Görüş Bildir
Haberler
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Garnitürlü Enginar Tarifi…

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Garnitürlü Enginar Tarifi…

Şebnem Sucu
16.08.2021 - 11:15

Enginarın faydalarını koruyabilmesi için uygun bir şekilde hazırlanması ve tüketilmesi önemlidir. Bu açıdan özellikle vitamin kayıplarını önlemek için pişirme süresinde aşırıya kaçırılmamalı ve hafif diri kalması sağlanmalıdır. Zeytinyağlı enginara ilave edilen patates, havuç, bezelye gibi sebzeler bu yemeğin hem besin değerini hem de lezzetini arttırmaktadır. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte garnitürlü enginar tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünyanın farklı noktalarında yetiştirilen enginar, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve minerali içermektedir. Bu nedenle enginar sağlıklı beslenmek isteyenlerin yanı sıra lezzeti ve hafifliği ile de birçok kişinin gönlüne her zaman taht kurmuştur. Yapması kolay, sonucu ise muhteşem olan zeytinyağlı enginar yemeğini mutfağınızda pişirmek ise oldukça keyiflidir. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte çok sevilen garnitürlü enginar tarifi ile karşınızdayız…

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 6 adet enginar

- 1 adet patates

- 1 adet havuç

- 1 adet soğan

- Yarım limon suyu (enginarı ovmak için)

- 1 su bardağı haşlanmış bezelye

- 1 adet limon

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 su bardağı su

- 1 çay kaşığı şeker

- 1,5 çay kaşığı tuz

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR YAPILIŞI

Zeytinyağlı enginar için ilk olarak havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlamaya bırakıyoruz. Sebzeler hafif diri bir şekilde pişirildikten sonra suyunu süzerek kenara alıyoruz. Bezelyeleri de ayrı bir tencereye alarak yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşladıktan sonra suyunu süzerek önceden haşlanan patates ve havucun üzerine ekliyoruz. İsterseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz.

Garnitürlerimizi haşladıktan sonra küp küp doğradığımız soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurmamız gerekiyor. Soğan kavurduğumuz tencereye garnitürleri de ekleyerek birkaç dakika karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Enginarları bir kabın içine alarak yarım limon suyu ile güzelce ovalım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim. Enginarları dizdikten sonra orta kısımlarına garnitürleri ilave edelim. Artan garnitürü ise tencerenin kenarlarına ilave edebilirsiniz. 

Tencerenize şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Enginarlar piştikten sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın