihazların bizim adımıza idari kararlar vermesine güvenmeyiz. Stanford'da öğretim görevlisi olan Leah Weiss, organizasyonların duygusal zeka, stratejik karar verme ve etik anlayışı olan insanların işlerini makinelerin devralamayacağını belirtmiştir. Bu nedenle, eleştirel düşünme, durumları analiz etmenize, bir sorun için birden fazla çözümü düşünmenize ve kararlarınızı mantığa dayalı olarak vermenize olanak tanıyan çok önemli bir beceri olacaktır.

3. Yaratıcılık:

3. Yaratıcılık:

Dünya insanların yaratıcılıkları sayesinde gelişiyor ve değişiyor. Harvard Business Review'da yazar olan Joseph Pistrui, yaratıcılık ve hayal kurma becerisini gerektiren işlerin yok olmasının daha az olası olduğunu söylüyor. Yaratıcılık, her sektörde yeni teknolojiler, ürünler ve hizmetler bulmak için çok önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

4. Aktif öğrenme:

4. Aktif öğrenme:

Gelecekteki çalışanların, çevrelerinde meydana gelen değişiklikleri hızla öğrenmesi ve adapte olması gerekecek. Bunu başarılı bir şekilde yapmak için, aktif bir öğrenci olmanız ve alanınızdaki tüm yeni gelişmeleri takip etmeniz gerekecek. Bu konuda yapılan bir ankete katılan insanların %93'ü işleri hakkında yeni şeyler öğrenmeye açık olduklarını belirtmişler. Bu, çoğu insanın kendilerini gelecekteki işyerine entegre etmek için mevcut becerilerini geliştirmeye hazır olduğunu gösteren cesaret verici bir sayı doğrusu.

5. Programlama:

5. Programlama:

Programlama, özellikle genç çalışanlar arasında giderek yaygın bir mesleki beceri haline geliyor. Araştırmalar, Z kuşağının diğer nesillere kıyasla programlama becerilerinde daha iyi olduğunu gösteriyor. İş ortamında sürekli olarak bilgisayarlara ihtiyaç olduğundan kodlama becerisinin gerekliliği de yadsınamaz.

6. Duygusal zeka:

6. Duygusal zeka:

Duygusal zeka, tamamen insanların duygularına ve çevresine uyum sağlayabilmesiyle ilgilidir. Bu, farklı durumlarda karşınızdaki insanlara daha iyi yardımcı olabilmenize ve kriz anlarını daha iyi kontrol edebilmenize yardımcı olacaktır. Gelecekte, duygusal zeka özellikle bir yöneticinin sahip olması gereken en kritik sosyal becerilerden biridir.

7. Teknoloji sistemleri analizi:

7. Teknoloji sistemleri analizi:

Sistem analizi temel olarak, mevcut sistemlerdeki sorunları giderme, yeniden tasarlamayı ve analiz etmeyi içerir. Bu, şirketlerin performans seviyelerini korumaları için gerekli olan bir yetenektir. Şirketler, makinelere ve otomasyona giderek daha fazla bağımlı hale geldikçe teknolojik becerilere ve bilgiye sahip profesyonellere olan ihtiyaç artacaktır.

8. Hizmet odaklılık:

8. Hizmet odaklılık:

Hizmet odaklı olmak, insanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini önceden görebileceğiniz ve karşılayabileceğiniz anlamına gelir. Özellikle, müşteri hizmetlerinin önemli olduğu bir sektörde çalışanlar için hizmet odaklı olabilmek gereklidir. Ayrıca, bu yeteneği müşteri hizmetlerinin ön planda olmadığı bir sektörde bile kullanabilirsiniz çünkü bir işletmenin, müşterinin veya ekibin gelecekteki ihtiyaçlarını öngörebilmek her işte önemlidir. Diğer bir deyişle bu yetenek, kendinizi ve şirketinizi rakiplerinizden birkaç adım önde tutabilmenizi sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

9. Müzakere:

9. Müzakere:

Daha öncede belirttiğimiz gibi geleceğin iş dünyasında sosyal yetenekler son derece önemli olacaktır. Müzakere yeteneği, iş ortamında müşterileri ve ekip arkadaşlarınızı ikna etmenize ve fikirlerinizi daha net bir şekilde belirtebilmenize yardımcı olacaktır.

