Görüş Bildir
Celal Şengör Çocukken Yediği Tokatın Bilimsel Açıklamasını Yaptı: "Kinetik Enerji Isı Enerjisine Dönüşüyor"
Ünlü jeolog Prof.Dr. Celal Şengör, bilimsel çalışmaları ve katkılarıyla son yılların en çok tanınan bilim insanlarından biri. Şengör, jeoloji bilimine yaptığı katkılarla sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da tanınıyor. Bilimsel araştırmalarının yanı sıra, bilimi halka anlatma konusunda da önemli bir rol üstlenmiş olan Şengör, sık sık televizyon programlarına ya da YouTube kanallarına konuk oluyor.
Reklam
Sahip Olduğunuz Göz Rengi Görme ve Okuma Yeteneğinizi Etkiliyor
Gözler, insanların yüzleri üzerindeki en çarpıcı parçalarından biridir. Renkli gözlerin, koyu renkli gözlerle birlikte varlığını sürdürmesi, bilim insanlarını yıllardır meraklandırmış ve bu renklerin evrimsel avantajları konusunda spekülasyonlara neden olmuştur.
Kafalarına Doğrudan Yıldırım Düşen İnsanların Mucizevi Bir Şekilde Hayatta Kalmasının Bilimsel Açıklaması
ABD'de herhangi bir yıl içinde yıldırım çarpma olasılığı yaklaşık 1,2 milyonda 1'dir. ABD Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre, 80 yaşına kadar yaşadığınızı varsayarsak, bu oran yaşamınız boyunca 15 bin 300'de 1'e düşüyor. Yine de çok düşük bir ihtimal olsa da her ihtimale karşı başkalarının yıldırım çarpmasından nasıl kurtulduğunu bilmek isteyebilirsiniz. İşte sizi için derlediğimiz son araştırmadan elde edilen bilgiler:
Reklam
Araştırmacılara Ödül Kazandıran Fosilin Boyama Olduğu Ortaya Çıktı!
Yaklaşık yüz yıl önce bulunduğunda bilim dünyasını heyecanlandıran fosilin parçalarının sahte olduğu ortaya çıktı. İlk dinozorlar döneminden önce yaşadığı düşünülen ve bir sürüngen türüne ait olduğu sanılan fosilin bazı kısımlarının boyanarak eklenmiş olduğu anlaşıldı. Detaylar içerikte. 👇Kaynak: 1
Reklam
Bilim İnsanlarının Ne Olduğunu Tam Olarak Çözemediği 7 Akılalmaz Keşif
Gizemlerle dolu evrenin derinliklerindeki sırların çözülmesi için gece gündüz demeden çalışan bilim dünyası, her geçen gün yeni bilgi ve buluşlarla karşımıza çıkıyor. Ancak, bu durum bilim insanlarının tüm keşif ve fenomenleri hala tam olarak çözdüğü anlamına gelmiyor.Bugün, sizlerle beraber kara deliklerin çekimi, kuantum fiziğinin belirsizlikleri ve hatta yaşamın kökenine kadar uzanan birçok konuda bilim insanlarının hala tam olarak ne olduğunu çözemediği 7 ilginç keşfe bir göz atacağız. 👇Kaynak: 1 2
Dünyanın En Zor Tamir Edilen Bilgisayarı Belli Oldu: Rakiplerine Fark Attı!
Public Interest Research Group (PIRG) tarafından hazırlanan listeye göre, dünyada tamiri en zor bilgisayarlar Apple tarafından üretiliyor. Macbook Pro M3 tamiri en zor bilgisayar olurken, Apple'ın Macbooklarının tümü onarım puanı açısından rakiplerinin oldukça gerisinde. Tamir açısından en tüketici dostu laptop ise Asus Zenbook Pro serisi. 
Reklam
17 Yaşındaki Türk Lise Öğrencisi Alzheimer Teşhisine Yönelik Yapay Zeka Modeliyle Devrim Yarattı!
17 yaşındaki Türk lise öğrencisi Simay Yüksel, Alzheimer dahil birçok hastalığın teşhisi için geliştirdiği yapay zeka modeliyle patent aldı. 18 yaş altı gençler arasında dünya çapında ve Türkiye'de patent sahibi olmanın nadir görüldüğünü vurgulayan Yüksel, bu başarının kendisini gelecek projeleri için teşvik ettiğini söyledi. Detaylar içerikte. 👇Kaynak: 1
Reklam
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'dan 'Turistik Seyahat' Eleştirilerine Yanıt: "Gönlüm Rahat"
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda giriş yaptı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alper Gezeravcı, 'Dünyada olmak büyük nimet' dedi. Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunun turistik bir seyahat olduğu yönündeki eleştirilere ise 'Bu işin otoritelerinin değerlendirmelere dayanarak söylüyorum bu bir seyahat değildi. Tatmin edici bir görevi yerine getirdik. Gönlüm rahat' dedi.
Reklam