Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK:Hadron çarpıştırmak Allah'a şirk koşmaktır

TÜBİTAK:Hadron çarpıştırmak Allah'a şirk koşmaktır

Hakan Aslan
20.06.2015 - 15:26 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 11:53

TÜBİTAK Genel Kurulu Başkanı Selahattin Ermeneğin bir panelde CERN’le ilgili yaptığı açıklamaya bilim camiasından sert tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen “Kuantum Paradigması ve Parçacık Fiziği Hakikati” panelinde söz alan Gazi Üniversitesi Nükleer Fizik Bölümü üyesi Prof. Dr. Selahattin Ermenek, CERN’de devam eden büyük hadron çarpıştırması deneyini Allah’a şirk koşmak olarak niteledi.

CENABI ALLAH ZAR ATMAZ

Ermeneğin, bilim camiasında büyük tepki yaratan konuşmasından bazı satırbaşları: “Modern bilim kuantum alemi yüzünden büyük bir bunalımda. Bilimin temel amacı değişmez ve kesin kaideler bulmaktır. Yani aynı ortamlarda, aynı şartlarda aynı sonuçlar veren değişmezler arama gayesindedir. Amma velakin iş atomaltı alemine indiğimiz zaman, bütün bilim yasaları bir anda yok oluyor. Çünkü kuantum alemi bilinmezlik, ölçülemezlik ve hesaplanamazlık üzerine yaratılmıştır. Nitekim bu hakikat karşısında Alman ilimadamı Einstein “Cenab-ı Allah zar atmaz” demiştir. Aslında zarı da oyunu da yaratan O dur.

“Atomaltı alemdeki fotonları, kurakların aynı anda her yerde olabilmelerini sağlayan şey, yine cenabı Allahın üstün kudretidir. İbrahim suresi 49. ayetde şöyle der: “Ve yevmeizin (dikkat edilen, kulak verilen, izin verilen gün) mücrimini (cisimleri, tenleri, renkleri, sesleri, semavi varlıkları) iplerin içinde birbirlerine bağlantılı, bağlanmış olarak görürsün” işte bu ilimin yıllar sonra keşfettiği, kuantum alemindeki dolanıklık denilen hadisedir”

HİGGS BOZONU YERİNE İMANIN PEŞİNDEN KOŞUN

“Kutsal kitabımız, daha ilim ortaya çıkarmadan yıllar önce fotonların, kuarkların, protonların ve maddenin içindeki parçacıkların müjdesini vermiştir. Bugün tutturmuşlar bir Higgs bozonu diye, neymiş kütleyi yaratan şeyi bulacağız. Kütleyti yaratan şey Cenab-ı Allahın kudretidir. CERN’deki hadron çarpıştırıcısının yaptığı şey Allaha şirk koşmaktır. İlim adamları Higgs bozonunun peşinden koşacağına, imanın peşinde koşmalı”

Ermeneğin açıklamasına bilim camiasından büyük tepki geldi. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz bilim insanı Celal Şengör: “TÜBİTAK’taki kadrolaşmanın felaket bir durumda olduğunu. Okullarımızda Fen bilimlerine ayrılan ders saatlerinin acilen arttırılması gerektiğini” ifade etti.

Kirpi Bilim-Teknoloji

Kaynak: http://www.kirpice.com/tubitakin-hadr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın