onedio
Görüş Bildir
Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ankara Rotası! İşte Yarıyıl Tatilinde Ankara'da Gidilecek Yerler
Yarıyıl tatilinde çocuklarınızla birlikte Ankara'yı yeniden keşfetmeye hazır mısınız? Ankara'nın tarihi dokusu ve keşfetmeye değer müzeleri ile dolu dolu bir tatil geçireceksiniz. Milli parklar, etkinlik alanları, kütüphaneler, hayvanat bahçeleri ve müzelerde hayata dair pek çok şeyi birlikte keşfedeceksiniz. Bu sömestir tatilinde Ankara'nın en bilgi dolu ve eğlenceli rotası sizi bekliyor. Peki, yarıyıl (sömestir) tatilinde Ankara'da nereye gidilir?İşte yarıyıl tatilinde Ankara'da gidilecek yerlerNot: Müze ve etkinlik alanlarının sömestir tatili programlarını, doluluk oranlarını gitmeden önce öğrenmelisiniz. Giriş ücretleri ve kapalı günlerle birlikte detaylı bilgiyi sayfamıza eklediğimiz linkler üzerinden inceleyebilirsiniz. 
İngilizce Bir Şey Okurken Bir Süre Sonra Neden Başımız Ağrımaya Başlar?
Yabancı dil öğrenme sürecinde yaşama ihtimalinizin oldukça yüksek olduğu bir problemle karşınızdayız. Daha önce hiç İngilizce veya başka bir yabancı dilde yazılmış herhangi bir şey okurken başınız ağrıdı mı? Eğer bu durumu yaşadıysanız, bu konuda yalnız değilsiniz. Zira yabancı dilde bir şey okuyan veya dinleyen insanlar bir süre sonra baş ağrısı problemi ile karşılaşabiliyor. Peki ama bunun sebebi ne? Neden İngilizce bir şeyler okurken veya dinlerken bir süre sonra başımız ağrımaya başlıyor? Gelin, bu soruya cevap bulmaya çalışalım!
Yarıyıl Tarilinde Çocuklarla İstanbul Rotası! İşte Yarıyıl Tatilinde İstanbul'da Gidilecek Yerler
Yarıyıl tatilinde çocuklarınızla birlikte yaşadığınız şehri keşfetmeye ne dersiniz? İstanbul'un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında birbirinden renkli ve eğlenceli müzeler, macera parkları, etkinlik alanları, kent ormanları ve saraylar sizi bekliyor. Bu sömestir tatilinde İstanbul'un altını üstüne getirmeye hazır olun. Peki, yarıyıl (sömestir) tatilinde İstanbul'da nereye gidilir?İşte yarıyıl tatilinde İstanbul'da gidilecek yerlerNot: Müze ve etkinlik alanlarının sömestir tatili programlarına katılmak için gitmeden önce bilet almanız ya da rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Giriş ücretleri ve kapalı günlerle birlikte detaylı bilgiyi sayfamıza eklediğimiz linkler üzerinden inceleyebilirsiniz. 
En İyi 15 Tatil Etkinlikleriyle Sömestiri Planlıyoruz! 15 Tatilde Çocuklarla Para Harcamadan Neler Yapılır?
Önümüzde harika bir yarıyıl tatili ve çocukların evde geçireceği bolca zaman var! Haliyle bu yıl da çocuklar '15 tatil hiç bitmesin' diyor, aileler ise tatilin verimli geçmesini istiyor. Evde düzenleyeceğiniz etkinlikler, atölyeler ve oyunlarla tatilin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Peki, evde sıkılan ve enerjisini atamayan çocuklara para harcamadan hangi etkinlikler yaptırılabilir? İşte, sömestirde çocukların hayal gücünü, gözlem yeteneğini, el becerilerini ve sorumluluk duygularını geliştiren en iyi 15 tatil etkinlikleri:
Küresel Eğitim Ligi: Geleceği Yakalayan Sistemler
PISA sonuçlarını incelediğimde aklıma hep aynı soru geliyor: Neden eğitim sistemimiz, çocuklarımızın potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyamıyor? Bir yanda uluslararası arenada adından başarıyla söz ettiren ülkeler, diğer yanda ise sürekli bir kısır döngüye hapsolmuş bir sistem… Peki, biz bu döngüyü nasıl kırabiliriz?Eğitim, bir ulusun geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Ancak, PISA (Programme for International Student Assessment) gibi uluslararası değerlendirme sistemlerinde Türkiye'nin yıllardır alt sıralarda yer alması, eğitim sistemimizin çıktılarını sorgulamamıza neden oluyor. Şöyle bir düşünelim: Başarılı ülkeler bu noktaya nasıl geldi ve biz neleri yanlış yapıyoruz? Gelin, Singapur, Güney Kore ve Finlandiya’nın eğitimdeki başarılarını kendi sistemimizle kıyaslayarak konuşalım.
Öğretmenler Grevde mi? 13 Ocak Okullar Tatil mi?
13 Ocak Pazartesi günü birçok okulda öğretmen olmaması, veli ve öğrencilerin aklına ''Öğretmenler okulda neden yok?'' sorusunu getiriyor. Nitekim pek çok kişi ''Öğretmenler grevde mi?'' sorusuna yanıt arıyor.Peki, okullarda neden öğretmen yok? Öğretmenler grev mi yapıyor? 13 Ocak'ta okullar tatil mi? Aradığınız soruların cevabını bu içeriğimizde öğrenebilirsiniz.
