Görüş Bildir
Haberler
Rasta Saça Sahip İnsanların Sinirlerini Zorlayan 10 Soru

Rasta Saça Sahip İnsanların Sinirlerini Zorlayan 10 Soru

Serhat Gökay
17.11.2016 - 17:47

Kokmuyor mu?

Evet, kokuyor! Bakımsız saçının koktuğu gibi kokuyor. Vücuduna gerekli bakımı yapmazsan, vücudun da kokacaktır. Bakımlı rasta kokmaz, senin saçından farkı yoktur. Hatta bakımlı rasta senin saçından daha güzel kokabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yıkanıyor mu?

Evet, yıkanıyor. Yıkarken kremli şampuan veya saç kremi kullanmamaya dikkat edilir ama kullananlar da vardır. Genelde sabunla yıkanır. Ama bu yöntem biraz kepek problemi yaratabilir...

Yıkayınca bozulmuyor mu? Aynı öyle kalıyor mu?

Evet abi, aynı öyle kalıyor. Çok ilginç evet:):)

Ayy batmıyor/kaşındırmıyor mu onlar?

Yaptırdıktan sonra 1 ay uyumak biraz zor oluyor. Saç diplerden gerildiği için biraz can yanması yaşanıyor. 1 ay sonra tamamen alışmış oluyorsun. Kaşındırma gibi bir olayı yok. Hassas yerlerine saç da gelse bi' gıdıklanır, kaşınırsın zaten.

Rahat edebiliyor musun onlarla?

Hem de nasıl ediyorum anlatamam. Dünyadaki en güzel kolaylık. Sen bir yere giderken saçınla o kadar uğraşırsın, rüzgarda ya da yataktan kalkınca tavuk götü gibi olur ya saçın; rastada öyle bi' durum yok. Yatıyosun, kalkıyosun saç hala aynı. Sabah işe gitmek için kalkanlara nazaran ekstra uyku vakti kazandırıyor ehehehe.

Böcek var mı içinde? Bitlenmiyor musunuz?

Bu 'saçın kokmuyor mu' sorusuyla aynı. İlkokulda bitlenme vakaları çok görülür, çünkü herkes okul kuralları gereği ilkokulda rastayla gelmelidir. Teallam! Abi saça bakmazsanız, saç da bitlenir. Hatta senin saçının arasına böcek, bit vs. daha kolay girer. Rastanın içine su zor giriyor lan! Ne böceği!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Onların gitmesi için senin saçları kazıtman gerekiyor değil mi?

Hayır, saçlarımı kazıtmam gerekmiyor. Yeni çıkan saçlar rasta olarak çıkmıyor arkadaşlar, lütfen konuşurken biraz düşünün ya. Dipten çıkan saç normal, uzadıkça rastaları arkaya doğru itiyor, uzadığı yerden keserseniz sıfıra vurmamış olursunuz. Tekrar rasta yaptıracak kadar bile uzatıp, öyle bile kesersin!

Saçların ölmüş senin kel kalmayacak mısın?

Hayır, kalmayacağım. Evet saça zararı tabii ki de var. Senin kafana sürdüğün kimyasallar kadar var mıdır onu bilemiyorum. Sen saçına fön çektirirken ne kadar zarar görüyorsa, o kadar zarar görüyor rasta ile saçlar. Ama wax, sprey vb. kimyasal maddeler konusunu bir düşün derim.

Çalışmıyor musun sen?

Çalışıyorum, rastalı insanlar da sıradan sizin gibi insanlar. Daha özgür çalışma ortamlarında ekmek paralarını kazanabiliyorlar. Her rastalıyı fakir ve dilenci zannetmeyin. Felsefesi olan bir saç olabilir ama sadece güzel göründüğü için yaptıranlar da var. Bütün gün ot içip, Bob Marley dinliyoruz zannedenler var ya. Örneğin ben rakı içip, Türk Sanat Müziği dinlemeyi çok severim.

(Reklam ajansında çalışıyorum)

Annen, baban kızmıyor mu?

Kızanlar da var kızmayanlar da. Kızanlar da 'evlat işte atsan atılmaz, satsan satılmaz, hevesi geçince keser' tadında oluyorlar. Onlar da çok haklılar. Ülke bile alışamamış rastaya, aileden bahsediyoruz, kolay mı?

Bonus Soru: Senin çocuğunun saçları da öyle mi olacak?

Umarım teyzecim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın