Görüş Bildir
Haberler
Görüntü Endişe Yaratmıştı... Kaymakamlıktan 'Silahla Gezen Çift' İddiası Hakkında Açıklama!

Görüntü Endişe Yaratmıştı... Kaymakamlıktan 'Silahla Gezen Çift' İddiası Hakkında Açıklama!

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik'in gündeme getirdiği 'silahla gezen çift' iddiası endişeye neden olurken, sosyal medya kullanıcıları arasında da tartışmanın fitilini ateşlemişti. Eyüpsultan Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik sosyal medya hesabından 'Ülkenin geldiği durum' ifadeleriyle elinde silah olduğunu iddia ettiği bir çifti paylaşmıştı.

Çelik paylaşımına 'Bugün Göktürk gölet bölgesinde yürüyüş parkurunda bizzat resmini çektiğim çift ellerinde silahlarla yürüyordu.

Kadının elinde kısa namlu silah pek görünmese bile güvenlik müdahale edeceğini söyledi' notunu düşmüştü.

İlgili içerik 👇

Görüntüler sosyal medyada endişeye neden olurken, Eyüpsultan Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Eyüpsultan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada 'Göktürk Göleti’nde silahla göründüğü ifade edilen şahsa yönelik, 07.08.2023 tarihinde Emniyet mensuplarınca, görüntünün alındığı yerde yapılan kontrol neticesinde; silahın oyuncak olduğu ve başkaca da bir olumsuzluk olmadığı tespit edilmiştir' ifadelerine yer verildi.

Açıklama sonrası fotoğrafları kişileri hedef gösterdiği gerekçesiyle tepkilerin odağında olan DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik'ten de bir açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Olası bir eylemi engellemek için böyle bir ihbar yaptığını belirten Çelik, 'Silahın gerçek olmayışı ve böyle bir durumla karşılaşmamış oluşumuz beni de sevindirmiştir fakat silah gerçek değil Airsoft olsa dahi, Airsoft silahın ülkemizin yasalarına göre taşınma kurallarına aykırı bir durum vardır. __Airsoft silahın ya kutusunda ya da uç kısmında kırmızı ya da turuncu bir plastik ile gerçek olmadığını belli eden bir aparat bulunması gerekmektedir.

Ayrıca emniyetin açıkladığı görselde bulunan Airsoft silah ile resimdeki silahlar aynı değil. Şahısların ifadesi veya başvuruları resmî olarak kamuoyu ile paylaşılmadı. Ben vatandaş olarak oyuncak bile olsa (taşıması yasaktır) üstüme düşeni yaptığımı belirtmek isterim' dedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından da "Göktürk Göleti bölgesinde, ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlarla yürüyen bir çift görüntülendi' iddiası manipülasyondur" ifadeleriyle bir paylaşım yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
92
24
10
3
3
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arwen

Elinde kolum kadar kalaşnikoflu adamla yanındaki kara çarşaflıyı görsem korkudan nereye kaçacağımı şaşırırım, şimdi patlayacağız diye. Diken üstünde oturan b... Devamını Gör

Murat Tatar

Sana katılmıyorum. Elinde silah olan her Müslüman giyimli insan terörist mi oluyor? Neden korkuyorsun ve niye bağırıyorsun?

Ece Özge Çetin

Bu korku salmaktır. İslami terör ortadayken nasıl müdahale edilmiyor?

Kılıç

gerçek islam tam da bu 😅

mamamia

gerçek olmaması, olmayacağı anlamına gelmiyor