Antarktika'nın Derinliklerinde Keşfedilen 20 Uzuvlu Yeni Deniz Canlısı Türü: "Promachocrinus Fragarius"
Dünya'nın en uzak ve en soğuk bölgelerinden biri olan Antarktika, yıllardır bilim insanlarını büyüleyen bir keşifler yatağı olmuştur. Uçsuz bucaksız buz tabakaları ve derin sularıyla çevrili bu kıta, doğasıyla adeta bir bilim kurgu filmine ilham vermektedir. Son yıllarda, bu soğuk diyarın sularında gerçekleştirilen araştırmalar, bilim dünyasını adeta büyülemeye devam ediyor. En son yapılan bir araştırma gemisi seferi, Antarktika açıklarında yaşayan gizemli deniz canlılarıyla ilgili şaşırtıcı bir keşif ortaya çıkardı: 'Antarktika Çilek Tüyü Yıldızları' adı verilen yeni bir deniz canlısı türü.
Gökbilimciler Maisie Galaksisinin Şimdiye Kadar Gözlemlenen En Eski Galaksilerden Biri Olduğunu Doğruladı
AUSTIN, Texas - Geçtiğimiz yaz tespit edilen bir galaksinin, James Webb Uzay Teleskobu'nun yardımıyla gerçekten de şimdiye kadar bulunan en eski galaksilerden biri olduğu doğrulandı. Büyük Patlama'dan 390 milyon yıl sonrasına ait olduğu belirlenen bu galaksi, Austin'deki Texas Üniversitesi'nden gökbilimciler tarafından keşfedildi. Galakside yapılan incelemeler, bulguların Nature dergisinde yayınlandığını ortaya koydu.
NASA'daki Bilim İnsanları Uyarıyor: Güneş Fırtınası Teknolojik Kaosa Yol Açabilir
Güneş, Dünya'nın yaşam kaynağı olarak bilinen ve sürekli olarak enerji gönderdiği yıldızıdır. Güneşten gelen enerji, gezegenimizin iklimi, doğal olayları ve ekosistemi etkileyen temel bir faktördür. Ancak bazen Güneş'in aktivitesi daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Ortalama bir günde, muazzam miktarda güneş enerjisi, Dünya'ya hasara yol açmadan yönlendirilir. Ancak ara sıra, Güneş, Dünya'nın manyetik alanlarını yırtabilecek kadar güçlü bir fırtına yollayabilir.
Evrenin Büyük Sırrı Ortaya Çıkmak Üzere: Bilim İnsanları, Doğadaki Beşinci Temel Kuvveti Bulmaya Yakın!
17.yüzyılda yer çekiminin keşfi ile beraber evrenin gizli sırlarını bir bir çözen fizik dünyası, ilerleyen yıllarda doğanın bugünkü halini almasında büyük önem taşıyan dört önemli temel kuvveti de gün yüzüne çıkardı. Ancak beşinci temel kuvvet adı verilen, evrendeki tüm nesnelerin ve maddelerin birbiri ile etkileşime girmesini sağlayan unsur bir sır olarak kaldı. Bugün yayınlanan raporlar ise bilim insanları sayesinde söz konusu sırrın açığa çıkabileceğini öne sürüyor. Detaylar haberde.
Google’dan Anlamlı Doodle: İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir?
Özel günlerde yaptığı Doodle'larla adından söz ettiren Google bugün yepyeni bir tasarımla dikkat çekti. Gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan Doodle’ını görenler arama motorlarına yöneldi. Peki Türkiye'nin ilk kadın gök bilimcisi olan Nüzhet Gökdoğan kimdir? Nüzhet Gökdoğan nereli, eğitim hayatı nasıldı?Gelin tüm detayları öğrenelim...
Mısır Piramitlerinin Aslında Yıldızlarla Gizemli Bir İlişkisi Olduğu Ortaya Çıktı!
Eski Mısır'ın büyülü toprakları, uzun yıllardır birçok gizemi içinde barındırmıştır. Bu gizemlerden biri de, antik çağın en görkemli yapılarından biri olan Mısır piramitleri ile yıldızlar arasındaki muhtemel bağlantıdır. Eski Mısır'ın büyülü topraklarında yükselen piramitler, hem antik Mısırlılar'ın gökyüzüne olan ilgisini hem de bu yapıların inşa edildiği dönemdeki astronomik bilgileri yansıtır gibi görünüyor. Efsaneler ve teoriler, piramitlerin yıldızlarla özel bir ilişkisi olabileceği fikrini uzun süredir tartışma konusu yapmıştır. Özellikle, ünlü Giza Piramit Kompleksi'nin, Mısır'ın gece gökyüzündeki takımyıldızlarına özel bir hizalama gösterdiği iddiaları, araştırmacılar arasında hem destekçilerini hem de eleştirmenlerini bulmuştur.