onedio
Görüş Bildir
Hastane Randevusu Nasıl Onaylanır? MHRS'de 'Onaylı Randevu' Nasıl İptal Edilir? İşte Yeni Sistemin Özellikleri
Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni dönem başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan 'Onaylı Randevu' sistem, 13 Mayıs 2024 tarihinde devreye girdi. Bu tarihten itibaren alınan randevularda vatadaşların, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamaları gerekecek. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? MHRS randevu onayı nasıl yapılır? İşte, detaylar...
Reklam
Mutluluk İradeli Bir Seçim Olmayabilir (mi) ?
etiket
İrademizle mutluluğu seçebilir miyiz ya da farkına varmadan kendi garip seçimlerimizin birer oyuncusu muyuz? Daha anlaşılır bir ifadeyle, mutlu hissetmemizin önündeki engel yine kişinin kendisi midir? Bu sorulara ciddi bir araştırmayla açıklık getirmek istiyorum.
Reklam
Kilo Vererek Vücutlarını ve Hayatlarını Tamamıyla Değiştiren Kişilerden 15 İnanılmaz Fotoğraf
Kilo vermek her zaman kolay olmasa da sağlıklı bir yaşam için yapılması gereken ilk şeylerden birisi. Bugün, kilo vererek yaşamlarını değiştiren 15 internet kullanıcısının fotoğraflarını sizin için derledik. Umarız bu hikayeler gününüzü aydınlatabilir. Önemli not: Bu içerik kişilerin kendi kilo alma ve verme hikayelerini içermekte olup, öneri niteliği taşımamaktadır. Eğer tetikleneceğinizi düşünüyorsanız, okumayı burada sonlandırabilirsiniz.
Kolajen Dost mu Düşman mı?
etiket
Kolajen genellikle cilt sağlığı, eklem esnekliği ve kemik gücü gibi çeşitli sağlık yararlarıyla ilişkilendirilir ve genellikle takviye olarak kullanılır. Ancak, herhangi bir besin takviyesi gibi, kolajen takviyelerinin kullanımıyla ilgili bazı potansiyel riskler vardır ve bireyin sağlık durumuna bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Reklam
Eğer Genç Yaşta Elden Ayaktan Düşmek İstemiyorsanız Dikkat Etmeniz Gerekenler
Zamanı yavaşlatamayız ancak zamanın üzerimizdeki etkilerini yavaşlatabiliriz. Atılması gereken ilk adım kontrol edebileceğimiz alanlarda daha sağlıklı seçimler yapmaktır ve bu da kötü alışkanlıklardan vazgeçmekle başlar. Hadi hep birlikte bu kötü alışlanlıklar nelermiş görelim...👇Uyarı: Bu içerikteki bilgiler, tıbbi öneri niteliği taşımamaktadır.
Bir Psikolog Danışanlarından Duyduğu En Zor Cümleleri Paylaştı: "Bağırsam Duyulmuyor, Üzülsem Sorgulanmıyor"
Beden sağlığı kadar kıymetli olan bir diğer unsur da psikolojik sağlıktır. Fiziksel sağlığınız ne kadar mükemmel olursa olsun, eğer psikolojik olarak sağlıklı değilseniz, bu durum genel yaşam kalitenizi olumsuz etkiler. Dolayısıyla, tıpkı beden sağlığımızı korumak için spor yapar, dengeli beslenir ve düzenli olarak doktor kontrolüne gider gibi, psikolojik sağlığımızı korumak için de gerekli önlemleri almalıyız. Stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenmek, olumlu düşünmek, sosyal ilişkileri güçlendirmek ve gerektiğinde profesyonel yardım almak oldukça önemli.
Reklam
Türkiye'de Her 15 Dakikada Bir Kişi İnme Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ethem Murat Arsava, 10 Mayıs İnme Farkındalık Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında TÜİK verilerine değinen profesör doktor, Türkiye'de her 15 dakikada bir kişinin inme sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İşte, detaylar...
“Obezitenin Ortaya Çıkmasına Neden Olan 1.000’den Fazla Gen Varyantı Var”
Tüm dünyada 988 milyon kişiyi etkileyen obezite, insan sağlığını tehdit eden en kritik hastalıklardan biriolarak görülüyor. Dünya Obezite Federasyonu dünyada her yıl 4,7 milyon kişinin obezite ile ilişkilendirilen hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini bildiriyor. Bu kadar büyük boyutları olan obezite hastalığı ile ilgili doğru bilgiler edinmenin önemli olduğunu vurgulayan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinem Kıyıcı, “Toplumda, obezitenin sadece hareketsiz yaşama ve yeme davranışındaki iradesizliğe bağlı olarak geliştiği bilgisi çok yaygındır. Ancak obezite ile ilgili yapılan araştırmalar, iç ve dış kaynaklı pek çok etkenin, obezitenin ortaya çıkmasını tetiklediğini ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.
Reklam
Yeni Yapay Zeka Algoritması 'Kanser Tedavisi' İçin 32 Farklı İlaç Geliştirdi!
Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları, POLYGON adı verilen bir yapay zeka algoritması geliştirdi. Kanser tedavisinde özellikle 'çok hedefli ilaçların' geliştirilmesinin önünü açabileceği düşünülen platform, 32 potansiyel çok hedefli kanser ilacının sentezlenmesine yardımcı oldu. Tıp dünyasında çığır açabilecek bu ilerleme, kanser dışında pek çok hastalığın tedavisinde de umut ışığı olabilir. İşte, detaylar...
En Doğru Bakım İçin Cilt Tipinizi Belirleyin
etiket
Sağlıklı ve kusursuz bir cilt için cilt tipinizi bilmek çok önemlidir. Cilt tipinizi bilmek, doğru ürünleri seçmenize ve sizin için en uygun cilt bakım rutini oluşturmanıza olanak tanır. Dikkate alınacak ana cilt tipleri şunlardır: Dengeli/Normal, karma, yağlı, hassas, nemsiz, kuru. Elbette cildimiz karmaşıktır ve her zaman tam olarak tek bir kategoriye sığmayacaktır ve yaşa göre, mevsime göre, periyodik zamanlara göre farklılıklar gösterebilir. En iyi cilt analizinizi şüphesiz ki profesyonel güzellik danışmanınız belirleyecektir ve güzellik uzmanınız sizin için en uygun bakım ürünleri ve bakım planını oluşturacaktır. Bu yüzden profesyonel bakımlar, destek, analizler oldukça önemlidir.
Reklam