Görüş Bildir
Haberler
Her Seçenek Masada: Faiz Artışları Beklentisi Büyüyor

Her Seçenek Masada: Faiz Artışları Beklentisi Büyüyor

Fed cephesinden hızlı sıkılaşma mesajları gelirken, toplantı sonrası ilk beklentilerini açıklayan Fed yetkilisi Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

7 faiz toplantısı da masada!

7 faiz toplantısı da masada!

Bloomberg HT haberine göre, Pershing Square Capital Management Kurucusu Bill Ackman başta olmak üzere yatırımcılardan Fed’e 50 baz puan faiz artırımı önerisi Fed içinde de yankı buldu. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic 50 baz puanlık faiz artırımının gerekirse kullanılabileceğini söyledi.

Financial Times’a konuşan Bostic Fed’in bu yılki kalan yedi faiz toplantısında her seçeneğin masada olacağını vurguladı. 2022’de üç çeyrek puanlık faiz artışı öngörüsünde bir değişiklik olmadığını söyleyen Bostic, verilerin gerektirmesi durumunda daha agresif bir yaklaşımın mümkün olabileceğini söyledi. Bostic hangi verilere önem vereceği sorusuna ise daha yüksek ücret seviyesinin anlamlı bir şekilde fiyatları artırıp artırmayacağına bakacağı yanıtını verirken önümüzdeki aylarda ücretlerin “ılımlı büyüyeceğini öngördüğünü” söyledi.

Fed gözden geçirmesi devam ediyor

Fed gözden geçirmesi devam ediyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin olarak yorumlanan geçen haftaki konuşması sonrası yatırım bankaları ise Fed tahminlerini gözden geçirmeye devam ediyor. Goldman Sachs bu yıl 25’er baz puanlık beş faiz artışı bekleyen kurumlar arasına katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın