Görüş Bildir
Haberler
Ülke Tarihine Geçti! Squid Game'in 1 Numarası Altın Küre Kazanan İlk Güney Koreli Oldu

Ülke Tarihine Geçti! Squid Game'in 1 Numarası Altın Küre Kazanan İlk Güney Koreli Oldu

Dünya çapında bir izleyici kitlesine ulaşan ve Netflix'in  popüler dizileri arasında yerini alan Squid Game dizisinin '1' numaralı oyuncusunu canlandıran O Yeong-su başarısı ile dikkat çekti. Ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve Oscar'ın habercisi olan Altın Küre'yi kazanan ilk Güney Koreli olarak ülke tarihine geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Geçtiğimiz günlerde 79. Altın Küre ödülleri dağıtıldı. Oscar'ın yani Akademi ödüllerinin habercisi olan Altın Küre'de bir ilk yaşandı. Bütün dünyayı etkisi altına alan Squid Game'in 1 numarasını canlandıran O Yeong-su Altın Küre alarak ülke tarihine geçti.

O Yeong-su Güney Kore Tarihine Geçti!

O Yeong-su Güney Kore Tarihine Geçti!

Squid Game ile dünya çapında bir başarıya kavuşan Güney Kore'de bir ilk daha yaşandı. Dizide 1 numaralı oyuncuyu ve oyunun yaratıcını canlandıran O Yeong-su Altın Küre kazanarak ülke tarihine geçti. Güney Kore'de ilk defa Altın Küre ödülü kazanılmış oldu.

O Yeong-su Kimdir?

O Yeong-su Kimdir?

O Yeong-su  19 Ekim 1944 doğumlu Güney Koreli bir aktördür. 1967 yılında tiyatro oyunculuğuna başlayan oyuncu  200'ün üzerinde yapımda rol aldı. Daha sonra film ve televizyonda oyunculuk yapmaya başladı.

2021 yılında dünyanın en çok izlenen yapımlarından biri olan Squid Game'de 1 numaralı oyuncuyu canlandırdı ve  popülaritesi dünya çapına yayıldı. Bu dizi ile Altın Küre ödülü kazanarak, ülkesinde bir ilke imza attı. Altın Küre'de  Mini Dizi veya TV Filmi En İyi Yardımcı Aktör ödülünü kazandı.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın