Kayıp Uçağın Gizemi
Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 239 kişi ile 8 Mart Cumartesi günü ortadan kaybolan Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı kayıp yolcu uçağı dün itibariyle ikinci ayına girdi.
Güney Hint Okyanusu’nda devam eden arama çalışmalarına liderlik yapan eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston, Avustralya gemisi Okyanus Kalkanının 2 sinyal daha aldığını belirtti.
Yeni gelişmeler doğrultusunda arama alanının sinyallerin alındığı bölgeye kaydırıldığını ifade eden Houston, arama çalışmalarının 75 bin metrekarelik alana düşürüldüğünü kaydetti.
Kayıp Malezya uçağını doğru alanda aradıklarından emin olduğunu vurgulayan Houston, 'Doğru alanda aradığımızı düşünüyorum fakat birileri gözleriyle enkazı görene kadar hiçbir şeyi onaylamak için hazır değilim’’ dedi.
Okyanus Kalkanı'nın daha fazla sinyal alması durumunda sinyalin kaynağını belirleyebileceğine dikkati çeken Houston, arama alanının daraltılmasının ardından birkaç gün içinde uçağa ilişkin gelişme yaşanabileceğini bildirdi.
Arama çalışmalarının maliyeti
Kayıp uçağı bulma ümitleri tükenirken, arama çalışmalarının maliyeti tırmanıyor.
Uluslararası hava ve deniz filolarının arama-kurtarma çalışmalarını sürdürebilmeleri için her gün Hint Okyanusu’nda milyonlarca dolar harcama yapılıyor.
Operasyonun büyük bir kısmında personel, ekipman ve uzmanlık kaynaklarını seferber ederek arama çalışmalarına katılan onlarca ülkenin her biri operasyonlarının maliyetini kendisi karşıladı ve bunların dökümünü yapmayı da reddetti.
Yetkililer 239 yolcusuyla birlikte sırra kadem basan bir uçağın söz konusu olduğu bir durumda paradan konuşmanın “katı yüreklilik” olacağı konusunda ortak bir tavır sergileyerek maliyet konusunu geri plana ittiler.
TRT Türk
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!