onedio
Görüş Bildir

ChatGPT Haberleri

ChatGPT ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. ChatGPT ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Yapay Zekaya Sorduk! 2020 Yılından Sonrası Neden Bir Yıl Gibi Geliyor?
Öyle durumlar olur ki büyük bir insan topluluğu ortada bir veri olmamasına rağmen bir tespitin doğru olduğunu birbirinden haberi olmadan kabul eder. Son zamanlarda en sık duyulan tespitlerden biri de 2020 yılından beri zaman algımızın değişmiş olması. Eskiden belli yıllarda yaşanan olayları hatırlarken 2020'den sonrasının bir yıl gibi gelmesi, bir olayın 2022'de mi 2024'te mi yoksa geçen ay mı yaşandığı unutuluyor, yıllar aylar adeta çorba oluyor. Biz de bu şikayetleri duyduk, belki kendimiz de bu şikayette bulunduk ve yapay zekaya bunun neden olduğunu ve bunu nasıl aşabileceğimizi sorduk.
AK Parti Kabinesinde Hangi İsimler Değişecek? Yapay Zeka Olası Senaryoları Tek Tek Açıkladı
AK Parti, 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek büyük kongreye hazırlanıyor. Sık sık değişim sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK listesinde ciddi değişim yapması bekleniyor. Kulislerde cuma günü kabine değişikliğinin yapılacağı konuşulurken hangi isimlerin değişeceği, kabineye gelecek yeni isimlerin kim olacağı merakla bekleniyor.En az 3 bakan ve üzerinde değişim olması bekleniyor. İsimlere dair belirsizlik sürerken, bu sorunun yanıtını yapay zekada aradık. Yapay zeka, son yaşanan gelişmeleri de ele alarak isim isim tahminlerde bulundu ve olası senaryoları açıkladı. İşte yapay zekaya (ChatGPT) göre AK Parti'nin yeni kabinesi.
Geçmişten Bugüne Düşen Mektup: Oğuz Atay'dan Hayranı Olduğunu Söyleyen Cem Yılmaz'a İnciler!
Yapay zekanın becerileri aldı başını gidiyor. Kimi zaman çok parlak fikirlere kimi zaman da 'olmasa da olurdu' dediğimiz projelere şahitlik ediyoruz. Konu ünlüler olduğundaysa yelpaze iyice genişliyor. Fırsatı elimize geçmişken bir fikir de bizden çıksın dedik! Ünlüleri hayran olduklarını söyledikleri veya 'idolü' ilan ettikleri birbirinden kıymetli isimlerle buluşturma imkanımız varken ne bekliyoruz ki diye düşündük ve ChatGPT'nin kapısına yine birtakım ricalarda bulunmak için dayandık!Serimizin ilk ismi Cem Yılmaz. Ünlü komedyenin 2008 yılında verdiği röportajda Oğuz Atay hayranlığını baz alarak, Oğuz Atay'ın geçmişten bugüne Cem Yılmaz'ın ta kendisine bir mektup göndermesini rica ettik.Bizce sonuç şahane oldu! Gelin, duayen Oğuz Atay Cem Yılmaz'ı nasıl değerlendirmiş, neler önermiş beraber görelim.
ChatGPT, DeepSeek ve Gemini Ülkemizde Bekçi Olabilir mi? Bekçilik Sınav Sorularını Çözdürdük!
OpenAI'ın öncülük ettiği yapay zeka savaşı gün geçtikçe kızışmaya başladı. Son olarak Çin'den gelen DeepSeek birçok kullanıcı tarafından beğenildi. Fakat yapay zeka araçlarının çoğalması, kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabiliyor. Farklı amaçlar için farklı yapay zeka araçları önerilse de kullanıcılar hangisine güveneceği konusunda emin olamıyor. Biz de sizin yerinize bu olaya bir el attık ve yapay zeka sohbet robotlarının Bekçilik Sınavı sorularını çözmesini istedik!Bakalım 30 Eylül 2023 tarihli Bekçilik Sınavı'nda hangi yapay zeka başarılı oldu?
Yapay Zekâ İle Aşk Yaşanır mı?
Teknolojinin hızına ayak uydurmak imkânsız, zaten artık öyle bir çabamız da yok, sadece gün geçtikçe daha çok şaşırıyoruz.Chatgpt’yi teknoloji aşıkları mutlaka duymuştur hatta denemişlerdir bile... Ben de bir “technopat” olarak Chatgpt ile tanıştım ancak konu hakkındaki yazıyı ancak kaleme alabiliyorum.
Chatgpt Dönemi - Soğuk Zekâ
Muhakeme gücümüzü kaybediyoruz.Yapay zekâ düşünce pratiğimizin önüne geçerse beynimizi kullanma yüzdemiz düşecek.Çalışmayan kasların atrofiye uğraması gibi beynimiz de küçülecek. Hayatımıza yeni giren teknolojilerin hem yararlı hem de yararlı olmayan yanları var. Dikkat ederseniz “zararlı” demedim. Sadece bazı konularda bizi ileri taşırken bazı noktalarda da geriye götürebiliyor.
Bu Yapay Zekaların Ne İşe Yaradığını Bulabilecek misin?
Kısaltılışı AI (Artificial Intelligence) olan yapay zekalar, makine ve yazılım zekasıdır. Her ne kadar insanlar tarafından oluşturulsa da, pek çok alanda insan gücünden daha hızlı ve pratik olmaları ile öne çıkıyorlar. Bu testimizde sıraladığımız yapay zekaların ne işe yaradığını bulmanı isteyeceğiz. Haydi teste!
Yapay Zekâ Editörlerin Yerini Alır mı?
Yapay zekâ teknolojileri ve makineleşme bir yandan insanlığa önemli bir kolaylık sağlarken bir yandan da insanlık ile ilgili büyük bir tehdit olarak algılanıyor. İşsizlik, insan odaklılığın kaybı, gizlilik, güvenlik, güvenilirlik beraberinde etik ve hukuki altyapısızlık yapay zekânın olumsuz yorumlara açık olmasının başlıca sebepleri arasında. Yapay zekâ, teknolojik sistemlerin karmaşık görevleri yerine getirebilme, öğrenme, sentezleme ve kararlar alabilme becerisine sahip olmalarını sağlıyor. Öte yandan bu teknolojiler otomasyon, veri analizi, tıbbi teşhisler, robotlar ve daha birçok alanda kullanılıyor; kişiselleştirilmiş öğrenme programları, risk değerlendirme, robotik cerrahi, müşteri hizmetleri, yapay zekâ tabanlı sanatsal ürünler, oyunlar vb. Bu yazı ChatGPT özelinde yazıldı. Chat GPT, metin tabanlı sohbetlerde kullanılmak üzere tasarlanan bir dar yapay zekâ platformu. Kullanıcıların girişlerine yanıt olarak tutarlı ve anlamlı metin üretiyor. Geniş bir veri kümesi üzerinde eğitilen model dil yapısını, kelime anlamını ve örüntüleri anlama yeteneğine sahip. ChatGPT, yapay zekâ algoritmalarını kullanarak, kullanıcının metin girişlerini anlıyor ve buna uygun yanıtlar üretiyor. Peki ChatGPT, nitelikli bir editörün yerini tutabilir mi? Öngörüm, yakın vadede bunun mümkün olamayacağı yönünde.