Reklam
Bir Öğrenme Felsefesi Olarak Hibrit Öğrenme
etiket
21.yy becerileri olarak görülen iletişim, işbirliği yapabilme, yaratıcılık, problem çözme, analitik düşünme ve seçim yapabilme gibi yetkinlikleri kazandırmada mevcut klasik eğitim anlayışının yeterli olmadığı ve olamayacağının görülmesi gereklidir. Çünkü mevcut eğitim anlayışında yeni bilgi/ler ve deneyim/ler (bunların maalesef çoğu çoktan seçmeli sorularla) derste kazanıldığı varsayımı ile hareket etmektedir. Oysa mevcut bu yapı yukarıda saydığımız becerilerin kazanılmasında temel olan bilişsel esnekliğin, akışkan ve sürdürülebilir zihin yapısının gelişmesinde yeterli olamamaktadır. Hatta yerine göre engellediği bile görülmektedir. Dünün pedagojisiyle bugünün beklentileri yeteri kadar karşılanamamaktadır.
Reklam
Eğitim Hak mı Yoksa Lüks mü?
etiket
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan Aralık 2024 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, eğitim harcamalarında yıllık artış oranı %91,64 olarak belirlenmiştir. Bu çarpıcı veri aklıma şu soruyu getirdi: Eğitim bir hak mı, yoksa parası olanın erişebileceği bir lüks mü?
Reklam
MSÜ Başvuru Nasıl Yapılır? 2025 MSÜ Başvuru Ücreti Belli Oldu mu?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları için heyecanlı bekleyiş başladı. Bununla birlikte, askeri öğrenci olabilmek için başvuru yapmak isteyen adayların araştırmaları hız kazandı. Peki, 2025 MSÜ başvuruları ne zaman, saat kaçta başlayacak? MSÜ başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Aradığınız tüm soruların cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Bağlantıda Ama Kopuk: Dijital Kalabalıkların Yalnızlığı
etiket
TDK’nın 2024 yılı kelimesi seçilen “kalabalık yalnızlık,” modern insanın topluluklar içinde bile hissettiği yalnızlığı ifade ediyor. Sosyal medya ve dijital teknolojiler, bağlantıları artırırken derin bağlanma ihtiyacımızı karşılamıyor. Sosyal medyadaki arkadaş sayısı gerçeklik algısını değiştiriyor.
Eğitimin Geleceğine Çalışan Gönüllü Kuruluş EYUDER
etiket
Eğitim, toplumların kalkınmasının ve geleceğe güvenle bakabilmesinin temel taşıdır. Ancak, eğitimin başarısı yalnızca iyi bir sistem ve müfredatla sınırlı değildir; aynı zamanda liderlik, yenilikçilik ve sürdürülebilir bir vizyon gerektirir. İşte tam da bu noktada, EYUDER (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) gibi sivil toplum kuruluşları devreye giriyor.2009 yılında Doç. Dr. Adem Çilek’in liderliğinde kurulan EYUDER, Türkiye’nin eğitim alanındaki en etkin ve kapsamlı derneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Sloganı olan “İşimiz Eğitim, Gücümüz Eğitim” sadece bir motto değil, aynı zamanda bu güçlü yapının misyonunu ve vizyonunu özetleyen bir yol haritası.
Reklam
Reklam
Öğretmenlikte Bundan Böyle KPSS Yerine AGS Yapılacak: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Tek Tek Açıkladı!
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarında köklü bir değişiklik yapılacağını duyurdu. 2025 yılından itibaren öğretmen adayları için KPSS kaldırılarak yerine Akademi Giriş Sınavı (AGS) uygulanacak. AGS öğretmen adaylarının mesleki becerilerini ve eğitime özgü yeterliliklerini değerlendirmeye odaklanacak. KPSS ise diğer kamu personeli alımları için uygulanmaya devam edecek. Yeni sistemle öğretmen adayları Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra göreve başlayacak.Kaynak
İlkokulda Karne Dönemi Sona Eriyor: Yeni Eğitim Yılında Karne Kalkacak, Yerine Gelişim Raporu Gelecek!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim döneminde başlayacak yeni bir uygulamayı duyurdu. Bakan Tekin yaptığı açıklamada, ilkokul seviyesindeki çocuklar için 2025 yılı itibarıyla artık karne verilmeyeceğini bunun yerine çocuklar için hazırlanan gelişim raporlarının verileceğini belirtti. Okullara gönderilen yılbaşı genelgeleri hakkında da konuşan Bakan Tekin “Yılbaşı kutlaması ile ilgili değil de ailelere maddi külfet getirecek şeylere girilmemesi yönünde daha önce yaptığımız değişiklik hatırlatıldı” dedi. 
Türkiye'de Asgari Ücret Alan Biri Nasıl Yabancı Dil Öğrenebilir?
Dil öğrenmek sabır, emek, özveri, vakit ve bazen de nakit istiyor. Çünkü dil öğrenmek için o dilin konuşulduğu ülkeye gitmeniz gerekiyor. Ancak maddi problemler ve vize sorunları sebebiyle ülke dışına çıkamayabilirsiniz. Özel bir kursa gideyim deseniz orası da dünya para... Dar gelirli bir çalışan veya henüz geliri olmayan bir öğrenci olarak sizin daha işe yarar tavsiyelere ihtiyacınız var. Zira yüksek ücretlerden dolayı özel ders alamıyorsunuz, yurt dışına zaten çıkamıyorsunuz ve bir de ateş pahası olan dil kitaplarını alamıyorsunuz. Bu durumda ne yapacağız peki? Dil öğrenmekten vaz mı geçeceğiz? Elbette hayır! Dar gelirliler için dil öğrenme rehberi niteliği taşıyan bu içeriğimizde, olabildiğince düşük bütçeyle yabancı dil öğrenmek için yapabileceklerinizi sıralıyoruz. Hadi başlayalım!
Reklam