Milli Piyango 'Çekilişler Şeffaf' Dedi ve Ekledi: 'Asılsız İddialar Kamuya Aktardığımız Kaynakları Azaltıyor'
Sosyal medyada yer alan 'hile' tartışmaları ardından Sayıştay raporu ile gündeme gelen Milli Piyango'dan açıklama geldi. Açıklamada şans oyunlarına ait çekilişlerin şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirildiği’ ifade edildi. Sayıştay denetim raporunda ‘Milli Piyango çekilişleri güvenli/güvenilir değil’ şeklinde herhangi bir tespite yer verilmediği vurgulandı. Ayrıca 'Asılsız iddialar idaremizin kamuya aktardığı kaynakların azalmasına neden olmaktadır' denilerek basın ve yayın kuruluşlarına daha hassas ve sorumlu davranma çağrısı yapıldı.
Çekilişlerin vatandaşlara ve medya kuruluşlarına açık olarak, çekiliş heyeti tarafından ve noter gözetiminde yapıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi 👇
'Bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde “Sayıştay’dan şok rapor: Milli Piyango çekilişleri güvenli değil” başlığıyla yayımlanan haberler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
İdaremizce düzenlenen piyango ve sayısal oyunların çekilişleri, şans oyunları sektörüne özgü çekiliş donanımları kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmektedir.
Şans oyunlarına ait çekilişler halkımıza ve medyaya açık olarak çekiliş heyeti tarafından ve noter gözetiminde gerçekleştirilmekte, çekilişe ilişkin tüm işlemler tutanağa bağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
Ayrıca, çekilişlerin tamamı “www.millipiyango.gov.tr” adresinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayını izleyemeyen vatandaşlarımızın ise arşiv kayıtlarından çekilişlerimizi her zaman izleyebilme imkânı bulunmaktadır.
Dolayısıyla, şans oyunlarına ait çekilişler şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
İdaremizin 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporunda, haber başlığında yer verilen şekilde 'Milli Piyango çekilişleri güvenli/güvenilir değil' şeklinde herhangi bir tespite yer verilmemiş, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığı yönünde herhangi bir eleştiri yapılmamış ve çekilişler konusunda İdaremiz kusurlu bulunmamıştır.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri İdare Müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından her yıl periyodik olarak denetlenmekte olup, bir tek çekilişte bile usulsüzlük tespit edilmemiştir.
Milli Piyango İdaresi, halkımızın güveninden aldığı güçle ve bayilerinin fedakâr çalışmalarıyla, Türkiye’nin tanıtımına, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, Olimpiyat oyunlarına, Savunma Sanayine, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna kaynak aktararak ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlamaktadır.
Zaman zaman İdaremiz hakkında gündeme getirilen bu gibi asılsız iddialar İdaremizin kamuya aktardığı kaynakların azalmasına neden olmaktadır.
Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarından İdaremiz ile ilgili yapacakları haberlerde daha hassas ve sorumlu davranmaları beklenilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'
Sözcü'nün tarafından aktarılan bilgiye göre, Sayıştay raporunda Milli Piyango ve şans oyunları çekilişlerinin 2012’den bu yana TV’den yayınlanmadığına dikkat çekmiş, merkezde yapılan halka açık çekilişleri ise yeterli bulmamıştı.
Haberde TBMM KİT Komisyonu üyesi ve CHP Milletvekili Atilla Sertel'in “Çekilişler şeffaf ve güvenilir değil” eleştirisine de yer verilmişti.
Sosyal medyada paylaşılan 9 Ekim 2018 tarihli çekilişe ilişkin videoda, butona basılmadan küreden ‘6’ rakamının düştüğü görülüyordu.
Moderatörün ise 'Hayır, hayır geri at topu. Henüz daha butona basmadım' dediği duyuluyordu.
Tekrarlanan numara çekilişinde yeniden aynı rakamın düşmesi 'hile' tartışmalarının fitilini ateşlemişti.
Topun butona basmadan düşmesi ve butona bastıktan sonra yine aynı numaranın çıkması ve çekiliş esnasında kürenin arkasında duran kişi kafalarda soru işareti yaratmıştı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Yıllarca fetöcülere nasıl çıktı bu büyük ikramiyeler o zaman hile falan yok demeyi bırakın. Zaten bu rapordan da hile yapıldı diye çıkmasını beklemiyordum. Z... Devamını Gör