onedio
Görüş Bildir
Kocasının Değişik Kokusunu Fark Eden Kadın Parkinsonlular İçin Umut Oldu
İskoç kadın Joy Milne, kocasının kokusundaki değişimi fark ederek Parkinson hastalığının erken teşhisine yardımcı olabilecek bir ipucu buldu. Manchester Üniversitesi bilim insanları, bu ipucu üzerine yağ bezlerinin salgısını analiz eden bir test icat etti. Bu test, Parkinson'ın erken teşhisi için önemli bir araç olabilir. Bu hikaye, bir kadının hassas burnuyla başlayıp bilim dünyasına ilham verdi.
Neden Bazı İnsanlar Hayvanlar Gibi Kuyruklarla Doğar?
Kuyruk ile doğmuş insanları duymuşsunuzdur. Günümüzde insanlar kuyruk sahibi olmasa da, zamanında atalarımızın olduğu gerçeği ve bugün bazı insanlarda görülüyor olması oldukça ilgi çekici. Peki, bunun gerçek sebebi ne?
Tasseografi veya Tasseomancy Olarak da Bilinen Çay Falı Nedir?
Tasseografi veya Tasseomancy olarak da adlandırılan Çay Falı, çay içtikten sonra fincanın içinde kalan çay yapraklarının oluşturduğu kalıpları yorumlamayı içeren farklı bir fal yorumlama türüdür. Gelecekle ilgili olacakları önceden öğrenmeyi sağlayan bu yöntem, insanların ilgisini çekmeyi başardı ve özellikle fal düşkünlerini büyüledi.
Neredeyse Aynı Görünen İnsanların Sadece Görünüşlerinin Değil DNAlarının da Benzer Olduğunu Biliyor muydunuz?
Doppelgänger' kelimesi Almanca kökenli bir kişinin veya varlığın kendisine o kadar benzeyen başka bir kişi veya varlık olarak ifade edilmesi anlamını taşır. Doppelgänger'lar, genellikle fiziksel benzerlikleri göz önünde bulundurularak tanımlanır ve bazen insanların karıştırılabileceği derecede büyük bir benzerlik taşırlar. Ancak benzerlik sadece dış görünüşle sınırlı kalmaz görünen o ki DNAları da benzerlik taşıyor.
Reklam
Antarktika'nın Derinliklerinde Keşfedilen 20 Uzuvlu Yeni Deniz Canlısı Türü: "Promachocrinus Fragarius"
Dünya'nın en uzak ve en soğuk bölgelerinden biri olan Antarktika, yıllardır bilim insanlarını büyüleyen bir keşifler yatağı olmuştur. Uçsuz bucaksız buz tabakaları ve derin sularıyla çevrili bu kıta, doğasıyla adeta bir bilim kurgu filmine ilham vermektedir. Son yıllarda, bu soğuk diyarın sularında gerçekleştirilen araştırmalar, bilim dünyasını adeta büyülemeye devam ediyor. En son yapılan bir araştırma gemisi seferi, Antarktika açıklarında yaşayan gizemli deniz canlılarıyla ilgili şaşırtıcı bir keşif ortaya çıkardı: 'Antarktika Çilek Tüyü Yıldızları' adı verilen yeni bir deniz canlısı türü.
Gökbilimciler Maisie Galaksisinin Şimdiye Kadar Gözlemlenen En Eski Galaksilerden Biri Olduğunu Doğruladı
AUSTIN, Texas - Geçtiğimiz yaz tespit edilen bir galaksinin, James Webb Uzay Teleskobu'nun yardımıyla gerçekten de şimdiye kadar bulunan en eski galaksilerden biri olduğu doğrulandı. Büyük Patlama'dan 390 milyon yıl sonrasına ait olduğu belirlenen bu galaksi, Austin'deki Texas Üniversitesi'nden gökbilimciler tarafından keşfedildi. Galakside yapılan incelemeler, bulguların Nature dergisinde yayınlandığını ortaya koydu.
Reklam
Reklam
Reklam
NASA'daki Bilim İnsanları Uyarıyor: Güneş Fırtınası Teknolojik Kaosa Yol Açabilir
Güneş, Dünya'nın yaşam kaynağı olarak bilinen ve sürekli olarak enerji gönderdiği yıldızıdır. Güneşten gelen enerji, gezegenimizin iklimi, doğal olayları ve ekosistemi etkileyen temel bir faktördür. Ancak bazen Güneş'in aktivitesi daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Ortalama bir günde, muazzam miktarda güneş enerjisi, Dünya'ya hasara yol açmadan yönlendirilir. Ancak ara sıra, Güneş, Dünya'nın manyetik alanlarını yırtabilecek kadar güçlü bir fırtına yollayabilir.
Evrenin Büyük Sırrı Ortaya Çıkmak Üzere: Bilim İnsanları, Doğadaki Beşinci Temel Kuvveti Bulmaya Yakın!
17.yüzyılda yer çekiminin keşfi ile beraber evrenin gizli sırlarını bir bir çözen fizik dünyası, ilerleyen yıllarda doğanın bugünkü halini almasında büyük önem taşıyan dört önemli temel kuvveti de gün yüzüne çıkardı. Ancak beşinci temel kuvvet adı verilen, evrendeki tüm nesnelerin ve maddelerin birbiri ile etkileşime girmesini sağlayan unsur bir sır olarak kaldı. Bugün yayınlanan raporlar ise bilim insanları sayesinde söz konusu sırrın açığa çıkabileceğini öne sürüyor. Detaylar haberde.
Reklam
Google’dan Anlamlı Doodle: İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir?
Özel günlerde yaptığı Doodle'larla adından söz ettiren Google bugün yepyeni bir tasarımla dikkat çekti. Gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan Doodle’ını görenler arama motorlarına yöneldi. Peki Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisi olan Nüzhet Gökdoğan kimdir? Nüzhet Gökdoğan nereli, eğitim hayatı nasıldı?Gelin tüm detayları öğrenelim...
Mısır Piramitlerinin Aslında Yıldızlarla Gizemli Bir İlişkisi Olduğu Ortaya Çıktı!
Eski Mısır'ın büyülü toprakları, uzun yıllardır birçok gizemi içinde barındırmıştır. Bu gizemlerden biri de, antik çağın en görkemli yapılarından biri olan Mısır piramitleri ile yıldızlar arasındaki muhtemel bağlantıdır. Eski Mısır'ın büyülü topraklarında yükselen piramitler, hem antik Mısırlılar'ın gökyüzüne olan ilgisini hem de bu yapıların inşa edildiği dönemdeki astronomik bilgileri yansıtır gibi görünüyor. Efsaneler ve teoriler, piramitlerin yıldızlarla özel bir ilişkisi olabileceği fikrini uzun süredir tartışma konusu yapmıştır. Özellikle, ünlü Giza Piramit Kompleksi'nin, Mısır'ın gece gökyüzündeki takımyıldızlarına özel bir hizalama gösterdiği iddiaları, araştırmacılar arasında hem destekçilerini hem de eleştirmenlerini bulmuştur.
47 Sene Önce Son Bulan Uzay Yarışı Yeniden Başlıyor: Rusya, Yıllar Sonra Ay'a Tekrardan İniş Yapacak!
Soğuk savaş dönemimde uzay teknolojileri ve projeleri alanında büyük adımlar atan Rusya, Sovyetler Birliği'nin yıkılışının ardından uzun yıllar sürecek bir sessizliğe büründü. Asya Ayısı, tam 47 sene sonra uzay adına tekrardan somut projelere imza atmayı başladı ve bugün, Luna 25 isimli insansız uzay aracını Ay'ın gizli Güney Kutbu bölgesine iniş yapması için fırlattı. İşte detaylar...
Reklam