Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Kar Yağışı Perşembe Günü Başlıyor: Kar Yağışı Kaç Gün Sürecek, Ne Kadar Yağacak?

İstanbul Kar Yağışı Perşembe Günü Başlıyor: Kar Yağışı Kaç Gün Sürecek, Ne Kadar Yağacak?

İstanbul kar yağışı ile ilgili üst üste kritik açıklamalar geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan kar yağışı, özellikle İstanbul’un bazı bölgelerinde araçların yolda kalmasına ve insanların büyük mağduriyet yaşamasına sebep olmuştu. Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre, İstanbul son zamanların en büyük kar yağışına hazırlanıyor. Peki, kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek? İşte İstanbul’da beklenen tarihi kar yağışı ile ilgili detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mart aylarının gelmesi ve cemre düşmesi sebebiyle vatandaşlar baharı bekliyordu ancak kar yağışı ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Soğuk hava tüm yurtta etkili olacak, İstanbul’da yoğun kar yağışı olacak. Peki, İstanbul’da kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek?

AKOM’dan İstanbul Kar Yağışı ile İlgili Uyarı

AKOM’dan İstanbul Kar Yağışı ile İlgili Uyarı

AKOM tarafından yayımlanan uyarıya göre İstanbul’da perşembe günü metrekareye 3 ila 10 kilogram kar yağışı beklenirken pazar gününe kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Pazar günü metrekareye 5 ila 12 kilogram kar bekleniyor.

İBB'nin Twitter hesabından da yapılan açıklamada, 'AKOM verisine göre Çarşamba akşamdan itibaren İstanbul, Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hafta başına kadar etkili olması beklenen dondurucu soğuklar ve kar yağışına karşı ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları noktasında uyarırız' ifadeleri kullanıldı.

Tarihi Bir Kar Yağışı Olacak

Tarihi Bir Kar Yağışı Olacak

Uzman yorumlarına göre yurda yaklaşmakta olan soğuk hava ve kar yağışının İstanbul’daki etkisi yüksek olacak. 1987’de yaşanan ve “efsane kış” olarak nitelendirilen yoğun kar yağışlı mart ayından sonra en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceği tahmin ediliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın