Samsung Türkiye'ye Yapay Zeka Laboratuvarı Kurdu
Samsung yapay zeka teknolojisini Türkiye’ye getirdi. Ankara Üniversitesi bünyesinde Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı’nı açan teknoloji devi, bu anlamda Türkiye’deki ilk yapay zeka girişimini de hayata geçirmiş oldu.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahat etmek isteyenler sorup duruyor ama, Brüksel ile Ankara arasında söz düellosu devam ediyor.Gerçi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla son beyanı bir öncekinin sertliğinde değildi.Erdoğan, Türkiye'yi dışlamak yerine ortak tehditlere karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor, vize anlaşmasının Türkiye-AB ilişkilerini de ileriye sıçratmasını temenni ediyordu.Vize anlaşmasının öneminin ve çantada keklik olmadığının herkes farkında.***Oysa AB'ye vizesiz seyahat hakkı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdeleriyle adeta çantada keklik görülmeye başlamıştı.Nitekim AB Komisyonu da 4 Mayıs'ta Türkiye 72 şartın tamamını yerine getirmemiş olsa da sözünde durmuş, 'getireceği kanısıyla' Haziran ayındaki AB Konseyi'ne tavsiyede bulunmuştu.
Hazırlıklı Olun: Robotlar, Virüsler ya da Doğal Felaketler İnsanlığın Sonunu Getirebilir!
Oxford Üniversitesi'nden araştırmacıların hazırladığı Global Felaket Riskleri raporuna göre geleceğimize dair endişeli olmamız için epey sebep var!Raporda hükumetlerin yapay zekânın ve robotların yükselişi, biyolojik silah olarak kullanılabilecek ölümcül virüsler gibi insanlığı tehdit eden felaket dalgalarına karşı yeterince hazırlıklı olmadığı tespit edildi. Süper volkanlar, gök taşı çarpmaları ve nükleer savaş konusunda da durum pek iç açıcı değil...
Beyninizdeki Verileri Mikroçiplere Yüklemiş Gibi Etki Bırakacak Yapay Zeka Konulu 20 Film
Günümüzde yapay zeka oldukça ilgi gören bir alan. Henüz insansı robotlar bizim gibi dünya üzerinde dolaşamasalar da, konuşamasalar da bunun çok da uzak olmayan bir gelecekte meydana gelebileceğini biliyoruz. Bu konu sinemada ise çok önceden işlenmeye başladı. Olaya bilim insanlarından daha farklı bir perspektiften bakan yönetmen ve senaristlerin ortaya koyduğu bu filmlerin pek çoğu şimdiden şaheser haline gelmiş durumda.İşte; 'Beyninizdeki Verileri Mikroçiplere Yüklemiş Gibi Etki Bırakacak Yapay Zeka Konulu 20 Film'.Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmış olup, seri halindeki filmlerden ilk filmin puanı sıralamada esas alınmış bulunmaktadır. Film açıklamaları beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alıntılanmıştır.
Yapay Zekanın Sınırları Çizilecek: Uluslararası Kurallar Geliyor
G7, yani dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeleri tanımlayan kısa ad. Bugüne kadar dünya ekonomisini ve uluslararası kuralları belirlemek için pek çok kez işbirliğine giden ülkeler bu kez geleceğe çeki düzen vermek için bir araya geldi. Amaç; yakın geleceğin yeni normali haline gelecek olan yapay zekanın hangi kurallar altında işleyeceğini şimdiden belirlemek.
Deadpool'un Diğer Bütün Süper Kahramanlardan Daha Eğlenceli Olduğunun 30 Kanıtı
Deadpool'da farklı bir şeyler var. O diğer süper kahramanlar kadar ciddi değil, kendine boşuna kasmıyor hatta yeri geldiğinde şaka yapıp, küfür de edebiliyor. Yani tam bizden biri. 😌İşte ' Deadpool'un Diğer Bütün Süper Kahramanlardan Daha Eğlenceli Olduğunun 30 Kanıtı'.Not: Bu arada içerikteki gifler Deadpool cosplaylerine ait. Yani aslında onlar bile daha eğlenceli diğer süper kahramanlardan. 😁
Sahtecilikte Yeni Boyut: Yapay Zeka Rembrandt Üretti
Sanat eleştirmeni robot, roman yazan yapay zeka derken bu gelişmelerden resim sanatı da uzak kalamazdı. Aşağıda yer alan tablodaki siyah kıyafet üzerine geniş kenarlı siyah bir şapka ve beyaz yaka giyen adam 17’inci yüzyıldan kalma gibi gözükse de aslında 2016 ürünü. Adı da “The Next Rembrandt”.
Olası Bir Yapay Zeka İstilasında Hayatta Kalmak İçin Bilmeniz Gereken 18 Şey
Yapay zeka giderek daha da karmaşık bir hal alıyor. Kaçınılmaz olarak bilinçlenecek ve insanların yarattığı makineler arasında bazı çıkar çatışmaları meydana gelecek. En sonunda makineler bu çatışmaları kazanacak ve insanoğlu makinelerin yönettiği bu dünyada hayatta kalmaya çalışacak. Günümüz için böyle bir tehlike henüz öngörülmese de, ileride bunun gerçekleşmesine pek çok bilim adamı tarafından kesin gözüyle bakılıyor. Peki o gün geldiğinde hala hayatta olan insanlar ne yapacak?
Microsoft 'Tay' Adına Özür Diledi
ABD merkezli yazılım devi Microsoft, geliştirdikleri yapay zeka yazılımının Twitter’de küfretmeye, ırkçı ve tartışmalı siyasi yorumlar yapmaya başlaması üzerine dün bir özür mesajı yayınladı.
Yapay Zekanın Yazdığı Roman Neredeyse Edebiyat Ödülü Alıyordu
Birçok meslek erbabı bir süre sonra yaptıkları işleri robotlara bırakacak olmanın korkusunu yaşıyor ancak kimsenin aklına bu meslek gruplarından birinin yazarlık olacağı gelmezdi. Bir Japon yapay zeka programının ortak yazarlığını yaptığı kısa roman ulusal edebiyat ödüllerinde ilk aşamayı başarıyla geçti.
Geleceğimiz Hakkında Olan ve Sorgulayan Beyinleri Alakadar Eden 12 Bilimsel Gelişme
Bilim, evren ve insanların evrendeki konumları ile ilgili anlayışımızı değiştirdiği gibi, denetimimiz dışındaki değişimleri kavramamıza ve bu değişimlere ayak uydurmamıza da yardımcı olan bir daldır… Görelilik, doğal seçilim, tohum kuramı, günmerkezlilik (helyosantrizm) ve doğal olgularla ilgili daha nice açıklamalar, insanların zekaya ilişkin ve kültürel anayışlarını yeniden biçimlendirmiştir. Aynı durum internet, biçimsel mantık, mimarlık ve tekerlek gibi farklı buluşlar için de geçerlidir… Şöyle önümüzdeki yaşanacak olan 40 veya 50 yılı bir düşünelim… 2050 yılında yaşanması muhtemel olgulara ve bunların meydana gelme olasılıklarına bir göz atalım…Bunlardan birkaçına neredeyse kesin, çoğuna olası, bir kısmına olası değil ve oldukça uzak bir olasılık gözüyle bakabiliriz… Şimdi bunları gözden geçirelim isterseniz