Görüş Bildir
Sıradaki Milyoner Siz Olabilirsiniz: Henüz Hayata Geçirilmemiş 27 Uygulama Fikri İle Piyasayı Fethedin
Mobil uygulama sektörü, teknolojinin hızla ilerlemesiyle beraber büyümeye devam ediyor. İnsanlar, cep telefonlarını hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline getirerek birçok ihtiyaçlarını mobil uygulamalar aracılığıyla karşılıyor. Bu durum, mobil uygulama sektörünün gelecekte de popülerliğini koruyacağını gösteriyor. Eğer teknik yetenekleriniz varsa ya da bu yeteneklere sahip kişilere yatırım yapabilecek sermayeniz bulunuyorsa, mobil uygulama sektöründe ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. İşte, size bu amaçla bulduğumuz uygulama fikirleri. 👇Kaynak: 1
Dünyanın Yüzeyine Bir Çukur Açıp İçine Atlasaydınız Neler Olurdu?
Dünya'da bir çukur kazıp içine atlamayı düşünmek pek çok kişinin 'Acaba, nasıl olurdu?' diye merak etmesine neden olmuştur. Gezegenimizin merkezine yolculuk fikri; fizik, yerçekimi ve böyle bir çabanın sonucu hakkında çok sayıda soruyu gündeme getirmektedir. Gelin beraber, Dünya'yı kazıp bir çukur açmanın varsayımsal senaryosunu ve potansiyel sonuçlarını inceleyelim!
Reklam
Reklam
Yok Aslında Bir Sinekten Farkımız! Ama İşte Biz İnsanız!
etiket
1986 yılında Sinek (The Fly) filmini izlediğimde henüz 18 yaşımdaydım. İnsan doğası, evrim teorileri, parapsikoloji, bilimkurgu gibi kavramlar hakkında çocukluktan başlayan naif merakım, artık -ileride belki de bir ormana dönüşecek şekilde- filizlenmeye başlamıştı. David Cronenberg’in ustaca kurguladığı film, Jeff Goldblum’un etkileyici oyunculuğu ve görsel efektleri ile beni oldukça etkilemişti, ürperdiğimi hatırlıyorum.
Evrenin Yoktan Var Olması İçin Önce Yok’un Var Olması Gerekiyor!
etiket
Önceki yazıda miktarı sabit, değişmez enerjiyi içecek kutusuna benzetme yaparak inceledik, şimdi de enerjinin varoluşunu miktarı sabit değil de var olduktan sonra giderek çoğalarak büyük patlamaya geldiğini var sayarak irdeleyelim. Tabi bu varsayım, sadece spekülasyon değil, bilimin de dışına çıkmak olacaktır. Ancak ilgili akademisyenler ve konuya iyi derecede hâkim kişiler dışında birçok insan evrenin böyle var olduğunu zannediyor. Kısaca, enerjinin var olduktan sonra giderek çoğaldığı ve bir süre sonra patlayıp (Bigbang) evreni oluşturduğunu zannediyor. Dolayısıyla kafalarda doğru resim oluşması için bilim dışı da olsa bu varsayıma da kısaca değineyim. Öncelikle şu notu bildireyim; “enerji” sözcüğü aslının ne olduğunu bilmediğimiz yasaların şekil verdiği ve bizim bildiğimiz enerji çeşitlerine dönüştürerek evreni oluşturduğu objedir. Yani ben enerji derken bu bilinmeyen objeyi kastediyorum. Şimdi konuya devam edeyim.
Reklam
Birbirinden Farklı Yer Çekimlerine Sahip Gezegenlerde Ne Kadar Yükseğe Zıplayabiliriz?
Uzayda bulunan sayısız gezegen ve uydu birbirinden farklı kütle değerlerine ve bu kütle değerleri nedeniyle oluşan yer çekimi kuvvetlerine sahip. Söz konusu kuvvetler sadece gezegenin kendisi için değil, üzerinde yer alan nesnelerin ağrılığı adına da oldukça önemli bir rol oynuyor. Örneğin, Ay'da bulunduğunuz bir senaryoda, Dünya'daki halinizden çok daha hafif bir forma sahip oluyorsunuz. Bu durum pek tabii ki gökyüzüne doğru sıçramalarımızı da etkiliyor. Gelin, şimdi hep beraber hangi gezegen ve uydularda ortalama bir insanın ne kadar yükseğe zıplayabileceğini inceleyelim.
Reklam
Teknofest'te Trendyol Rüzgarı: Yeni Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Atölyesi Teknoloji Severler ile Buluşuyor!
30 Ağustos Zafer Bayramı ile ziyaretçilerine kapılarını açan Teknofest Ankara festivali tüm hızıyla devam ediyor. Yüzlerce dev şirketin yeni teknolojilerini sergilediği etkinlikte ünlü yerli e-ticaret platformu Trendyol da boy gösterdi. Dev firma, yazılıma ilgi duyan gençlere benzersiz bir deneyim sunan robotik kodlama atölyesi, yeni metaverse tabanlı sanal gerçeklik dünyası ve yapay zeka asistanı AITEN ile teknoloji severleri etrafında topladı.
Reklam
Reklam