10. Birden fazla işi aynı anda yapabilme:

10. Birden fazla işi aynı anda yapabilme:

Her şeyin çok hızlı ilerlediği günümüz dünyasına baktığımızda durumun gelecekte de bu şekilde devam edeceğini görebiliyoruz. Bu nedenle, birden fazla işi aynı anda yapabilmek size hız kazandıracak ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

11. Adapte olabilme yeteneği:

11. Adapte olabilme yeteneği:

Geçmişte, yazılım ve teknoloji küçük değişimler dışında hemen hemen aynı kaldığından adapte olabilme yeteneği çalışanlar için hayati bir özellik değildi. Ancak günümüzde bu oldukça önemlidir ve gelecekte de önemini koruyacaktır. Değişikliklere hızla adapte olabilen çalışanlar rakiplerinden önde olacaktır.

12. Girişimcilik:

12. Girişimcilik:

Bir girişimci gibi, yani alışılmışın dışında düşünmek ve yeni işler yaratabilmek gelecekte oldukça işinize yarayacaktır. Makineler, bizi basit ve tekrar eden görevlerden kurtaracağından daha aktif roller üstlenebileceğiz ve girişimcilik için çok daha fazla zamanımız olacak.

13. Sosyal zeka:

13. Sosyal zeka:

Sosyal zeka, başkalarıyla bağlantı kurma yeteneğinizi ifade eder. Temel iletişimin ötesinde, empati kurabilme yeteneği, daha kolay bağlantı kurmanıza ve sosyal ortamlarda başarılı olmanıza olanak tanır. Mantık temelli ve tekrarlayan görevler için kendimizi teknolojiye güvenirken bulabiliriz. Ancak etkileşim, iletişim ve işbirliği gerektiren konularda kendimize güvenmeliyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

14. Yeni medyayı anlayabilmek:

14. Yeni medyayı anlayabilmek:

Yeni medyayı anlayabildiğinizde dijital dünyaya daha kolay ayak uydurursunuz. Yeni medyayı anlayabilmek, medyaya erişme, analiz etme, değerlendirme ve yaratma becerisidir.

15. Uzaktan çalışabilmek:

15. Uzaktan çalışabilmek:

Uzaktan çalışma seçeneği çoğu işletmede giderek daha yaygın hale geliyor. Gelecekte, çalışma arkadaşlarınızla dijital ortamdan iletişim kurmayı bilmek oldukça gerekli olacaktır. Toplantılardan projelere kadar, görevlerinizi tamamlamaya ve sanal ortamda ekibinizle çalışmaya hazır olmanız gerekecektir.

16. Yenilikçi olabilmek:

16. Yenilikçi olabilmek:

Sürekli gelişen bir dünyada, inovasyon, işletmeleri ileriye taşıyan temel bir unsur haline geldi. Dolayısıyla, mevcut sistemleri yeniden keşfetmenin veya tamamen yenilerini yaratmanın yollarını bulabilmek sizin için önemli bir avantaj olacaktır. Bunun için, yenilikçi düşünebilmek, elinizdeki verileri analiz edebilmek ve ortaya farklı ürünler çıkarabilmek gerekir.

17. Karar alabilmek:

Günümüzde her iş stratejisi veri analizine dayanmaktadır. Söz konusu verileri inceleme ve bunlardan hareketle bir karara varabilme yeteneğine sahip olmak, önümüzdeki yıllarda daha da ihtiyaç duyulan bir yetenek olacaktır.

18. Koordinasyon:

18. Koordinasyon:

Robotlar ve makinelerin ustalaşmadıkları sayılı şeylerden biri başkalarıyla koordinasyon yeteneğidir. Koordinasyon, diğer insanlarla iletişim ve bağlantı kurmamızı gerektirir. Koordine olabilmek şirketlerin başarısı için olmazsa olmazdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

19. Liderlik:

19. Liderlik:

İyi liderler işletmelerin başarılarını belirler. Bu, büyük olasılıkla gelecekte de geçerli olacaktır. Liderlik becerileriniz, ekibinize rehberlik etmenize ve şirketinizi sektörünüzde tanıtmanıza olanak tanır. Elbette liderlik kolay kazanılan bir yetenek değildir fakat yeterince çalışırsanız bunu kesinlikle başarabilirsiniz.

20. İkna edebilme yeteneği:

20. İkna edebilme yeteneği:

İş piyasası giderek daha rekabetçi hale geliyor. İster CEO, ister İnsan Kaynakları Yöneticisi veya bir satış görevlisi olun, insanları ikna edebilmek işinizde daha başarılı olmanıza ve rakiplerinizden daha fazla iş yapabilmenize yardımcı olacaktır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur yekedüz

Kısacası kendine yatırım yapan bir adım öndedir