Görüş Bildir
Haberler
Togg vs Tesla: Hangisi Daha İyi?

Togg vs Tesla: Hangisi Daha İyi?

Barış Toku
05.04.2023 - 11:19 Son Güncelleme: 05.04.2023 - 18:33

Türkiye'nin ilk otomobil markası Togg, yakın zamanda T10X isimli ilk SUV modelini piyasaya sürdü. Bu sırada ise ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ülkemize resmi olarak faaliyet gösterme kararı aldı. Peş peşe araçları için ön sipariş sürecini başlatan firmalar, belirledikleri fiyat listelerini de açıkladı. Olayların ardından ise birçok yeni müşterinin aklında hangi markanın daha iyi ve daha uygun olduğu soruları takılı kaldı. Bugün, iki üreticinin mevcut modelleri arasındaki motor, menzil, şarj ve fiyat alanlarındaki farklarını ve birbirlerinin önüne geçmek için taşıdıkları özellikleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Togg T10X ve Tesla Model Y

Togg T10X ve Tesla Model Y

İki markanın ülkemizde satışa sunduğu ilk modelleri motor, menzil, şarj hızı, tasarım ve fiyat alanlarında karşılaştıracağız:

1. Motor

1. Motor

İlk olarak, bir otomobilin en önemli kısmı motordan başlayalım. Togg T10X elektrik motoru 150kW güç üretirken, Tesla Model Y 3 farklı versiyonda sunuluyor; Long Range ve Performance modelleri çift motorlu ve toplamda 350 kW güç üretirken, Standart arka motorlu model 190 kW güç üretiyor. Bu alanda Mayıs ayında teslimatlarına başlanacak aracın T10X'den oldukça önde olduğu görülüyor.

2. Menzil

2. Menzil

Sırada iki aracın sürüş mesafeleri var. Togg T10X'de kısa ve uzun menzil için üretilen iki versiyon mevcut. Bu versiyonların sunduğu mesafeler ise sırasıyla 300 ve 500 km. Tesla Model Y'nin de aynı şekilde menzili yine modeline bağlı olarak değişiyor: Standart arka motorlu model 400 km, Long Range modelleri 505 km ve Performance modeli 480 km menzil sunabiliyor.

3. Şarj Hızı

3. Şarj Hızı

Şarj sürelerine de değinecek olursak, Togg T10X, DC hızlı şarjla 180 kW, AC normal şarjla ise 7,2 kW ile şarj dolumu yapabiliyor. Bu alanda, Tesla Model Y, Supercharger adı verilen kendi şarj ağı üzerinden hızlı şarj yapabilir ve maksimum şarj gücü 250 kW'e kadar çıkabilir.

4. Tasarım ve Kullanışlı Özellikler

4. Tasarım ve Kullanışlı Özellikler

İki otomobilin fiyat ayrıntılarına değinmeden önce bazı tasarım detayları ve özellikleri hakkında konuşalım. Yeni T10X, şehir içi adına oldukça kompakt bir tasarım ile gelirken, Tesla Model Y, donanım özellikleri gibi yüksek performansı hedefleyen bir tasarıma sahip. Bununla beraber Model Y, araç içerisinde geniş bir bilgi-eğlence hizmeti sunarken, yeni Togg'un bu konuda çok daha basit bir araç olduğu söylenebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Fiyat

5. Fiyat

Son olarak, birçok kişi için bir otomobil satın alırken düşünülen en önemli kısıma geldik. Birbirinden etkileyici özelliklerle ve tasarım detaylarıyla donatılan bu iki model arasındaki fiyat farkı ne durumda? Milli yeni otomobil T10X'in bu sorunun cevabında oldukça avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. 

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Cumhurbaşkanına teslim edilen otomobilin güncel etiket değeri 1.215.000 TL. Çin menşei yeni araçlar için eklenen gümrük vergisi ve ÖTV'den oldukça etkilenen Model Y'nin ise 1.634.719 TL'lik bir satış bedeli var. Genel olarak baktığımızda iki otomobilinde ülkemizdeki orta ve düşük gelirli insanlar için piyasaya sürülmediği rahatlıkça görülüyor.

Sonuç olarak, Tesla her ne kadar çoğu alanda T10X'i sollasa da, fiyat alanında mevcut cazipliğini kaybediyor.

Sonuç olarak, Tesla her ne kadar çoğu alanda T10X'i sollasa da, fiyat alanında mevcut cazipliğini kaybediyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre hangi model daha iyi? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
19
5
4
4
3
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Kazla tavuk yarışmış tavuğun g*tü yırtılmış….

khaan srnnn

sesli güldüm

Mahmut Çeven

La bu onedio da bitün milliyet düşmanları birikmiş vay arkadaş Öncelikle t10x in motor gücü 95 değil 160kw dır hazımsızlar artı buraya yazamayacağım kadar ak... Devamını Gör

T.C. Artist

Şuan için aralarındaki en büyük fark alınabilirlik.. Amerikan vatandaşları için 2023 model bir Tesla 90.000$ (birim) bandında..

Pasif Kullanıcı

Kardesim şurada bir yanılgıya düşüyorsunuz, 90 bin birimi ABD vatandaşları aaaa çok ucuzmuş hemen gidip alayım diye görmüyor, almak istesem alırım ama ne ger... Devamını Gör