Japonya'da 7.3 Büyüklüğünde Deprem: Can Kaybı Yok
ABD Jeolojik Jeolojik Araştırma Merkezi’nden (USGS) yapılan açıklamada, Fukuşima vilayetindeki Iwaki’nin 67 kuzeydoğusunda meydana gelen depremin, 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi.
Japon Meteoroloji Merkezi, depremin ardından ülkenin kuzey Pasifik kıyıları için tsunami uyarısında bulunurken, haber kanallarından da halka yüksek yerlere çıkmaları çağrısında bulunuldu.
Depremin ardından gelen ilk raporlarda dalgaların boyunun 3 metreye varmasının beklendiği kaydedilmişti ancak sonrasında yapılan açıklamada, suların daha da fazla yükselebileceği ifade edildi.
Deprem anı kameralara böyle yansıdı
'Uyarı kaldırılana kadar güvenli bölgelerde ayrılmayın”
Yapılan uyarıda, “Tsunami dalgalarının zarara sebep vermesi beklenmektedir. Kıyı bölgelerini ve nehirlere yakın alanları acil olarak boşaltın ve güvenli alanlara ya da tahliye binalarına gidin. Tsunami dalgalarının tekrar eden bir şekilde kıyıyı vurması bekleniyor. Uyarı kaldırılana kadar güvenli bölgelerde ayrılmayın” dendi.
Deprem sonrası kıyı bölgelerde Tsunami uyarı sirenleri çaldı
İlk belirlemelere göre şu ana kadar can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edilirken, bölgedeki nükleer santrallerde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığı belirtildi.
Japon Devlet Televizyonu NHK, depremin ardından Fukuşima bölgesindeki bir kimyasal fabrikasında yangın çıktığını duyurdu.
Fukuşima Nükleer Santrali’nin bulunduğu kıyıya 1 metre yüksekliğindeki dalgalar ulaştı.
Tsunami alarmı kaldırıldı
Japonya Meteoroloji Ajansı, Fukuşima ve Miyagi vilayetleri için ilan edilen tsunami alarmını kaldırdı.
Başkent Tokyo'da da hissedilen deprem nedeniyle ülkenin kuzeydoğusunda binlerce kişinin evlerinden tahliye edildiği, bazı kişilerin hafif yaralandığı kaydedildi.
Japon kabinesinin sözcüsü Yoşihide Suga, düzenlediği basın toplantısında 2011'deki felaketten sonra tüm reaktörleri kapatılan Fukuşima nükleer santralinde deprem nedeniyle herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
Suga, deprem sırasında üçüncü reaktördeki soğutma sisteminin de devre dışı kaldığını, öte yandan bunun herhangi bir hasara yol açmadığını kaydetti.
2011 yılındaki Fukuşima felaketi
Japonya'da şu ana dek kayıtlara geçen en büyük deprem Mart 2011'de yaşanmıştı. 9 büyüklüğündeki depremde Fukuşima nükleer santrali de hasar görmüş ve bu felaketin ardından ülkenin kıyı bölgelerindeki tüm nükleer santraller kapatılmıştı.
Japonya'da şu anda iki faal nükleer reaktör bulunuyor ve ikisi de ülkenin güneybatısında.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
adamlarda olan depremin şiddeti ve zarar gören bina/insan sayısına baktığımda içimi büyük bir utanç kaplıyor. şehir yapılandırması zart zurt adını verdikleri... Devamını Gör
Millet ne guzel dogal afetlerle falan mucadele ediyor biz çomarizmle mücadele ediyoruz diye dertlenmek :( Neyse konumuz bu degil Allah yardimcilari olsun ada... Devamını Gör
Deprem değil binalar öldürür. (Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara)