Saadettin Ökten ile Yenidünya İnsanı ve Unutulan Değerlerimiz Üzerine Farkındalık Dolu Bir Röportaj
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Bu yıl ki açılışta, Dünya genelinde yaşanan sıkıntıların vurgulanması hasebiyle “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması seçildi. Fuar öncesi Kocaeli Kongre Merkezi’nde ve Kocaeli Belediye Başkanı sayın Tahir Büyükakın Bey’in önderliğinde özel açılış programı düzenlendi. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Sami Çakır, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşen programın bu yıl ki onur konuğu Prof. Dr. Sadettin Ökten idi. Sevgili dostum Prof. Dr. Uğur Batı teklifiyle hayat bulan röportajı gerçekleştirecek olmamın neşesi günler önce beni sardı. Yıllardır sevgi, saygı ve hürmetle takip ettiğim, kitaplarını okuduğum, ille de bir diğer kıymetli hocam Prof. Dr. Kemal Sayar ile sohbet ettikleri Gönül Sadası isimli radyo programını kaçırmadığım hocamla iki kelam etmekle hayat boyu unutulmayacak anılarıma bir yenisini ekledim. Güzel bir çay sohbetinin devamında kıymetli hocamla cam kenarına geçtik ve kendisine sorularımı yöneltmeye başladım;
Buzdolabı Kapağı Neden İkinci Kere Zor Açılır?
Buzdolabı hayatımızı kolaylaştıran en önemli ev aletlerinden biri. Ancak bazen buzdolabı kapakları kapandığında bir daha açmak neredeyse imkansız hale gelebilir. Çoğumuzun başına gelmiş olan bu durum özellikle dondurucu bölmesinden bir şey aldıktan sonra karşılaştığımız bir sorun. Peki buzdolabı kapağı neden zor açılır? Gelin kısaca anlatalım.
Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal: "Farklılıklara Saygı, Kitaplarla Kazanılan En Değerli Yetidir"
Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl büyüyen ve gelişen bir kitap etkinliği olmasının yanı sıra topluma kültürel bir zenginlik sunuyor. Bu atmosferde yazarlar ve okurlar arasında kurulan güçlü bağlar, kitap fuarlarının önemini bir kez daha gösteriyor. Çocuk gelişimi uzmanı, yazar, eğitimci Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ile gerçekleştirdiğimiz bu röportajda, kitap fuarlarının toplum üzerindeki etkisinden, ebeveynlerin çocuk yetiştirirken karşılaştıkları zorluklara ve oyunun eğitimdeki önemine kadar pek çok konuya değindik. Sıcak, samimi ve derinlemesine bir sohbetle çocukların gelişimine dair önemli ipuçları sunan Kangal, ebeveynlerin kendilerini nasıl geliştirebileceğini de ele aldı. Kitaplar aracılığıyla topluma ve bireylere nasıl dokunduğunu içtenlikle anlatan Kangal’ın paylaşımlarını, sadece ebeveynler için değil, herkes için ilham verici olduğunu düşünüyoruz.
Yaralı Geyik Gündeminin Ardından Geyik Efsanesiyle Ünlü Cami Yandı
Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaralı bir geyik, fabrikaya sığındı. Yaralı geyiğin Türk mitolojisinde yeri olduğu ve farklı anlamlar taşıdığı konuşulurken başka bir olay daha yaşandı.Bartın'ın geyik efsanesiyle ünlü camisinde yangın çıktı.Gelin, geyikli cami efsanesine bir bakalım.Kaynak: Patronlar Dünyası
Siber Zorbalıktan Dijital Okuryazarlığa: Orhan Toker ile Dijital Ebeveynlik Rehberi
Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl yüzbinlerce kitap severi ağırlayan, Türkiye'nin en büyük kitap fuarlarından biri olarak edebiyat dünyasının merkezi haline geliyor. On dördüncü kez düzenlenen bu fuar, yayınevleri, yazarlar ve okurları buluşturan büyük bir kültürel şölen. Yazarların katıldığı söyleşiler, imza günleri ve seminerlerle dolu bu etkinlik, aynı zamanda ebeveynlerin ve eğitimcilerin de çocuklara kitap sevgisini aşılamaları için müthiş bir fırsat sunuyor. Kitap dünyasının böylesine önemli bir parçası olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda, bu yıl dikkat çeken bir başka konu ise dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik. Teknoloji ile iç içe büyüyen bir nesli doğru yönlendirmek ve onları dijital dünyanın tehlikelerine karşı bilinçlendirmek, ebeveynlerin en büyük sorumluluklarından biri haline geldi. Bu bağlamda, dijital dünyada çocukları güvende tutmanın yollarını ve onların bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak stratejileri konuşmak üzere, sosyal medyada “Dijital Baba” olarak tanınan Orhan Toker ile bir araya geldik. Kocaeli Kitap Fuarı’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bu söyleşi, dijital ebeveynliğin zorlukları üzerine önemli ipuçları sunuyor. Toker’in paylaştığı öneriler, dijital okuryazarlıktan siber zorbalığa, ekran süresi yönetiminden dijital güvenliğe kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.Orhan Toker’in yaptığı iş sadece dijital cihazları kullanmayı öğretmekten ibaret değil; aynı zamanda dijital dünyada çocukları bilinçli bireyler haline getirmeyi hedefliyor. Ebeveynlere dijital dünyanın bilinmeyen köşelerini gösterirken, çocuklara da güvenli internet kullanımı ve sağlıklı içerik tüketiminin yollarını öğretiyor. Yıllar boyunca, sosyal medyada “Dijital Baba” olarak tanınan Orhan Toker hem sosyal medya platformlarında hem de seminerlerde, ebeveynlerle buluşarak onlara dijital çağın tehlikeleri ve fırsatları hakkında farkındalık kazandırıyor.Bu söyleşimizde, dijital dünyada çocuklarımızı nasıl koruyabileceğimizi ve onların bu dünyada nasıl bilinçli bireyler olarak yetişmesini sağlayabileceğimizi Orhan Toker’le derinlemesine konuştuk. Toker’in verdiği ipuçları ve öneriler, dijital dünyaya adım atan her ebeveyn için altın değerinde. Teknolojiye hâkim bir nesil yetiştirmek için bu tavsiyeleri göz ardı etmemek gerekiyor.