Görüş Bildir
Haberler
Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlıyor? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Neler? Hangi Dualar Okunur?

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman Başlıyor? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Neler? Hangi Dualar Okunur?

Rebiülevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. 'Rebî' kelimesi, Arapça'da 'bahar' anlamına gelir. Buna göre, 'Rebiülevvel' aynın kelime anlamı 'evvelki bahar' şeklindedir. Müslümanlar, Rebiülevvel ayını heyecanla bekliyor. Rebiülevvel ayı Müslüman vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının anlamı nedir? Rebiülevvel ayı ibadetleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rebiülevvel Ayı Nedir?

Rebiülevvel Ayı Nedir?

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Hz. Muhammed bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman?

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman?

İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel ayı 27 Eylül 2022 Salı günü başladı. Rebiülevvel ayının 11. günü olan 7 Ekim 2022 Cuma günü ise Mevlid Kandili idrak edilecek. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor.

Rebiülevvel Ayı Neden Önemlidir?

Rebiülevvel Ayı Neden Önemlidir?

Rebiülevvel ayı Müslümanlar için önemli bir gelişmenin yaşadığı aydır. İslam aleminin Peygamber'i Hz.Muhammed'in doğumu bu ayda gerçekleşmiştir. Bu tarih Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Mevlid kavramı sözlükte 'doğmak, doğum yeri ve doğum zamanı' anlamlarına gelmektedir.

Rebiülevvel Ayı Hangi İbadetler Yapılır?

Rebiülevvel Ayı Hangi İbadetler Yapılır?

Rebiülevvel ayının ilk gecesinde yapılması gerekenler

İki rekat sünnet: İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilir.

Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi yapılması gerekenler

İki rekat namaz kılınır: Bu namazın hususiyteti şöyledir. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra ' Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun' ikinci rekatında da 'Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin.' ayeti kerimeleri okunmalıdır.

Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha tekrar secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir.

Secde bittikten sonra, seccadede oturulken 7 defa 'Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh' okunur.

Rebiülevvel Ayı Sözleri Nelerdir?

Rebiülevvel Ayı Sözleri Nelerdir?

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile... Rebiülevvel ayınız mübarek olsun...

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Nuruyla alemimizi Şereflendiren Peygamber Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmanız dileğiyle. Rebiülevvel ayınız mübarek olsun.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice gecelere. Rebiülevvel ayınız kutlu olsun...

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Rebiülevvel ayımız mübarek olsun…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın