Görüş Bildir
Haberler
Gözleriyle Şaşkına Çeviren 10 İlginç Hayvan Türü

Gözleriyle Şaşkına Çeviren 10 İlginç Hayvan Türü

Görmeye alışık olmadığımız farklı hayvan türlerinin en garip özelliklerinin gözleri olduğu hayvanları araştırdık. Siz de görünce çok şaşıracaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yusufçuk

1. Yusufçuk

Yusufçuklar neredeyse tüm kafalarını kaplayan gözlere sahipler. Diğer bir adıyla helikopter böceği olan bu canlılar 360 derecelik bir görüş açısıyla bakabiliyorlar. En büyük özelliklerinden biriside düşük ışıkta bile çok iyi görüyorlar.

2. Tarsier

2. Tarsier

Tarsier’in gözleri oldukça büyüktür ama hareket edemez. Bu da primatların çevrelerini taramak için başlarını döndürmeleri gerektiği anlamına gelir. Dünyada vücut oranına göre gözleri en büyük memeli Tarsier türüdür.

3. Kaliforniya Mor Deniz Kestanesi

3. Kaliforniya Mor Deniz Kestanesi

Kaliforniya mor deniz kestanesi, yüzeyinde fotoreseptörlerle o kadar doludur ki, vücudu tek bir işlevsel göz olarak tanımlanmıştır. Deniz kestanesinin neredeyse tamamı ışığa duyarlı olduğu için her yönü görebilir.

4. Trilobit

4. Trilobit

Trilobitler 521 ile 252 milyon yıl önce yaşadılar. Bu sert kabuklu canlı grubunun kalsitten yapılmış kristal lensleri vardı, bu da onların karanlık okyanus sularında bile çok net görmelerini sağlardı.

5. Bukalemun

5. Bukalemun

Bukalemunlar, renk değiştirmeleriyle bilinse de tek farklı özellikleri bu değildir. Birbirinden bağımsız hareket edebilen gezegendeki en tuhaf gözlerden bazılarına sahiptir. Bu, neredeyse 360 derecelik bir görüş sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Dört Gözlü Balık

6. Dört Gözlü Balık

Su hattını ve altını aynı anda görebilen dört gözlü balığın gözleri yatay olarak ikiye bölünmüştür. Her yarının kendi gözbebeği ve retinası vardır ve bunların ayrı ayrı çalışmasına izin verir.

7. Gece Kertenkelesi

7. Gece Kertenkelesi

Gece kertenkeleleri diğer bir adıyla gekolar loş ışıkta mükemmel bir görüşe sahiptir. Gözleri geceleri bir insanınkinden 350 kat daha duyarlıdır ve göz kapakları olmadığı için gözlerini temiz tutmak için dillerini kullanırlar.

8. Mantis Karidesi

8. Mantis Karidesi

Mantis karidesleri muhtemelen hayvanlar aleminde ki en gelişmiş vizyona sahiptir. Bileşik gözleri bağımsız hareket eder ve bize kıyasla 12 ila 16 görsel pigmente sahiptirler. Dairesel polarize ışığı görebildiği bilinen tek hayvanlardır.

9. Deve Kuşu

9. Deve Kuşu

Diğer canlılara nazaran yakından tanıdığımız bir tür olan deve kuşunun gözü beyninden

daha büyüktür ve beş santimetre çapında olan, yaşayan herhangi bir kara

hayvanının en büyük gözüdür.

10. Horoz Gözlü Kalamar

10. Horoz Gözlü Kalamar

Bu kalamarların bir küçük mavi gözü ve bir büyük sarı gözü bir de şişkin bir gözü var ve bu durum tuhaf bir görüntü yaratıyor. Karanlıkta daha iyi görüş açısı sağlayan bu özelliği de avlanma konusunda ona yardımcı oluyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
5
3
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın