Görüş Bildir
Haberler
PYD, ÖSO'nun Teklifini Kabul Etti

PYD, ÖSO'nun Teklifini Kabul Etti

FreiGeist
24.10.2014 - 13:00 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 14:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'nun 1300 savaşçısını Kobani'ye gönderme teklifini PYD'nin kabul ettiğini söyledi. Erdoğan, Kobani'ye gidecek peşmerge sayısının da 200'den 150'ye indirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya ziyareti sırasında Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gazetecilerin Kobani ile ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan Özgür Suriye Ordusu'nun 1300 kadar savaşçısını Kobani'de IŞİD ile çatışan PYD'ye destek için göndereceği yönündeki açıklaması hatırlatıldı. Erdoğan bu konudaki soruları yanıtlarken, ÖSO'nun bu teklifinin PYD tarafından kabul edildiği yönünde konuştu ve sayılar verdi. Irak Kürt yönetiminin göndereceği peşmerge sayısının da azaldığını açıkladı. Erdoğan'ın sözleri şöyle:

'Bildiğiniz gibi daha önce ifade etitğimi gibi biz sayın Obama'ya burada tercih edilmesi gereken birinci derecede ÖSO olabilir, ikinci derecede de Peşmergeler olabilir demiştik. Nitekim 200 kadar peşmergenin gönderileceği açıklandı. Az önce aldığım bilgiye göre, peşmergelerin sayısı 150'ye indirildi. Dün Özgür Suriye Ordusu'ndan ise bin 300 kişiyi PYD kabul etmiş, konuyla ilgili olarak geçiş güzergahını belirlemek için görüşüyorlar.'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam