Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Hayat Sürmek İsteyenlerin Kahvaltı Sofrasında Yer Alması Gereken 10 Besin

Sağlıklı Bir Hayat Sürmek İsteyenlerin Kahvaltı Sofrasında Yer Alması Gereken 10 Besin

Sağlıklı bir hayatın sırrı beslenmeden geçiyor. Günün en önemli öğünü sayılan kahvaltı için sofranızdan eksik etmemeniz gereken yiyecekleri derledik. Kahvaltılarınızı şenlendirecek besinleri merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yulaf Ezmesi

Yulaf, lif açısından zengin bir ürün. Yüksek lif içeriği bulunan yulaf ezmesi hem tokluk hissi sağlıyor hem de sindirim sistemini destekliyor. Karbonhidrat ve vitaminler yönünden de zengin bu yulaf ezmesi kahvaltılarda mutlaka yer alması gerekenlerden.

2. Yumurta

Yumurtanın her hali faydalı. Her kahvaltıda mutlaka yer alması gereken yumurtayı ister sahanda ister haşlama yiyebilirsiniz. Yüksek kaliteli protein ve sağlıklı yağ içeren yumurta ile sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.

3. Süt

Süt, kalsiyum ve D vitamini kaynağı. Kahvaltılarınızda sütü doğrudan içebileceğiniz gibi hazırlayacağınız kahvaltılık tariflerde de sütü kullanabilirsiniz. Kemik sağlığı için şart olan sütsüz bir kahvaltı düşünülemez.

4. Yoğurt

Yoğurt da süt gibi kalsiyum yönünden zengin bir besin. Bunun yanında probiyotikler bakımdan da zengin olan yoğurt, sindirim sağlığını destekliyor. İçerdiği protein ve kalsiyum nedeniyle yoğurdu sabah, öğle veya akşam öğünlerinize eklemeniz gerek.

5. Taze Meyve ve Sebzeler

Kahvaltıların olmazsa olmazı salata ve meyveler. Özellikle yaz kahvaltılarını çeşitlendiren meyveler ile kahvaltılar şenleniyor. Kahvaltıya mutlaka mevsime uygun meyvelerden oluşan bir meyve salatası ve domates ile salatalıktan oluşan bir salata koymanız gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kuruyemiş

Fındık, ceviz, badem ve chia veya keten tohumu gibi tohumları kahvaltınıza ekleyerek kahvaltınıza hem lezzet hem de besin değeri katabilirsiniz. Kuruyemişler ve tohumlar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

7. Tam Tahıllı Ekmek

Daha sağlıklı kahvaltılar için tam tahıllı ekmekleri tercih etmelisiniz. Beyaz un kullanılan ekmeklerden kaçınarak daha besleyici bir kahvaltı yapabilirsiniz. Tam tahıllı ekmek yerine yine aynı tür unla yapılan krakerleri de tercih etmeniz mümkün.

8. Bal

Doğal bal veya doğal reçeller kahvaltı sofralarınızda yer etmesi gereken ürünler. Kahvaltınızda tatlı eksikse o zaman tercihinizi doğal bal veya reçellerden yana kullanabilirsiniz.

9. Peynir

Kalsiyum yönünden zengin bir başka ürün ise peynirler. Hem lezzetli hem faydalı olan peynirin içinde hem kalsiyum hem protein bulunuyor. Lezzetli ve besleyici kahvaltılarda mutlaka peynir bulunması gerekiyor.

10. Bitki Çayı

Kahvaltınızı daha sağlıklı hale getirmek için kahvaltıda bitki çayı veya su içmelisiniz. Güne bitki çayıyla başlamak sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarından biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın