2023 YKS İlk Dönem Konuları: 12. Sınıf 1. Dönem YKS Konuları Neler?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada YKS ve LYS konularının yalnızca 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini kapsayacağını açıkladı. Bunun üstüne öğrenciler ve veliler YKS ilk dönem konularını araştırmaya başladı. Peki YKS sayısal, eşit ağırlık, sözel birinci dönem konuları neler? 12. sınıf 1. dönem YKS konuları hangileri? İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den LYS ve YGS Öğrencilerini İlgilendiren Açıklama
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LYS ve YGS öğrencilerini ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Ülkemizde yaşanan büyük felaketin ardından pek çok bakanlıktan farklı kararlar gelmeye devam ediyor. Psikolojik olarak zorlu bir süreçten geçerken, eğitimde de aksamalar meydana geldi. MEB bu konu hakkında yeni kararını duyurdu.
Cümlede İsim Soylu Gibi Kullanılan Fiil Soylu Kelimeler: Fiilimsi Nedir?
Fiilimsi veya eylemsi, fiillerden türeyen fakat fiilin tüm özelliklerini göstermeyen; cümlede isim soylu olarak kullanılan fiil soylu kelimeler olarak tanımlanır. Türkçe derslerinin ana konularından biri olan fiilimsiler, pek çok öğrencinin zorlandığı bir konudur. Aldıkları yapım ekine göre fiilimsiler cümlede isim, sıfat veya zarf olarak kullanılabilir.Bu içeriğimizde fiilimsi hakkında merak edilenlere ulaşabilirsiniz.
Müfredatımız Yaşamsal İhtiyaçlara Ne Kadar Cevap Verebiliyor?
Eğitimin amacı genel olarak, özellikle genç bireyleri hayata hazırlamak, onların sorunlarını geçmiş tecrübelerin de yardımı ile çözmelerine yardım edecek bilgileri vererek hayata adapte olmalarını sağlatmak ve yine onlara ebeveynlerinin sahip olduğu değer dünyasını tanıtmaktır. Pedagojik kaygı ise bunu en iyi şekilde yapmanın yollarını arar.Pedagojik kaygının en kilit noktasını “öğrenciye nasıl ulaşabilirim?” oluşturur.
MEB Açıkladı 10 İlde Eğitime Ara: Deprem Sonrası Hangi İllerde Okullar Tatil?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve şiddeti 7.4 olarak ölçülen deprem, çevre illerin yanı sıra farklı ülkelerden de hissedildi. Etkisi ve şiddeti son derece büyük olan depremin ardından artçılar devam ederken, illerden binaların çökme görüntüleri sosyal medyaya yansımaya devam ediyor. Bu durum üstüne Milli Eğitim Bakanlığı 10 ilde eğitime 1 hafta ara verdiğini duyurdu. Peki hangi illerde eğitime ara verildi? İşte detaylar...
Yarın Kar Yağışı Dolayısıyla Okullar Tatil mi? 6 Şubat Pazartesi Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi?
Ülke genelini etkisi altına alan kar yağışı özellikle iç ve doğu kesimlerde daha yoğun bir şekilde görülmeye başladı. Özelikle kar kalınlığının 107 santimi geçtiği illerde öğrenciler ve kamu çalışanları için tatil ilan edildi. Gündelik yaşamı olumsuz etkilemeye başlayan kar yağışının ardından hangi illerde okulların tatil olduğu araştırılmaya başlandı. Peki yarın okullar tatil mi? 6 Şubat hangi illerde okullar tatil? İşte detaylar...
Ankara Öğrencilerine Özel: ODTÜ Çalışma İstasyonu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Kızılay ve Dikimevi istasyonlarının ardından öğrenciler için ODTÜ Metro İstasyonu’nda çalışma alanı ve kütüphane alanını Ankara öğrencilerinin hizmetine sunmuştu. Biz de büyük ilgi gören bu çalışma istasyonu hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu içerikte bir araya getirdik. Keyifli okumalar!
Herkesçe Bilinen Bir Şeyi Hatırlatma Sanatı: Telmih Nedir?
Telmih, çağrışıma dayanan bir edebi sanattır. Halk edebiyatında ve Divan edebiyatında sıklıkla kullanılan bu edebi sanat, günümüzde de halen kullanılmaktadır. Bilinen bir olay, kişi, herhangi bir kıssa, atasözü, nükte ve fıkrayı anlatma işi olarak da kabul edilir. Telmih sanatında anlatılan duygu ile işaret edilen şey arasında gizli bir benzetme söz konusu olabilir. Bu içeriğimizde telmih hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
İsimleri Çeşitli Yönlerden Niteleyen Kelimeler: Sıfat Nedir?
Sıfat, adlandırılan şeyin niteliğini, miktarını veya kapsamını belirtmek amacıyla kullanılan kelimelere verilen addır. Sıfatlar, genelde diğer sıfat ve isimlerden önce gelir fakat bunun istisnaları da vardır. Sıfatlar, varlıkları tarif eder ve onların özelliklerini bildirir. Bu kelimeler, anlatıma zenginlik kazandırır. Cümleden çıkarıldığında, cümle çok fazla anlamsız hale gelmez. Sıfat, anlatımın daha içten ve duygusal olmasını sağlayabilir. Çıkarıldığında ise cümle daha düz bir anlam kazanır.Bu içeriğimizde sıfat hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yalnızca İki Pozitif Tam Sayı Böleni Olan Doğal Sayılar: Asal Sayı Nedir?
Asal sayılar, yalnızca iki tam sayı böleni bulunan sayılara denir. Bu sayılar sadece 1 sayısına ve kendisine bölünür. 1'den büyük tam sayılar olan asal sayılar, kendisinden başka bir sayıya kalansız bölünemez. En küçük asal sayı 2'dir. En büyük asal sayının ne olduğu ise bilinemez çünkü asal sayılar sonsuzdur. 2 dışında çift olan herhangi bir asal sayı yoktur.Bu içeriğimizde asal sayılar hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Temel Problemi Varlık Olan Felsefi Disiplin: Ontoloji Nedir?
Ontoloji, temel problemi varlık olan felsefi bir disiplindir. Genel olarak varlığın veya gerçek olan her şeye tarafsız olarak neyin uygulandığının felsefi çalışması olarak kabul edilir. Ontolojide temel soru herhangi bir şeyin var olup olmadığıdır. Aristoteles'e göre ontoloji, varlıkların incelenmesi şeklinde açıklanır. Birçok felsefi konu gibi ontolojinin de tam olarak tanımını yapmak ve bunu açıklamak zordur.Bu içeriğimizde ontoloji hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bir Problemi Çözmek İçin Tasarlanan Yol: Algoritma Nedir?
Algoritma, hesaplamalarda veya diğer problem çözme işlemlerinde izlenecek bir dizi sonlu kural veya talimat olarak tanımlanabilir. Diğer bir ifadeyle algoritma, belli bir problemi çözmek, bir amaca ulaşmak için izlenen yoldur. Algoritma, elde etmek istediğiniz şeye bağlı olarak basit ve karmaşık olabilir. En temel anlamıyla telefonunuzu, bilgisayarınızı, dizüstü bilgisayarınızı veya hesap makinenizi her kullandığınızda algoritma kullanırsınız.Bu içeriğimizde algoritma hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.