Görüş Bildir
Haberler
Okullar Kapanacak Mı? Yüz Yüze Mi, Online Eğitim Mi Olacak?

Okullar Kapanacak Mı? Yüz Yüze Mi, Online Eğitim Mi Olacak?

Türkiye’de okullar tüm kademedeki öğrenciler için eylül ayında açılmıştı. Yüz yüze eğitimde bir aydan fazla süre tamamlanırken, son günlerde artan vaka sayılarıyla birlikte okulların son durumu araştırılıyor. Veliler, okulların kapanıp kapanmayacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, okullar kapanacak mı? EBA TV online eğitim gündemde mi? İşte okulların son durumu ile ilgili bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre, Türkiye’de 11 Ekim’de 30 bin 563 kişide vaka tespit edildi. 188 kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Kış aylarının da gelmesiyle kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirileceği için vaka sayılarının artabileceği tahmin ediliyor.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanmayacağı söyledi. Bakan Özer’in okullar ve yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Bizim geliştirdiğimiz sistemde yüz yüze eğitimde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların %2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok. 6 Eylül'den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1'in altında görünüyor.

25 Eylül tarihinden sonra yüzde oranının negatife düşme oranı artıyor, yani kapanan okullar gittikçe açılmaya başlıyor. Amerika'daki okulların yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları bile oldukça düşük. Vakalar artar, okullar kapanabilir, toplumun buna alışması lazım. Önemli olan açık okulların varlığını sürdürmesi. Öğrencilerin çoğu okulda kalabilmek için zorunluluk olmasına rağmen sorumluluk duyarak aşı olmuşlar. Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum: Okulları kapatmayacağız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
6
3
2
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın